Aandachtswand

Wat is de Aandachtswand?

Achter in de kerkzaal van De Schutse, achter de monumentale wandkleedpanelen, is plaats voor een moment rust voor jezelf, bij de Aandachtswand. Je kunt er altijd naartoe en op zondag maken wij het daar extra mooi.

De Aandachtswand is een houten wand met nissen, waarin wij betekenisvolle voorwerpen, bloemen of lichtjes neerleggen of neerzetten. Dingen om je aandacht op te richten, of juist om bij weg te dromen. Je kunt bij de kaarsentafel een kaars aansteken voor iets speciaals of voor iemand. Je kunt iets in het boekje schrijven en je kunt er even verblijven. Er staan een paar stoelen. Wij verzorgen deze plek met liefde en aandacht en nodigen je van harte uit er gebruik van te maken.

Als het je iets lijkt om je bij ons aan te sluiten, welkom om mee te doen!

 

Weet je welkom –
Kaarsje aansteken,
even in stilte zitten
… of iets schrijven

 


Gebedenboek

Bij de aandachtswand ligt een gebedenboek, waarin ieder die dat wil gebedsintenties kan opschrijven.

 


Gedachtenisstenen

bij de Aandachtswand

Zondag 6 november was Gedachteniszondag. De namen van de overledenen van dit jaar klonken in de kerk. Bij elke naam werd een kaars aangestoken. Het was zoals altijd een zinvolle en waardige dienst, troostend voor de velen die dit jaar iemand verloren.
We zijn begonnen met de ‘gedachtenisstenen’. Als er iemand overlijdt, wordt zijn/haar naam op een witte steen geschreven. Deze steen wordt dan bij de Aandachtswand in een schaal gelegd en kan daar blijven liggen tot de volgende gedachtenisdienst. Als de familie dit wil, natuurlijk. Na dat jaar kan de familie de steen meenemen. Eerder mag natuurlijk ook!
Het kan zijn dat er in de loop van het jaar iets verandert aan de aankleding van het geheel. We zitten in een beginfase, er zullen best ‘kinderziektes’ optreden. Dat gebeurde al een beetje, er was enige verwarring over namen die ontbraken.
De mensen die alsnog graag een steen met de naam van hun dierbare wilden hebben, hebben die intussen ontvangen. Neem gerust contact met ons op als iets niet duidelijk is!

Met een hartelijke groet van de aandachtswandgroep
Eva Rozendaal, Binnie Klinkenberg, Tiny van Oostveen en Henriëtte Wezelman
e.roozendaal@pkn-uithoorn.nl