Activiteit!

Activiteiten voor jou, voor u, voor allemaal

Kijk wat komt in de Kalender. Aanmelden voor een activiteit is altijd fijn, voor ruimte (en koffie). Weet je meteen of het doorgaat!

Bezinning en Verdieping
voor iedereen

Doe, luister, leer in gesprek, kring, of lezing. Meld je aan!

Activiteiten
voor kinderen
en jongeren

Met je eigen leeftijd
meedoen!

Ontmoeten en zingen
kan iedereen

Samen delen en beleven
met onze senioren

Bezinning en verdieping

Cursussen, lezingen en workshops

Inspiratie, ontmoeting en inzicht door een cursus, een lezing, een film. Over maatschappij, geloof en Bijbel. Bekijk het hele programma van Bezinning en verdieping

Senioren

Wat doen we bij de Seniorenmiddag?

Al gelezen over ons busreisje?

Weeksluiting in Het Hoge Heem

donderdagavond om 19.00 uur

30 maart Hanne Zweers

Help je mee?

Elke donderdagavond is er een weeksluiting om 19.00 uur in het restaurant van Het Hoge Heem. Om 18.15 uur zijn vrijwilligers en kosters aanwezig om alles klaar te zetten voor de viering en bewoners op te halen. Extra vrijwilligers zijn altijd fijn, ook bij terugbrengen na de viering. Vind je het leuk om te helpen? Bel of mail even. De bewoners waarderen het zeer!
Joke Tuinenburg 06-30435545
j.tuinenburg@hotmail.com

Groepen

Koffie-ochtend

Koffiedrinken – na de kerkdienst, bij een vergadering… En al jaren bij de ‘Koffieschenkerij’. Elke donderdag welkom bij ons Koffie-uur!

Wiebelief

12 apr

Wiebelief over Uitverkoren

Daniël heeft de roman The Chosen (Uitverkoren, uit 1967) gelezen van de Amerikaanse schrijver Chaim Potok. Het speelt zich af in de jaren veertig in Brooklyn, New York. Daniël licht al een tipje op – Het gaat over de overgang van orthodox naar liberaal joods geloof.

The Chosen, Uitverkoren, Chaim Potok

Chaim Potok The Chosen Uitverkoren

‘Wiebelief’?

Van believe, wiebelen, lief zijn. Geloof en twijfel. We weten het niet altijd zo zeker. We stellen lastige vragen, blijven zoeken naar antwoorden. Welkom bij gespreksgroep Wiebelief! Beweeg je vrij, tussen en voorbij geloven en niet-geloven. Eén woensdagavond per maand, in de jeugdruimte van De Schutse. Gezellig met elkaar om 20.00 uur koffie, en veel thee!
Heb je vragen, of tips voor een volgende keer? Wat komt je beter uit, Wiebelief op woensdag 3 of 10 mei?
Co Walinga 06-81663670
c.walinga@pkn-uithoorn.nl

7 juni

We nodigen Sibilla Verhagen uit bij Wiebelief. Leuk als je laat weten dat je dan ook komt! Misschien heb je wel een vraag of onderwerp voor haar? Zullen we het bijvoorbeeld hebben over het gebedenboek?

Huiskringen

Gesprekskringen

Door meedoen aan een kring kun je in gesprek komen. Over zaken van geloof of bijbel, of over actuele thema’s die jezelf of de maatschappij betreffen. Door corona konden deze kringen lange tijd niet plaatsvinden. Nu kan het weer, dus maak er gebruik van!

Meedoen aan een (huis)kring geeft meer zicht op je eigen geloof en dat van anderen. De gesprekskring is in de kerk een hele open vorm voor verdieping, en indirect voor pastoraat. Je wordt er wijzer van en het is gezellig!

Meestal is er gesprek aan de hand van een inleiding door een van de leden, of een hoofdstuk van een boek, of een film. Wat aan de orde komt, wordt door de deelnemers onderling bepaald. De bijeenkomsten vinden ongeveer om de vier tot zes weken plaats, bij een van de deelnemers thuis of in De Schutse. De omvang van een gesprekskring is tussen vijf en tien mensen. Er zijn nu twee gesprekskringen.

Wil je meedoen of meer weten? Vraag het gerust!
Kringcoördinator Tymen van der Ploeg
t.vanderploeg@pkn-uithoorn.nl
tel 0297-561517

Huiskring

life@faith

Ben je 25-55 jaar? Kom de sfeer eens proeven bij huiskring life@faith. In november vertelde Joep Dubbink bijvoorbeeld over Ruth en Naomi. Dat was gewoon bij iemand thuis. We hebben nog een paar plekken vrij. Meer weten of het meteen proberen? Mail gewoon even.

Lieve groet, Natasja Bos
n.bos@pkn-uithoorn.nl