Download de brochure Bezinning en verdieping als pdf > bezinning-verdieping2018-2019v3.pdf
Het nieuwe e-mailadres staat er nu juist in vermeld:
bezinning.en.verdieping@pkn-uithoorn.nl

ma 10 dec

Gebedskring

di 11 dec

Film ‘Hannah Arendt

di 8 jan

Sumba – een bijzonder eiland

Meditatie

In de stilte kan de EEUWIGE ons mogelijk beter bereiken, dan in onrust en gepraat. Wij ervaren dat samen mediteren makkelijker gaat dan alleen, en dat het heilzaam werkt. Daarom komen wij elke donderdag tussen 19.00 en 20.00  bijeen in de pastorie van De Burght, in de maanden september t/m mei (feestdagen uitgezonderd). Om de beurt leidt iemand de stilte in met een gedicht, gebed, muziek of tekst. Met deze (universele) inspiratie gaan we een (innerlijke) stilte van 20 minuten in. Wij voelen dat meditatie ons verbindt met wie we werkelijk zijn: Liefde. We wensen dat we vrede mogen vinden in onszelf en die vrede mogen uitstralen naar anderen. Iedereen is welkom. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marian Vermaas.

Elke donderdag 3 september 2018 tot 1 juni 2019
19.00 uur in De Burght, Emmaüsparochie
Gespreksleider Marian Vermaas, tel 0297-566345

Charismatische Gebedsgroep Emmaüs

Op de eerste maandagavond van de even maanden bent u van harte welkom om zich bij onze gebedsgroep aan te sluiten. We proberen de Heilige Geest de ruimte te geven door onze spontane gebeden en gezangen. We willen luisteren naar zijn Woord, we zijn stil en dan ervaren we dat ook in onze tijd de Heilige Geest ons inspireert. Heel eenvoudig als kinderen van Onze Vader je geliefd weten.

Graag vooraf even bellen naar Marlies van der Lelij of het doorgaat.

Vanaf maandag 1 oktober, om de maand
19.30 uur – 21.00 uur
Pastorie De Burght, Emmaüsparochie
Gespreksleider: Marlies van der Lelij, tel. 0297-567848

Bijbelleesgroep Emmaeüsparochie

De Bijbelleesgroep van de Emmaüsparochie  kent een traditie van ruim 20 jaar.

De lezingen van de zondag volgend op de leesbijeenkomst zijn onderwerp van de tweewekelijkse bijeenkomsten. Er wordt zowel uit het Oude Testament, de vier Evangeliën als de Handelingen van de Apostelen gekozen. We kennen daarbij een cyclus van drie jaren,  het z.g. A-jaar, B-jaar en C-jaar, zodat je steeds met verschillende gedeelten uit de Heilige Schrift kennis kunt maken. Op zo’n bijeenkomst worden de Schriftteksten hardop gelezen, met elkaar besproken en  tevens gekeken hoe we de Bijbelteksten  in het leven en werken van alle dag kunnen inpassen. Er is veel ruimte voor eenieders inbreng en wijze van beleven.

Bijeenkomsten staan ook altijd vermeld in de Weekagenda en in de Emmaüs Informatie, het parochieblad van De Burght.

Wil je zo’n bijeenkomst een keer meemaken? Kom gewoon binnen en doe maar mee. Aanmelden is niet nodig. Iedereen is altijd welkom.

Om de week, vanaf donderdag 4 oktober 2018
10.15 uur – 11.15 uur