Jeugd!

 • Doe mee met kinderen en jongeren van je eigen leeftijd!
 • Op zondag in de kerk
  of door de week ’s avonds
 • Mail Cathérine of Natasja!
jeugd
jeugd schoenen
 • Doe mee met kinderen en jongeren van je eigen leeftijd!
 • Op zondag in de kerk
  of door de week ’s avonds
 • Mail Cathérine of Natasja!

Activiteiten voor jou!

Jeugd!

Hoi!
Zoals jullie begrijpen hebben we alle Provider- en JeugdKapel activiteiten van de komende tijd moeten afblazen. Dat betekent dat het item van vanavond, over Mike de aalmoezenier, niet doorgaat. En ook de PaasChallenge van zaterdag 11 april gaat niet door. Het ziet er naar uit dat ook het KerkKamp verplaatst gaat worden.
Ik houd jullie op de hoogte, we houden ook contact via de WhatsApp-groep. Sterkte met alles!
Groetjes, ook namens de leiding!
Cathérine Verviers
06-30196966
kerkelijk jeugdwerker

Kerk op Schoot thuis?

De Kerk op Schoot viering van morgenochtend gaat niet door. Ook de kindernevendienst en oppasdienst gaan niet door. Met excuses voor de mensen die wel wilden komen!
Voor iedereen die er graag bij wilde zijn, zou het fijn zijn we dit mooie Kerk op Schoot-programma over Abraham kunnen verplaatsen, wellicht lukt dat in juni. Wil je vandaag of morgen toch graag thuis een Kerk op Schoot-momentje met de kinderen doen, en met Abraham aan de slag, dan kun je hier leuke thuis-programma´s vinden:
Tot en met 31 maart gaan de kerkdiensten niet door in de gebruikelijke vorm. De eerstvolgende Kerk op Schoot staat gepland op 5 april, Palmzondag. Over de voortgang van deze bijeenkomst hoor je te zijner tijd. Ik hoop dat we elkaar gauw weer kunnen zien en spreken, in goede gezondheid. Voor nu wens ik je een goed weekend toe en veel succes met alle extra maatregelen rondom het Corona-virus.
Hartelijke groeten,
Cathérine Verviers

Kliederkerk thuis?

De Protestantse Kerk in Nederland ontwikkelde een kliederkerkviering voor thuis. In een kleine groep kunnen mensen van alle leeftijden aan de slag gaan met thema’s als onzekerheid, angst én vertrouwen. Samen ontdekken, samen vieren en samen eten, de bekende ingrediënten van een kliederkerk. Download de complete handleiding voor de viering als pdf Kliederkerk thuis – Storm! >

0-4 jaar

Oppas

We vinden het belangrijk dat ouders met jonge kinderen de mogelijkheid hebben om naar de zondagsdienst te komen. Daarom is er altijd iemand op zondagochtend aanwezig om eventuele kinderen op te vangen in de crêche-ruimte. Soms zijn er geen kinderen en dan kan de oppasser zelf gewoon bij de dienst zijn. We zoeken nog mensen die hieraan mee willen helpen en die het leuk vinden om af en toe voor onze allerkleinsten een verhaal voor te lezen en met hen te spelen. Meld je bij Cathérine c.verviers@pkn-uithoorn.nl.

Kerk op Schoot

Sprankelend, belevingsgericht.
Allerkleinsten beleven
een bijbelverhaal
met alle zintuigen.

15 mrt – gaat niet door. 

informatie over de komende vieringen bij c.verviers@pkn-uithoorn.nl

Kerk op Schoot zijn belevingsgerichte diensten voor kinderen van 0 t/m 6 jaar en hun ouders, opa’s en oma’s.
Alvast voor je agenda!

 • zondag 5 april (Palmpasen)
 • zondag 17 mei

Voor meer informatie en aanmelden c.verviers@pkn-uithoorn.nl
Cathérine Verviers, kerkelijk jeugdwerker

Kom kijken, luisteren, zingen en gezellig samenzijn!

Belevingsgericht

Kerk op Schoot ging eerder bijvoorbeeld over de schepping. We hebben wolken, vogels en vissen in de lucht geplakt en met onze eigen knuffeldieren de aarde ingericht. Een andere keer gingen we met rugzak en al samen met Abraham en Sara op reis door de woestijn: een bak met zand en een route door de kerkzaal met tentjes. Uiteindelijk werd in het Beloofde Land baby Izaäk geboren. Ook ging het een keer over het verloren schaapje en hebben we verkleed als herder dat ene schaapje gezocht en gevonden.

