Activiteit!

Activiteiten voor jou, voor u, voor allemaal

Aanmelden voor een activiteit is altijd fijn voor ruimte en afstand.
Zo weet je ook meteen of het doorgaat!

Laatste informatie? Kijk wat komt bij Kalender

Bezinning en Verdieping
voor iedereen

Doe, luister, leer in een cursus, lezing of workshop.
Meld je aan!

Provider
voor jou!

Doe mee met je eigen leeftijdgenoten!
Er is meer >

Ontmoeten en zingen
kan iedereen

Samen delen en beleven.
Er is meer >

Bezinning en verdieping

Cursussen, lezingen en workshops

Inspiratie, ontmoeting en inzicht door een cursus, een lezing, een film. Over maatschappij, geloof en Bijbel. Bekijk het hele programma van Bezinning en verdieping

Gaat u mee met ons busreisje?

Weeksluiting in Het Hoge Heem

donderdagavond om 19.00 uur

7 juli Eline Arisse

14 juli Tom van Meijgaarden

18 augustus Jules Bosma

25 augustus ds Sibilla Verhagen

OPROEP VRIJWILLIGERS

Er is steeds een weeksluiting op donderdagavond om 19.00 uur in het restaurant van Het Hoge Heem. Om 18.15 uur zijn vrijwilligers en kosters aanwezig om alles klaar te zetten voor de viering en bewoners op te halen. Extra vrijwilligers zijn altijd fijn, ook bij terugbrengen na de viering. Vind je het leuk om te helpen? Bel of mail even! De bewoners zullen het zeer waarderen.

Met vriendelijke groet,
Joke Tuinenburg
j.tuinenburg@hotmail.com

Koffieochtend

Koffiedrinken – na de kerkdienst, bij een vergadering… En al jaren bij de ‘Koffieschenkerij’. Elke donderdag welkom bij ons Koffie-uur!

Wiebelief

Hoe noem je zo’n gespreksgroep? Wiebelief. Van believe, maar ook wiebelen. Van wel lief blijven voor elkaar. Eén keer in de maand. Zo diep als je zelf durft.

Wiebelief bestaat uit ongeveer tien mensen. We komen (in het algemeen) elke eerste woensdag van de maand bij elkaar in de jeugdruimte van De Schutse. Om 19.50 is er koffie en thee!

We praten samen door over wat ons boeit. Het leven, de bijbel, gebeurtenissen in de wereld en het geloof. Dus eigenlijk over alles wat ons bezig houdt. De bedoeling is door onze gesprekken ons geloof te verdiepen en te versterken. Daarnaast is het gewoon erg gezellig met elkaar.

Wat de naam Wiebelief betreft: daarin zit ‘we believe’ verborgen, geloof dat voor ons belangrijk is, maar ook ‘wiebelen’. We weten het niet altijd zo zeker. We zoeken soms naar antwoorden en stellen moeilijke vragen. Geloof en twijfel, beide komt aan bod. Spreekt dat je aan? Welkom bij Wiebelief!

Informatie: Jolanda van Wiltenburg, ‭(06) 42 38 16 93‬.

We houden best van verrassende onderwerpen. Soms letterlijk Bijbels, soms heel persoonlijke. Maar ook bijvoorbeeld een stripverhaal een film of een boek.

Huiskringen

Gesprekskringen

Door meedoen aan een gesprekskring kun je in gesprek komen. Over zaken van geloof of bijbel of actuele thema’s die jezelf of de maatschappij betreffen. Door corona-maatregelen konden deze kringen lange tijd niet plaatsvinden. Nu is dit weer mogelijk, dus maak er gebruik van!

Meedoen aan een (huis)kring kan helpen om beter zicht te krijgen op je eigen geloof en dat van anderen. De gesprekskring is in de kerk een beproefde vorm voor verdieping, en indirect, voor pastoraat. Je wordt er wijzer van en het is gezellig!

Meestal is er aan de hand van een inleiding door een van de leden of van een hoofdstuk van een boek of van een film die gezamenlijk wordt bekeken een gesprek. Wat aan de orde komt, wordt door de deelnemers onderling bepaald. De bijeenkomsten vinden eens in de vier tot zes weken plaats, bij een van de deelnemers thuis of in De Schutse. De omvang van een gesprekskring is tussen vijf en tien mensen. Er zijn nu twee gesprekskringen.

Graag worden gemeenteleden, die mee willen doen aan een gesprekskring, uitgenodigd om contact op te nemen met de coördinator kringen.

Kringcoördinator Tymen van der Ploeg
t.vanderploeg@pkn-uithoorn.nl