Activiteit!

Activiteiten voor jou, voor u, voor allemaal

Bezinning en Verdieping
voor iedereen

Altijd wat te doen. Kijk maar in de Kalender!

voor kinderen
en jongeren

Met je eigen leeftijd
meedoen!

Ontmoeten en zingen
kan iedereen

Samen delen en beleven
met onze senioren

Bezinning en verdieping

Cursussen, lezingen en workshops

Inspiratie, ontmoeting en inzicht door een cursus, een lezing, een film. Over maatschappij, geloof en Bijbel. Bekijk het hele programma van Bezinning en verdieping en kijk wat er nog komt in de Kalender.

Seniorenmiddag

Weeksluiting in Het Hoge Heem

donderdagavond om 19.00 uur

20 juni ds. Sibilla Verhagen

27 juni Paul Goossens

Meer hulp in Het Hoge Heem?
Bij de weeksluitingen in Het Hoge Heem is behoefte aan meer hulp, het is fijn om te doen!

1. Hulp bij het halen en brengen van en naar de kamers van de bewoners.
  2. Hulp bij het zingen tijdens de viering op donderdag van 19.00 tot 20.00 uur.

Help je mee? Elke donderdagavond is er een weeksluiting om 19.00 uur in het restaurant van Het Hoge Heem. Om 18.15 uur zijn vrijwilligers en kosters aanwezig om alles klaar te zetten voor de viering en bewoners op te halen. Extra vrijwilligers zijn altijd fijn, ook bij terugbrengen na de viering. Vind je het leuk om te helpen? Bel of mail even. De bewoners waarderen het zeer!
Joke Tuinenburg 06-30435545
j.tuinenburg@hotmail.com

Koffie-ochtend

Koffiedrinken – na de kerkdienst, bij een vergadering… En al jaren bij de ‘Koffieschenkerij’. Elke donderdag welkom bij ons Koffie-uur!

Wat betekent geloven, voor jou?

Wiebelief

Begin mei hebben we in kleine kring geprobeerd we zo eerlijk mogelijk te delen wat geloof ons brengt. De vorm was geleend van het kloosterweekend. Als verwerking kan je de antwoorden plaatsen in drie concentrische cirkels. Voor herhaling vatbaar, want vooral de kern in één woord, dat kan steeds anders.

1. Wat brengt geloof jou?
    Wat komt er naar je toe? Wat geeft het jou? Wat ontvang je door je geloof?
    Kun je het vangen in losse woorden, begrippen?
  2. Wat zoek je in het geloof?
    Wat hoop je te vinden? Wat zou je eruit willen halen? Wat wens je dat het geloof je brengt?
    Wat voor woorden horen hierbij?
  3. Wat is de kern van je geloof?
    In één woord!

En leef je vanuit de kern of leef je naar de kern toe?

We kijken nog of we begin juni een gast kunnen uitnodigen. Op een andere dag dan woensdag?

‘Wiebelief’?
Gespreksgroep Wiebelief is meer dan praten. Van believe, wiebelen, lief zijn. Geloof en twijfel. We weten het niet altijd zo zeker. We stellen lastige vragen, blijven zoeken naar antwoorden. Daniel vertelde bijvoorbeeld over de geloofsbelijdenis. Een vertrouwde tekst voor hem, een onderliggende basis voor verschillende kerken. Is de betekenis ervan voor ons zo divers dat het lastig is om ‘m regelmatig te herhalen?
Welkom bij gespreksgroep Wiebelief! Beweeg je vrij, tussen en voorbij geloven en niet-geloven. Eén woensdagavond per maand, gezellig in de jeugdruimte van De Schutse, om 20.00 uur.
Co Walinga 06-81663670c.walinga@pkn-uithoorn.nl

Huiskringen

Gesprekskringen

Door meedoen aan een kring kun je in gesprek komen. Over zaken van geloof of bijbel, of over actuele thema’s, over jezelf of de maatschappij. Meedoen aan een (huis)kring geeft zicht op je eigen geloof en dat van anderen. In de kerk is de gesprekskring een hele open vorm voor verdieping, en indirect voor pastoraat. Je wordt er wijzer van en het is gezellig, dus maak er gebruik van!

Meestal is er gesprek aan de hand van een inleiding door een van de leden, of een hoofdstuk van een boek, of een film. Wat aan de orde komt, wordt door de deelnemers onderling bepaald. De bijeenkomsten vinden ongeveer om de vier tot zes weken plaats, bij een van de deelnemers thuis of in De Schutse. De omvang van een gesprekskring is tussen vijf en tien mensen. Er zijn gesprekskringen in Meerwijk en in Zijdelwaard, en er is Wiebelief en Life@Faith.

Wil je meedoen of meer weten? Vraag het gerust!
Kringcoördinator Tymen van der Ploeg
t.vanderploeg@pkn-uithoorn.nl
tel 0297-561517

Huiskring

life@faith

Ben je 25-55 jaar? Kom de sfeer eens proeven bij huiskring life@faith. Eerder vertelde Joep bijvoorbeeld over Ruth en Naomi. Liturgisch bloemschikken was ook fijn. Gewoon bij iemand thuis. We hebben nog een paar plekken vrij. Meer weten of het meteen proberen? Of zien we je bij Bezinning en Verdieping? De film Walk with Me hebben we in mei in eigen kring gezien. Mooie gespreksstof! We doen nog een afsluiting, mail gerust even.

Lieve groet, Natasja Bos
n.bos@pkn-uithoorn.nl