Kerk op Schoot?
Erg leuk om te doen.
Voor ouders en kinderen een succes!

Info? Aanmelden?
Cathérine Verviers, kerkelijk jeugdwerker
c.verviers@pkn-uithoorn.nl

4-12 jaar

Kindernevendienst

Tijdens de veertigdagentijd is er elke zondag kindernevendienst, van harte welkom!

Zondag 1 maart beginnen we met de 40-dagen-tijd. Zes weken, zes zondagen totdat het Pasen is! Met elke week Kindernevendienst, dus kom gezellig!

Op weg naar vrijheid

Het Joodse volk gaat op weg naar het Beloofde land en God gaat met hen mee. We beginnen de eerste zondag met een gezinsdienst, we blijven dus gezellig in de kerk! Het verhaal over Mozes en de brandende braamstruik ken je misschien wel. Elke week is er iets anders voorin de kerk te zien, dat te maken heeft met die zondag.

De tweede zondag gaan we met Mozes en zijn broer op weg naar Egypte. Mozes neemt zijn staf mee en iedereen gaat met hem mee. Er wordt weer een mooie plaat getoond voorin de kerk en we krijgen een stukje van de rebus. Doen jullie weer mee?


Voor kinderen van de basisschool hét moment in de kerkdienst: samen naar de kindernevendienst! De kinderen beginnen in de kerk bij hun ouders. Na het begin van de kerkdienst gaan zij, na een kort praatje met de dominee, samen naar de jeugdruimte. Hier horen zij een verhaal en maken ze een knutselwerkje of doen een spel. De leiding van de kindernevendienst wordt goed voorbereid en begeleid door de predikanten. Door aan de slag te gaan met de zondagse bijbelteksten en deze voor kinderen begrijpelijk te maken, ervaar je als leiding ook verdieping van deze verhalen. (In de zomervakantie van de basisscholen is er geen kindernevendienst.)

HOOGTEPUNTEN Tijdens de Adventstijd en de Veertigdagentijd wordt er aan een groter project gewerkt, en het resultaat van dit project wordt gepresenteerd in de Kerst– en Paasdienst. De eerste zondag van de de Advent is er een speciale kinder-/gezinsdienst. Tijdens de Adventstijd wordt indien mogelijk ook een kinderkerstkoor georganiseerd, dat een aantal weken met elkaar repeteert aan kerstliedjes of een groter project en waarmee opgetreden wordt in één van de Kerstdiensten. Een ander hoogtepunt is de jaarlijkse Palmpasen-optocht, waarbij we van tevoren samen versierde Palmpaasstokken maken, die we op Palmzondag in een optocht mét muziekband naar een verzorgingshuis brengen om uit te delen!

8-12 jaar

Weer kinderkamp?!

Da’s jammer, in september geen kamp door slecht weer…!

Maar misschien mag jij wel mee met een volgend Provider KerkKamp! Altijd gezellig, een nachtje logeren, een bonte avond, een spannend nachtspel, kampvuur, een bezinningsmoment … We gaan vast weer ‘ns wat leuks bedenken, één nachtje, misschien met kinderen en jongeren samen…

Meer weten? c.verviers@pkn-uithoorn.nl

10-12 jaar

Basiscatechese

Het tweede blok van de basiscatechese is afgelopen. Dit najaar sloten Anna en Aimee zich aan bij Maite, Lucas en Noëlle. We hebben als start een leuk uitje gedaan naar museum Ons’ Lieve Heer op Solder, waar de kinderen fanatiek meededen met de luisterquiz over feestdagen. Tijdens de bijeenkomsten hebben we nagedacht over wat de kerk voor gebouw is, wat daar allemaal gebeurt, en wat het betekent om samen kerkgemeenschap te zijn. Tot slot hebben we het gehad over de doop, en mochten de kinderen zelf een doopjurk ontwerpen aan de hand van wat zij mooi, belangrijk of bijzonder aan dopen vinden. De kinderen vinden het leuk om mee te doen en kijken alweer uit naar het volgende blok in januari!

Een keer meedraaien als leiding, of eens langskomen om te kijken op een dinsdagmiddag? Graag! Laat het weten via c.verviers@pkn-uithoorn.nl.

