Zondag 22 oktober 2017

De Schutse mevr. F. van Willegen-Kerkvliet

-Jeugdkapel voor jongeren van het voortgezet onderwijs

-Nevendienst voor kinderen van het basisonderwijs

-Oppas voor de allerjongsten

Collecten:1. Project Werelddiaconaat 2. Instandhouding Eredienst

Na de dienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten bij thee of koffie

Kerkradio: kerkomroep.nl/Uithoorn

Het leesrooster brengt ons deze zondag bij een bekend, maar beeldend verhaal: de verlamde man die door zijn vrienden bij Jezus wordt gebracht (Mat. 9:1-8). Ook een bekend verhaal kan ons nog tot uitdagingen stellen. Ten eerste de praktische overweging uit welke vertaling we zullen lezen. De NBV laat namelijk achterwege dat Jezus de verlamde man aanspreekt met het relationele woord ‘kind’, in dit verhaal niet onbelangrijk. De Willibrordvertaling gaat voor ‘vriend’, de HSV komt het dichtst in de buurt met ‘zoon’. Ik zal de vertaalkwesties deze zondag verder zoveel mogelijk achterwege laten, maar we zullen merken dat Jezus zich in verbinding stelt met deze man, en hem (en ons) moed en vertrouwen geeft om de verlamming te doorbreken en op te staan.

Zondag 29 oktober 2017

De Schutse ds. J. Dubbink
-Nevendienst voor kinderen van het basisonderwijs
-Oppas voor de allerjongsten
Collecten:1. Diaconie – Algemeen 2. Instandhouding Eredienst 3. Jeugdwerk
Na de dienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten bij thee of koffie
Kerkradio: kerkomroep.nl/Uithoorn

Subcategorieën

Bezinning en Verdieping

Life@Faith

Life@Faith wordt gevormd door een klein aantal jongvolwassenen.

Iedere tweede donderdag van de maand van 20.30 tot 22.00 komen wij bij elkaar in de huiskamer. Iedereen (tussen de 19 en 50 jaar) die zich me