Jeugdwerk

Draag jij onze jeugd een warm hart toe? Zou je hen iets willen meegeven wat je zelf in je jeugd in de kerk als positief hebt ervaren?

Jeugdleiding wordt je omdat je iets wat jouw eigen leven zin en inhoud geeft, wil doorgeven aan onze kinderen en jongeren. Je neemt de verantwoordelijkheid voor de jongere generaties om hen te begeleiden in het vinden van hun (geloofs)identiteit, door waarden en zingeving door te geven en voor te leven. Via ons eigen verhaal verbinden we het verhaal van kinderen en jongeren met het grote verhaal van God en alle mensen. Daarbij gaat het ons om kwaliteit boven kwantiteit; een goed gesprek is al waardevol en een succes op zich.

Als jeugdleiding we willen graag dat kinderen en jongeren:

- Op een positieve manier kennismaken met kerkzijn, en spelenderwijs omgaan met geloofszaken. Rondom de kerk krijgen ze positieve rolmodellen en kunnen ze vrienden maken in een veilige omgeving.

- Mooie verhalen horen die ingebed zijn in onze cultuur en die richting kunnen geven aan het leven. Ze krijgen de gelegenheid om te praten over onderwerpen die misschien niet zo snel aan bod komen op school, bij vrienden, of thuis.

- Hopelijk kunnen we zo bijdragen aan de ontwikkeling van hun (geloofs)identiteit.

En wat ook mooi is: als je zelf leiding bent:

- Leer je op de eerste plaats een heleboel kinderen, ouders en andere vrijwilligers kennen en wordt je echt deel van de gemeenschap. Je ervaart de open houding van kinderen.

- Draag je op een laagdrempelige manier het geloof over en vindt zo zelf verdieping van het geloof. Je leert van elkaar, wat jouw geloof een extra dimensie geeft. Je wordt elke keer uitgedaagd om jezelf te bevragen waar je voor staat.

- Maak je de connectie tussen jongere en oudere generaties, een essentieel onderdeel van kerkzijn.

Ben je enthousiast om een keer mee te draaien in ons jeugdwerk? Bij al onze activiteiten kunnen we altijd éénmalig of voor een langere periode handen en harten gebruiken! Stuur een mailtje naar onze jeugdwerker Cathérine Verviers. Zij neemt dan contact op om te kijken we wat we voor elkaar kunnen doen!