Thamerkerk

Stichting Thamerkerk Adminstratie kantoor Tersteeg van Oudenallen
Grift 11, 1423 DH Uithoorn
tel 0297-531929

De Thamerkerk (een Rijksmonument uit 1835) is de oudste kerk van Uithoorn en is schitterend gelegen aan de rivier de Amstel. Kerk en orgel zijn jaren geleden, veelal met eigen krachten, schitterend gerenoveerd. De Thamerkerk heeft alleen een kerkzaal met balkon en een kleine consistorie. Er vinden, naast de wekelijkse kerkdiensten, ook andere activiteiten plaats. De kerk wordt beheerd door de Stichting Beheer Historisch Erfgoed Uithoorn, als multifunctioneel centrum voor huwelijken, recepties, tentoonstellingen en concerten, etcetera. Voor alle mogelijkheden zie www.thamerkerk.nl

De Schutse

schutse

De Schutse
Merodelaan 1
1422 GB  Uithoorn
Telefoon: 0297-568417

De Schutse werd geopend in 1966. Het gebouw werd ontworpen en de bouw wed begeleid door een hiertoe opgericht architectenbureau bestaande uit de heren G. Kors (gemeentelid), A.R. van der Meer en E.A. Riphagen. Het gebouw heeft een grote kerkzaal en enkele kleinere zalen die voor diverse doeleinden kunnen worden gebruikt. De ontmoetingsruimte werd in 1997 door een verbouwing/aanbouw verdubbeld. Het interieur van het hele gebouw is in 2009 uitgebreid verbouwd.

De zalen zijn uitermate geschikt voor huwelijken, begrafenissen, vergaderingen, bijeenkomsten, presentaties, recepties, etc.De keuken is uitgerust voor het bereiden van koffie, thee en snacks. Desgewenst kunnen wij uw catering (extern) laten verzorgen.

Het gebouw is gelegen naast een grote gratis parkeerplaats bij winkelcentrum Zijdelwaard en heeft voorzieningen voor minder validen.

Klik hier voor huurmogelijkheden

Kerkelijk beheer

De taak van de kerkrentmeesters laat zich het beste samenvatten als Beheer. Hieronder vallen het onderhoud van de kerk gebouwen, pastorieën en woningen. maar ook het onderhoud van bijvoorbeeld de beide kerkorgels vallen hieronder.

Financieel beheer en personeelszaken (koster, kerkelijk werker) zijn toebedeeld aan de kerkrentmeesters. Ook een belangrijke actie als de jaarlijkse Kerkbalans hoort hierbij.

Het College van Kerkrentmeesters bestaat uit:

- Rob Voskamp -voorzitter

- vacant - secretaris