Provider 2020 voorjaar

12-18 jaar

Provider

Voor jongeren van de middelbare school is er van alles te doen in De Schutse! Geef je op voor de mailinglijst of de WhatsApp-groep! c.verviers@pkn-uithoorn.nl of 06-30196966

Lees de PDF folder >

24 mrt

Mike de Aalmoezenier

dinsdag 24 maart van 19.30 tot 21.00 uur in de jeugdruimte

Een aalmoezenier, wat is dat nu weer? Het is een kerkelijke functie, gericht op allerlei vormen van zorg voor mensen. Ook rooms-katholieke geestelijk verzorgers bij de krijgsmacht worden zo genoemd. Mike Nagtegaal is krijgsmacht-aalmoezenier bij de Koninklijke Marine in Den Helder, hij komt deze avond bij ons langs om daarover te vertellen. Wat bespreekt hij zoal met de jongens en meiden die tot marinier worden opgeleid? En passen geloof en leger wel bij elkaar? Interessant om over te horen!

Jeugdkapel 2e en 4e zondag

Er is Jeugdkapel om de week, de tweede en vierde zondag van de maand.

8 mrt

· 8, 22 mrt · 12, 26 apr · 10, 24 mei · 14, 28 jun ·

Om de week op zondag!

Op zondag om de week, tijdens de kerkdienst: Jeugdkapel! Een alternatief voor jongeren. We beginnen in de kerkdienst. Als je wil, kom bij elkaar zitten. Vóór de preek gaan we naar onze eigen jeugdruimte. Gezellig! We hebben het over van alles: bijbelverhalen (maar zo dat ze te snappen zijn), nieuws, school, thuis, vrienden, (on)geloof, ouders, en over wat jullie zelf roepen!

Groetjes van Co, Stefan, Carel, Natasja, Cathérine

Filmpje!

We doen graag een eigenwijze filmavond met een film die je bij blijft! Over ‘Kappen‘ (naar een boek van Carry Slee) hebben nog nagepraat: over vrienden, helpen, geweld…  Bekijk onze Top 3 aanraders >

Gewoon doordeweek

18-19 apr

KerkKamp

KerkKamp in de herkansing. Het gaat door! Voor twee groepen: basisschool en middelbare school. Met leuke activiteiten die goed samen gaan. Plannen zat! Dropping, nachtspel, kampvuur, spellen, verhalen, eten, (beetje) slapen… Er hebben zich al zo’n twintig opgegeven, dus doe ook mee! We hebben een gezellige binnenlocatie voor zaterdag 18 en zondag 19 april. De kosten zijn € 30,- per persoon.

Meld je aan!

Wil je nog mee (of je kind(eren?) Geef je op voor 1 april (geen grap!) bij c.verviers@pkn-uithoorn.nl. Met de naam/namen van degenen die meegaan, het mobiele nummer en bijzonderheden zoals dieet etc.

Voor alle middelbare scholieren

in Uithoorn

Benieuwd?
Provider activiteiten zie in de folder en krijg je ook via de mail en de WhatsApp-groep. Aanmelden daarvoor kan bij Cathérine (c.verviers@pkn-uithoorn.nl en 0630196966). Van harte welkom allemaal!

Cathérine Verviers, jeugdwerker
Natasja Bos, jeugdouderling

HOOGTEPUNTEN Provider zorgt elk najaar en voorjaar voor gezelligheid. We houden regelmatig een anders-dan-anders-dienst met mooie muziek en leuke sketches of een andere bijzondere invulling. Andere hoogtepunten zijn acties zoals een nacht lang vasten voor een goed doel en een musical-in-één-nacht maken en opvoeren tijdens een zondagsdienst! We gaan graag op bijzondere excursies, zoals naar Joods Antwerpen. En als het even kan op kamp!

Waarom zou je buiten slapen?

Weet je wat we gedaan hebben, in plaats van kamp? Een nachtje buiten slapen! Kijk maar bij Nacht-zonder-dak

18+ jaar

Goed gezellig

Eindexamen gedaan? Begonnen aan een vervolgopleiding of werk? Dan lukt het soms niet meer om regelmatig naar de kerk te komen. Toch kan het tijdens een druk (studenten)leven fijn zijn om verbinding te houden met de mensen die je kent. Samen met leeftijdsgenoten stil staan bij wat jouw bron is. Wat jij belangrijk vindt in je leven. Met een aantal 18+ers vinden we het leuk om zo’n drie keer per seizoen bij elkaar te komen, voor gezellige dingen, een borrel, een actieve middag of een goed gesprek. Je bent altijd welkom om een keer mee te doen met één van deze bijeenkomsten! Je kunt je opgeven voor de mailinglijst om op de hoogte te blijven via c.verviers@pkn-uithoorn.nl.