bezinning en verdieping

activiteiten 2019-2020 van de Raad van Kerken van Uithoorn en De Kwakel,
de rooms-katholieke Emmaüsparochie en
de Protestantse Gemeente te Uithoorn

De nieuwe brochure is gedrukt! Al nieuwsgierig naar het nieuwe seizoen activiteiten?
Download de brochure Bezinning en verdieping als pdf > bezinning-verdieping2019-2020.pdf
Met telefoonnummers voor meer informatie. Mailen kan ook:
bezinning.en.verdieping@pkn-uithoorn.nl

Meditatie

Na al het lawaai (en zelfs na prachtige muziek), na allerlei gebral (en zelfs na goede woorden), na oeverloos gemaal (en zelfs na nuttige gedachten) … verlang je weleens naar rust, naar stilte. Echt stil van binnen … dat is best moeilijk.

Samen lukt dat beter. Daarom is er al 15 jaar een meditatiegroep in de Pastorie van De Burght aan het Potgieterplein 4 in Uithoorn. Ook u bent welkom: katholiek, protestant, boeddhist. Stilte is universeel. Daarin vinden we elkaar.

Ter inspiratie houdt een van ons een inleiding: een tekst, gedicht of muziek. Dan zijn we 20 minuten samen stil. Een hele ervaring, die u na afloop al dan niet kunt delen. Om ca. 20.00 uur gaan we weer naar huis.

Graag vooraf even bellen naar Marlies van der Lelij of het doorgaat.

Elke donderdag van 5 september 2019 tot 1 juni, behalve op feestdagen.
De Burght, Emmaüsparochie
Gespreksleider Marian Vermaas, tel: 0297-566345

Charismatische Gebedsgroep Emmaüs

Op de eerste maandagavond van de even maanden bent u van harte welkom om zich bij onze gebedsgroep aan te sluiten. We proberen de Heilige Geest de ruimte te geven door onze spontane gebeden en gezangen. We willen luisteren naar zijn Woord, zijn stil en dan ervaren we dat ook in onze tijd de Heilige Geest ons inspireert. Heel eenvoudig als kinderen van Onze Vader je geliefd weten.

Graag vooraf even bellen of het doorgaat.

Vanaf maandag 7 oktober 2019, om de maand
19.30 uur – 21.00 uur
Pastorie De Burght, Emmaüsparochie
Gespreksleider: Marlies van der Lelij, tel. 0297-567848

Bijbelleesgroep Emmaeüsparochie

De Bijbelleesgroep van de Emmaüsparochie bestaat ruim 20 jaar. Oorspronkelijk geleid door de pastor van de parochie. Maar nu wordt de gespreksleiding al jaren door de deelnemers zelf gedaan. De deelnemers komen gedurende het werkjaar op plm. 15 ochtenden in het parochiecentrum bijeen en bespreken de lezingen van het daarop volgend weekend. De leesgroep bestaat uit plm. 10 personen en kent geen kerkelijke grenzen. Iedereen is van harte welkom en krijgt de ruimte voor eigen inbreng. Dit leidt veelal tot geanimeerde gesprekken en verruiming van inzichten op elkaars kerkelijke achtergronden. Kortom een belangrijke gelegenheid in het oecumenisch denken.

De bijeenkomsten duren steeds één uurtje in de twee weken, altijd op donderdagmorgen van10.15 tot 11.15 uur. Mededelingen en data in zake deze bijeenkomsten te vinden in de weekagenda van de Emmaüsparochie en in het programma boekje.

Aanmelden is niet nodig. Eenieder kan zich aansluiten en is van harte welkom.

Om de week, vanaf donderdag 26 september 2019
10.15 uur – 11.15 uur