Activiteit!

Activiteiten voor jou, voor u, voor allemaal

Aanmelden voor een activiteit is altijd fijn voor ruimte en afstand. Weet je meteen of het doorgaat! Laatste informatie? Kijk wat komt bij Kalender

Advent en Kerst

Welkom bij onze Kerst activiteiten

Bezinning en Verdieping
voor iedereen

Doe, luister, leer in gesprek,
kring, of lezing. Meld je aan!

Provider
voor jou!

Met je eigen leeftijdgenoten
meedoen!

Ontmoeten en zingen
kan iedereen

Samen delen en beleven
met onze senioren

Bezinning en verdieping

Cursussen, lezingen en workshops

Inspiratie, ontmoeting en inzicht door een cursus, een lezing, een film. Over maatschappij, geloof en Bijbel. Bekijk het hele programma van Bezinning en verdieping

Senioren

Wat doen we bij de Seniorenmiddag?

Al aangemeld voor ons busreisje?

Weeksluiting in Het Hoge Heem

donderdagavond om 19.00 uur

24 november ds. Joep Dubbink

1 december ds. L. van Zanden

8 december dhr. P. Goossens

15 december ds. Joep Dubbink

OPROEP VRIJWILLIGERS

Er is steeds een weeksluiting op donderdagavond, om 19.00 uur in het restaurant van Het Hoge Heem. Om 18.15 uur zijn vrijwilligers en kosters aanwezig om alles klaar te zetten voor de viering en bewoners op te halen. Extra vrijwilligers zijn altijd fijn, ook bij terugbrengen na de viering. Vind je het leuk om te helpen? Bel of mail even. De bewoners waarderen het zeer!
Joke Tuinenburg 06-30435545
j.tuinenburg@hotmail.com

Koffie-ochtend

Koffiedrinken – na de kerkdienst, bij een vergadering… En al jaren bij de ‘Koffieschenkerij’. Elke donderdag welkom bij ons Koffie-uur!

Wiebelief

Hoe noem je zo’n gespreksgroep? Wiebelief. Van believe, maar ook wiebelen. Van wel lief blijven voor elkaar. We weten het niet altijd zo zeker. We zoeken soms naar antwoorden en stellen moeilijke vragen. Geloof en twijfel, beide komt aan bod. Spreekt dat je aan? Welkom bij Wiebelief! We komen een woensdagavond per maand bij elkaar, in de jeugdruimte van De Schutse. Om 19.50 is er koffie en veel thee! We praten samen door over wat ons boeit. Het leven, de bijbel, de wereld en het geloof. Eigenlijk over alles wat ons bezig houdt. We hopen door onze gesprekken ons geloof te verdiepen en te versterken. Daarnaast is het gewoon erg gezellig met elkaar.

Wiebelief 7 dec 

Johan Burger komt vertellen over ‘Identiteit’. Zijn kennis van filosofie, zijn achtergrond in het onderwijs en zijn betrokkenheid bij onze kerk beloven een mooi gesprek samen.

Persoonlijke identiteit
Het probleem van de persoonlijke identiteit, de identiteit van een persoon door-de-tijd-heen. Is er iets bestendigs in het bestaan van mijn persoon dat identiek is met iets van de baby die ter wereld kwam? Uitgezonderd mijn hersencellen heeft geen enkele andere lichaamscel het tot heden volgehouden. Hoe voorlopig ook, enkele antwoorden op die vraag doen ertoe.

Stel je voor
Iemand die een laatste-wil-verklaring opstelt, waarin hij de wens uit euthanasie te krijgen, als … Stel verder, dat die persoon later aanzienlijke geestelijke problemen krijgt, tot ontoerekenbaarheid aan toe. Is hij dan nog dezelfde als degene die de wilsverklaring ondertekende?

Het schip van Theseus
Theseus heeft een eikenhouten schip met een ruime voorraad notenhout aan boord. Op dag 1 vervangt de scheepstimmerman eikenhouten plank nummer 1 door een notenhouten. Op dag 2 eikenhouten nummer 2 door notenhouten plank nummer 2. Wanneer het schip, dat 365 planken telt, na een jaar de haven binnenloopt, is het dan nog hetzelfde schip als het schip waarmee Theseus uitvoer, of is het een ander schip?

Wie was ik, wie ben ik en wie zal ik zijn?
Identiteit door de tijd heen. Voor ons gevoel wezenlijk onveranderlijk? Je moet toch van jezelf op aan kunnen? Wat als iemand die levenslang kreeg in gevangenschap tot ‘bekering’ komt? Zo radicaal, dat hij een compleet andere mens is, op grond waarvan hij vrijlating bepleit.

Het mysterie van de identiteit
Een boekje van VU-docent René van Woudenberg is leidraad voor ons gesprek, al is Johan het op enkele punten grondig met hem oneens.

7 dec Persoonlijke identiteit – door Johan Burger
4 jan Religie in de strip Sapiens, Yuval Noah Harari
8 feb The future of faith, Harvey Cox
1 mrt Complottheorieën – Geloof jij dan wel?
12 apr The Chosen, Uitverkoren, Chaim Potok

Laat je weten dat je komt?
Co Walinga 06-81663670
c.walinga@pkn-uithoorn.nl

Religie volgens dr Fiction in Sapiens van Yuval Noah Harari

Religie volgens dr Fiction in de strip Sapiens naar Yuval Noah Harari

The future of faith, Harvey Cox

Chaim Potok The Chosen Uitverkoren

Chaim Potok The ChosenUitverkoren

Huiskringen

Gesprekskringen

Door meedoen aan een gesprekskring kun je in gesprek komen. Over zaken van geloof of bijbel of actuele thema’s die jezelf of de maatschappij betreffen. Door corona-maatregelen konden deze kringen lange tijd niet plaatsvinden. Nu is dit weer mogelijk, dus maak er gebruik van!

Meedoen aan een (huis)kring kan helpen om beter zicht te krijgen op je eigen geloof en dat van anderen. De gesprekskring is in de kerk een beproefde vorm voor verdieping, en indirect, voor pastoraat. Je wordt er wijzer van en het is gezellig!

Meestal is er aan de hand van een inleiding door een van de leden of van een hoofdstuk van een boek of van een film die gezamenlijk wordt bekeken een gesprek. Wat aan de orde komt, wordt door de deelnemers onderling bepaald. De bijeenkomsten vinden eens in de vier tot zes weken plaats, bij een van de deelnemers thuis of in De Schutse. De omvang van een gesprekskring is tussen vijf en tien mensen. Er zijn nu twee gesprekskringen.

Graag worden gemeenteleden, die mee willen doen aan een gesprekskring, uitgenodigd om contact op te nemen met de coördinator kringen.

Kringcoördinator Tymen van der Ploeg
t.vanderploeg@pkn-uithoorn.nl
Telefoon 0297-561517

Huiskring

life@faith

Ben je 25-55 jaar? Kom de sfeer eens proeven bij huiskring life@faith. In november vertelde Joep Dubbink bijvoorbeeld over Ruth en Naomi. Dat was gewoon bij iemand thuis. We hebben nog een paar plekken vrij. Meer weten of het meteen proberen? Mail gerust even.

Lieve groet, Natasja Bos
n.bos@pkn-uithoorn.nl