Activiteit!

Activiteiten voor jou, voor u, voor allemaal

Kijk wat komt in de Kalender. Aanmelden voor een activiteit is altijd fijn, voor ruimte (en koffie). Weet je meteen of het doorgaat!

Bezinning en Verdieping
voor iedereen

Doe, luister, leer in gesprek, kring, of lezing. Meld je aan!

Activiteiten
voor kinderen
en jongeren

Met je eigen leeftijd
meedoen!

Ontmoeten en zingen
kan iedereen

Samen delen en beleven
met onze senioren

Bezinning en verdieping

Cursussen, lezingen en workshops

Inspiratie, ontmoeting en inzicht door een cursus, een lezing, een film. Over maatschappij, geloof en Bijbel. Bekijk het hele programma van Bezinning en verdieping

Senioren

Seniorenmiddag

Weeksluiting in Het Hoge Heem

donderdagavond om 19.00 uur

28 september Tom van Meijgaarden

Help je mee?

Elke donderdagavond is er een weeksluiting om 19.00 uur in het restaurant van Het Hoge Heem. Om 18.15 uur zijn vrijwilligers en kosters aanwezig om alles klaar te zetten voor de viering en bewoners op te halen. Extra vrijwilligers zijn altijd fijn, ook bij terugbrengen na de viering. Vind je het leuk om te helpen? Bel of mail even. De bewoners waarderen het zeer!
Joke Tuinenburg 06-30435545
j.tuinenburg@hotmail.com

Koffie-ochtend

Koffiedrinken – na de kerkdienst, bij een vergadering… En al jaren bij de ‘Koffieschenkerij’. Elke donderdag welkom bij ons Koffie-uur!

Wat betekent geloven, voor jou?

Wiebelief

Denk mee over Wiebelief

We beginnen woensdag 6 september weer met gespreksgroep Wiebelief. Dan kunnen we plannen hoe we aansluiten bij Godly Play, Life@faith, Bezinning en Verdieping. Zin in meditatief wandelen of een kerkdienst voorbereiden? Nodigen we behalve Joep en Sibilla nog anderen uit? Heb je zelf een gespreksonderwerp? De eerste keer is praktisch en gezellig. Maar een inhoudelijke vraag bij de fotokaarten kan best nog ‘ns.

‘Wiebelief’?
Van believe, wiebelen, lief zijn. Geloof en twijfel. We weten het niet altijd zo zeker. We stellen lastige vragen, blijven zoeken naar antwoorden. Welkom bij gespreksgroep Wiebelief! Beweeg je vrij, tussen en voorbij geloven en niet-geloven. Eén woensdagavond per maand, gezellig in de jeugdruimte van De Schutse, om 20.00 uur.
Co Walinga 06-81663670c.walinga@pkn-uithoorn.nl

Huiskringen

Gesprekskringen

Door meedoen aan een kring kun je in gesprek komen. Over zaken van geloof of bijbel, of over actuele thema’s, over jezelf of de maatschappij. Meedoen aan een (huis)kring geeft zicht op je eigen geloof en dat van anderen. In de kerk is de gesprekskring een hele open vorm voor verdieping, en indirect voor pastoraat. Je wordt er wijzer van en het is gezellig, dus maak er gebruik van!

Meestal is er gesprek aan de hand van een inleiding door een van de leden, of een hoofdstuk van een boek, of een film. Wat aan de orde komt, wordt door de deelnemers onderling bepaald. De bijeenkomsten vinden ongeveer om de vier tot zes weken plaats, bij een van de deelnemers thuis of in De Schutse. De omvang van een gesprekskring is tussen vijf en tien mensen. Er zijn gesprekskringen in Meerwijk en in Zijdelwaard, en er is Wiebelief en Life@Faith.

Wil je meedoen of meer weten? Vraag het gerust!
Kringcoördinator Tymen van der Ploeg
t.vanderploeg@pkn-uithoorn.nl
tel 0297-561517

Huiskring

life@faith

Ben je 25-55 jaar? Kom de sfeer eens proeven bij huiskring life@faith. Eerder vertelde Joep bijvoorbeeld over Ruth en Naomi. Liturgisch bloemschikken was ook fijn. Gewoon bij iemand thuis. We hebben nog een paar plekken vrij. Meer weten of het meteen proberen? Mail gerust even. Life@faith is weer gepland op donderdag 5 oktober.

Lieve groet, Natasja Bos
n.bos@pkn-uithoorn.nl