Jeugd!

  • Doe mee met kinderen en jongeren van je eigen leeftijd!
  • Op zondag in de kerk
    of door de week ’s avonds
  • Mail Cathérine of Natasja!
jeugd
jeugd schoenen
  • Doe mee met kinderen en jongeren van je eigen leeftijd!
  • Op zondag in de kerk
    of door de week ’s avonds
  • Mail Cathérine of Natasja!

Doe je mee?

Ook als leiding kun je gewoon een keertje meedoen!
Bijvoorbeeld bij Kliederkerk

Jongeren

12-18 jaar
Provider

zondag of doordeweek

Jeugdkapel
elke vierde zondag

18+ jaar
Goed gezellig

0-4 jaar

Oppas

We vinden het belangrijk dat ouders met jonge kinderen de mogelijkheid hebben om naar de zondagsdienst te komen. Daarom is er altijd iemand op zondagochtend aanwezig om eventuele kinderen op te vangen in de crêche-ruimte. Soms zijn er geen kinderen en dan kan de oppasser zelf gewoon bij de dienst zijn. We zoeken nog mensen die hieraan mee willen helpen en die het leuk vinden om af en toe voor onze allerkleinsten een verhaal voor te lezen en met hen te spelen. Meld je bij Cathérine c.verviers@pkn-uithoorn.nl.

Kerk op Schoot

Sprankelend, belevingsgericht.
Allerkleinsten beleven
een bijbelverhaal
met alle zintuigen.

zondag 20 december is er geen Kerk op Schoot

Belevingsgerichte diensten voor kinderen van 0 t/m 6 jaar en hun ouders, opa’s en oma’s! Kerk op Schoot >

Kliederkerk

We willen een keer een Kliederkerk organiseren in De Schutse. Dat is een beleving die bestaat uit verschillende ontdekplekken waar je, individueel maar toch ook samen, op een verfrissende manier met een bijbelverhaal aan de slag kunt. Gastvrij, creatief en aantrekkelijk voor gezinnen. En goed coronaproof te organiseren. Er wordt onderzocht hoe en wanneer we dit het beste kunnen plannen. Als je nu al denkt, ik wil hier mee over weten en/of graag aan meehelpen, laat het weten aan Cathérine via c.verviers@pkn-uithoorn.nl

4-12 jaar

Kindernevendienst

We kijken er naar uit om alle kinderen weer te zien, als dat weer kan!

Wat is Kinder-neven-dienst?

Voor kinderen van de basisschool hét moment in de kerkdienst: samen naar de kindernevendienst! De kinderen beginnen in de kerk bij hun ouders. Na het begin van de kerkdienst gaan zij, na een kort praatje met de dominee, samen naar de jeugdruimte. Hier horen zij een verhaal en maken ze een knutselwerkje of doen een spel. De leiding van de kindernevendienst wordt goed voorbereid en begeleid door de predikanten. Door aan de slag te gaan met de zondagse bijbelteksten en deze voor kinderen begrijpelijk te maken, ervaar je als leiding ook verdieping van deze verhalen. (In de zomervakantie van de basisscholen is er geen kindernevendienst.)
Groetjes van Cathérine Verviers

(Dus niet ‘neven’ van nichtjes en neefjes, maar ‘naast’ de gewone kerkdienst!)

HOOGTEPUNTEN Tijdens de Adventstijd en de Veertigdagentijd wordt er aan een groter project gewerkt, en het resultaat van dit project wordt gepresenteerd in de Kerst– en Paasdienst. De eerste zondag van de de Advent is er een speciale kinder-/gezinsdienst. Tijdens de Adventstijd wordt indien mogelijk ook een kinderkerstkoor georganiseerd, dat een aantal weken met elkaar repeteert aan kerstliedjes of een groter project en waarmee opgetreden wordt in één van de Kerstdiensten. Een ander hoogtepunt is de jaarlijkse Palmpasen-optocht, waarbij we van tevoren samen versierde Palmpaasstokken maken, die we op Palmzondag in een optocht mét muziekband naar een verzorgingshuis brengen om uit te delen!

8-12 jaar

Nog steeds geen kinderkamp?!

