Oecumene

Uit Op Weg 3, 2017

OECUMENE

Commissie Oecumenische reizen organiseert een informatieavond over een reis naar Ierland

Op dinsdag 24 oktober organiseert de Commissie Oecumenische Reizen van de plaatselijke Raad van Kerken een informatieavond over een vlieg/busreis naar Ierland in de periode 7 tot en met 14 mei 2018. Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met ds. Gert Landman, waarnemend predikant in Mijdrecht, die deze reis al voor de vierde maal organiseert.

Aan de hand van dia’s zal uitgebreide informatie worden gegeven over deze ‘Pelgrimage in Ierland’ in de voetsporen van St. Patrick, de patroonheilige van dit fascinerende land. Uiteraard biedt het programma ook voldoende ruimte om te genieten van het prachtige landschap en andere historische hoogtepunten.

Bent u nieuwsgierig?

Kom dan op 24 oktober om 19.30 uur naar De Schutse.

oecumene

Oecumene

De PGU werkt in de lokale Raad van Kerken samen met de rooms-katholieke Emmaüsparochie in Uithoorn en de parochie St. Jans Geboorte in De Kwakel. Deze samenwerking  bestaat uit een jaarlijkse oecumenische viering in de Week van Gebed in januari en een oecumenische vredesvesper in september, diverse gezamenlijke activiteiten en een gezamenlijk pastoresconvent.
De Raad van Kerken heeft contact met de Evangelische Christen Gemeenschap in Uithoorn.

De PGU wordt in de Raad van Kerken vertegenwoordigd door een van de predikanten en de voorzitter van de kerkenraad. Meer informatie vindt u op de website van de Raad van Kerken Uithoorn-De Kwakel, www.rvkuithoorndekwakel.nl.