Actueel

Tentoonstelling van kerststallen in De Schutse

Van 14 tot 28 december zijn in De Schutse diverse kerststallen te zien. De stallen zijn van Jan van Hulst. Hij verzamelt ze en heeft er inmiddels meer dan duizend. 

 

Tijdens de tentoonstelling worden er drie bijzondere momenten georganiseerd. Op zaterdag 16 december vertelt ds. Joep Dubbink om 11.00 uur over de legende van ‘de Os en de Ezel’ en op donderdag 28 december vertelt Jan van Hulst om 11.30 uur over zijn collectie kerststallen. 

 

Voor de kinderen wordt er op woensdag 20 december om 15.00 ur een 'kindermoment' georganiseerd. Dan vertelt Tymen van der Ploeg een verhaal, kunnen ze een kleurplaat inkleuren en is er chocolademelk met wat lekkers.

 

Het is ook mogelijk om een eigen kerststal mee te nemen naar De Schutse. De stallen kunnen ook op Tweede Kerstdag bezocht worden.

 

Meer informatie is te verkrijgen bij Henriëtte Wezelman, Alie Veldman of Antoine van Mulukom. De openingstijden van de tentoonstelling vindt u op deze flyer.

Kerststallen in De Schutse

Kerststallen tentoonstelling poster 2017 webZeg kerstfeest en je ziet een kerststal voor je. Mét os en ezel. Het hoort echt bij de kersttijd. Jan van Hulst heeft een hele verzameling kerstgroepen en kerststallen vanuit de hele wereld. Een deel daarvan is van 14 - 28 december te bewonderen in De Schutse (bij winkelcentrum Zijdelwaard). Van Hulst is ooit begonnen met een stalletje uit de HEMA. Nu heeft hij er meer dan 1000 en leent hij ze in de decembermaand uit aan kerken en musea.

 

Iedereen is welkom om de stallen te komen bekijken. Er is koffie en thee en er klinkt muziek. In de kerk kun je een kaarsje aansteken voor iemand die je dierbaar is, of voor jezelf. Kortom, een echt kerstmomentje, voor groot en klein, oud én voor jong. Kinderen zijn zeer welkom!

 

Openingstijden:

Lees verder:Kerststallen in De Schutse

Boskoops glorie bij De Schutse

boom geplant nov 2017 webSoms komen dromen uit. Dromen over een boom bij De Schutse, misschien wel met lichtjes in het donker. Hoe mooi is het als je met die boom ook nog de seizoenen kunt beleven: in rust in de winter, met bloesem en vol hoop in de lente, met groeiend fruit in de zomer en een oogst in de herfst. Een appelboom zou het worden! Op 14 november werd een Boskoops glorie geplant. Dat de boom tot vreugde mag zijn van iedereen die er langs loopt of die naar De Schutse gaat.

  

 

 

planten appelboom nov 2017 web

 

 

 

 

Een nieuwe dominee!

Florisca van Willegen KerkvlietWe hebben een nieuwe dominee: Florisca van Willegen-Kerkvliet! Florisca is oprecht geïnteresseerd in het verhaal van mensen, met respect voor alle verschillende meningen onder gemeenteleden. Gemeentevorming is voor haar een belangrijk punt, niet alleen op zondagmorgen maar ook door de week. Florisca heeft al veel ervaring in jeugdwerk en zij wil graag jong en oud met elkaar in verbinding brengen. Zij heeft laten zien dat ze gevoel voor liturgie heeft. Kortom: zij past goed bij onze gemeente.

Florisca is een beginnend predikant en wij willen haar de ruimte geven om zich verder te ontwikkelen. Zij heeft een jaar stage gelopen bij de andere predikant, Joep Dubbink. Mocht u zich afvragen hoe dat gaat naast Joep, die immers zeer ervaren is: Florisca kan zich prima staande houden naast hem en Joep is blij met de onderlinge samenwerking. De kerkenraad heeft het volste vertrouwen dat zij in onze gemeente haar plek als predikant zal krijgen en vinden. 

Florisca start op 1 januari 2018 met haar nieuwe taak als gemeentepredikant. Tot die tijd verzorgt zij nog het pastoraat zoals de laatste maanden in een aantal wijken. Op 14 januari wordt zij bevestigd in het ambt, 10.00 uur in De Schutse. 

Afscheid Thamerkerk


Thamerkerk uitdragen paaskaars sept2017Een grote verbondenheid aan de Thamerkerk, dat kwam vooral naar voren op zaterdag 9 september. Op zondag 10 september was de laatste viering en de zaterdag ervoor was er volop gelegenheid om verhalen en herinneringen te delen. Want afscheid nemen doe je niet alleen, dat doe je met elkaar.
 

Ton Kodde speelde op het orgel en liet de mensen nog eens de mogelijkheden van dit mooie orgel uit 1785 horen én hij liet iedereen op hele noten meezingen. Dat was lang geleden…. Cees van Duren nam zijn toehoorders mee in de geschiedenis van de kerken van Thamen. De huidige Thamerkerk is de vierde en dateert uit 1834. Een boeiende geschiedenis die Cees op de van hem bekende aantrekkelijke manier bracht. Natuurlijk was er koffie en thee en werd er iets fris geschonken of wijn of…. advocaat met slagroom. Onder de lunch werd er nog lang nagepraat.

(voor alle foto's zie onderaan)

Lees verder:Afscheid Thamerkerk

Bezinning en Verdieping

Meditatiegroep

Meditatiegroep

Cursussen >

CB Login