Da’s jammer, in september geen kamp door slecht weer, in april niet door het virus…

Maar misschien mag jij wel mee met een volgend Provider KerkKamp! Altijd gezellig, een nachtje logeren, een bonte avond, een spannend nachtspel, kampvuur, een bezinningsmoment … We gaan vast weer ‘ns wat leuks bedenken, één nachtje, misschien met kinderen en jongeren samen…

Meer weten? c.verviers@pkn-uithoorn.nl

12-18 jaar

Provider

Provider en JeugdKapel

In oktober hebben we met tien jongeren en een ‘dappere’ Co in de bomen van het Amsterdamse Bos geklommen, bij Fun Forest. Lekker in de buitenlucht, dachten we, maar natuurlijk goot het van de regen op deze dag. Dat weerhield de groep er echter niet van om fanatiek alle hindernissen te overwinnen tot en met de vrije val aan toe. Doorweekt en onder de modder zijn we daarna naar De Schutse gereden voor een lekkere snack en een paar potjes Among us ;o) Het was heel gezellig en het was super dat we dit zo samen hebben kunnen doen.


Het was weer fijn online!

Bedankt allemaal voor het meedoen en voor jullie kijk op het vorige en het nieuwe jaar!
Meld je voor de WhatsAppgroep 06-30196966. Dan heb je het snelst de nieuwste plannen, voor een volgende keer. Welkom!

Zoals altijd

Lijkt het je leuk om een keer mee te doen als jeugdleiding? Laat het weten!

Graag tot gauw!
Cathérine Verviers, jeugdwerker 06-30196966 c.verviers@pkn-uithoorn.nl
Natasja Bos, jeugdouderling

JeugdKapel

Kerkdiensten online, waar blijf je dan met Jeugdkapel? Gaan we nog wat online doen dan?

We appen! Geef je bij Cathérine op voor de mailinglijst en de WhatsApp-groep om op de hoogte te blijven van alle activiteiten! c.verviers@pkn-uithoorn.nl
06-30196966

Voor alle middelbare scholieren

in Uithoorn

Benieuwd?
Provider activiteiten krijg je via de mail en de WhatsApp-groep. Aanmelden daarvoor kan bij Cathérine (c.verviers@pkn-uithoorn.nl en 0630196966). Van harte welkom allemaal!

Cathérine Verviers, jeugdwerker
Natasja Bos, jeugdouderling

HOOGTEPUNTEN Provider zorgt elk najaar en voorjaar voor gezelligheid. We houden regelmatig een anders-dan-anders-dienst met mooie muziek en leuke sketches of een andere bijzondere invulling. Andere hoogtepunten zijn acties zoals een nacht lang vasten voor een goed doel en een musical-in-één-nacht maken en opvoeren tijdens een zondagsdienst! We gaan graag op bijzondere excursies, zoals naar Joods Antwerpen. En als het even kan op kamp!

Waarom zou je buiten slapen?

Weet je wat we gedaan hebben, in plaats van kamp? Een nachtje buiten slapen! Kijk maar bij Nacht-zonder-dak

Filmpje!

We doen graag een eigenwijze filmavond met een film die je bij blijft! Over ‘Kappen‘ (naar een boek van Carry Slee) hebben nog nagepraat: over vrienden, helpen, geweld…  Bekijk onze Top 3 aanraders >

Gewoon doordeweek

Geloven en games?!

Samen spelen is het leukst! >

KerkKamp?!

Onze kamp-plannen hebben we nogal eens moeten aanpassen. Voorlopig blijven het plannen. We weten niet wanneer ze weer op een leuke ontspannen manier uitgevoerd kunnen worden… Mocht er de komende tijd iets veranderen, dan houden we jullie daarover natuurlijk op de hoogte! Mail c.verviers@pkn-uithoorn.nl graag zo snel mogelijk of jij of je kind(eren) mee wil!

We horen graag van jullie! Groetjes, ook namens Liesbeth en Co

Cathérine Verviers, kerkelijk jeugdwerker
vaste werkdagen op dinsdag en donderdag
tel 06-30196966

18+ jaar

Goed gezellig

Eindexamen gedaan? Begonnen aan een vervolgopleiding of werk? Dan lukt het soms niet meer om regelmatig naar de kerk te komen. Toch kan het tijdens een druk (studenten)leven fijn zijn om verbinding te houden met de mensen die je kent. Samen met leeftijdsgenoten stil staan bij wat jouw bron is. Wat jij belangrijk vindt in je leven. Met een aantal 18+ers vinden we het leuk om zo’n drie keer per seizoen bij elkaar te komen, voor gezellige dingen, een borrel, een actieve middag of een goed gesprek. Je bent altijd welkom om een keer mee te doen met één van deze bijeenkomsten! Je kunt je opgeven voor de mailinglijst om op de hoogte te blijven via c.verviers@pkn-uithoorn.nl.

Geef voor je kerk!

Lees Kerkbalans-jongeren.pdf