Jeugd!

 • Doe mee met kinderen en jongeren van je eigen leeftijd!
 • Op zondag in de kerk
  of door de week ’s avonds
 • Mail Cathérine of Natasja!
jeugd
jeugd schoenen
 • Doe mee met kinderen en jongeren van je eigen leeftijd!
 • Op zondag in de kerk
  of door de week ’s avonds
 • Mail Cathérine of Natasja!

Met frisse blik

Het jeugdwerk in De Schutse loopt dit jaar een beetje anders, maar daarom ook een kans om het weer eens met een frisse blik te bekijken. We hebben bedacht wat er de komende tijd mogelijk is aan jeugdactiviteiten. Daaruit zijn een paar goede ideeën voortgekomen. We zullen wel iets vooruit kunnen plannen, maar we moeten er ook rekening mee houden dat activiteiten op het laatste moment bedacht of juist afgezegd kunnen worden.

We hebben er zin in om er iets goeds van te maken de komende tijd!

Jongeren

12-18 jaar
Provider

zondag of doordeweek

Jeugdkapel
elke vierde zondag

18+ jaar
Goed gezellig

0-4 jaar

Oppas

We vinden het belangrijk dat ouders met jonge kinderen de mogelijkheid hebben om naar de zondagsdienst te komen. Daarom is er altijd iemand op zondagochtend aanwezig om eventuele kinderen op te vangen in de crêche-ruimte. Soms zijn er geen kinderen en dan kan de oppasser zelf gewoon bij de dienst zijn. We zoeken nog mensen die hieraan mee willen helpen en die het leuk vinden om af en toe voor onze allerkleinsten een verhaal voor te lezen en met hen te spelen. Meld je bij Cathérine c.verviers@pkn-uithoorn.nl.

Kerk op Schoot

Sprankelend, belevingsgericht.
Allerkleinsten beleven
een bijbelverhaal
met alle zintuigen.

Er komen dit najaar twee bijeenkomsten van Kerk op Schoot, namelijk op zondag 8 november en zondag 20 december (over Kerst), van 11.30 tot 12.00 uur in de kerkzaal.

Belevingsgerichte diensten voor kinderen van 0 t/m 6 jaar en hun ouders, opa’s en oma’s! Kerk op Schoot >

4-12 jaar

Kindernevendienst

Met iets minder leiding kan de kindernevendienst toch doorgaan dit najaar. Elke tweede en vierde zondag van de maand. Cathérine verzorgt één keer per maand (de tweede zondag) een langere kindernevendienst met verhalen uit de basiscatechese. Tijdens Advent is er elke week kindernevendienst!

zo 11 en 25 oktober
zo 8 en 22 november
zo 29 november gezinsdienst met start Adventsproject
zo 6, 13 en 20 december
do 24 december 19:00 uur kinderkerstdienst met voorstelling
vr 25 december 10.00 uur afsluiting Adventsproject.

We kijken er naar uit om alle kinderen weer te zien!


Voor kinderen van de basisschool hét moment in de kerkdienst: samen naar de kindernevendienst! De kinderen beginnen in de kerk bij hun ouders. Na het begin van de kerkdienst gaan zij, na een kort praatje met de dominee, samen naar de jeugdruimte. Hier horen zij een verhaal en maken ze een knutselwerkje of doen een spel. De leiding van de kindernevendienst wordt goed voorbereid en begeleid door de predikanten. Door aan de slag te gaan met de zondagse bijbelteksten en deze voor kinderen begrijpelijk te maken, ervaar je als leiding ook verdieping van deze verhalen. (In de zomervakantie van de basisscholen is er geen kindernevendienst.)
Groetjes van Cathérine Verviers

HOOGTEPUNTEN Tijdens de Adventstijd en de Veertigdagentijd wordt er aan een groter project gewerkt, en het resultaat van dit project wordt gepresenteerd in de Kerst– en Paasdienst. De eerste zondag van de de Advent is er een speciale kinder-/gezinsdienst. Tijdens de Adventstijd wordt indien mogelijk ook een kinderkerstkoor georganiseerd, dat een aantal weken met elkaar repeteert aan kerstliedjes of een groter project en waarmee opgetreden wordt in één van de Kerstdiensten. Een ander hoogtepunt is de jaarlijkse Palmpasen-optocht, waarbij we van tevoren samen versierde Palmpaasstokken maken, die we op Palmzondag in een optocht mét muziekband naar een verzorgingshuis brengen om uit te delen!

Herfstvakantiedag voor basisschoolkinderen

De herfstvakantiedag van dinsdag 13 oktober gaat niet door! Helaas te weinig leiding en deelnemers….

8-12 jaar

Nog steeds geen kinderkamp?!

Da’s jammer, in september geen kamp door slecht weer, in april niet door het virus…

Maar misschien mag jij wel mee met een volgend Provider KerkKamp! Altijd gezellig, een nachtje logeren, een bonte avond, een spannend nachtspel, kampvuur, een bezinningsmoment … We gaan vast weer ‘ns wat leuks bedenken, één nachtje, misschien met kinderen en jongeren samen…

Meer weten? c.verviers@pkn-uithoorn.nl

12-18 jaar

Provider

Hoi! Hoe gaat het met je?

Het seizoen is allang weer van start, maar bij Provider is het nog een beetje stil. Dat komt omdat we met de jeugdleiding zoeken welke activiteiten de komende tijd nog mogelijk zijn. We bedenken en bekijken per activiteit wat kan. Niet te ver vooruit plannen. Maar we willen zeker het komende najaar een paar leuke dingen met jullie doen, dus hou je mail en de whatsappgroep in de gaten! (Zit je daar nog niet in, app Cathérine op 0630196966). We hopen dat je erbij kan zijn, want we vinden het leuk je te zien!

Zaterdagmiddag 10 oktober gaan we buiten klimmen bij Fun Forest Amsterdam. Van 12:00 tot 18:30 uur ongeveer (inclusief corona-proof patat in De Schutse :o) Wil je nog mee, of krijg je ter? Geef je dan zo snel mogelijk op bij Cathérine.

zondag of doordeweek

Voor het programma van Provider zijn er leuke ideeën, zoals een escaperoom. De planning hangt af van wat er mogelijk is qua begeleiders en deelnemers. Bij al deze activiteiten geldt: als je het leuk lijkt om mee te doen, laat het weten aan Cathérine!

Ook als jeugdleiding! Misschien bij weer eens iets anders…

JeugdKapel

Je kunt nog steeds de speurtocht van de eerste JeugdKapel doen!

Ook de JeugdKapel gaat weer door, één keer per maand dit najaar, tijdens de zondagsdienst van 10:00 uur, maar dan in je eigen vertrouwde jeugdruimte. Zo goed als elke vierde zondag van de maand: 27 september, 25 oktober, 22 november, 20 december (Kerst High Tea). Wees welkom!

Groetjes van Co, Stefan, Carel, Cathérine

JeugdKapel Het leukste wat er in die puntkerk gebeurt? Elke vierde zondag van de maand in de jeugdruimte. Voor iedereen uit het voortgezet onderwijs – geef ‘t door! Voor jongeren, tijdens de kerkdienst. Voor de preek de kerk uit, naar onze eigen plek – veel gezelliger! Het gaat over van alles: nieuws, school, thuis, vrienden, (on)geloof, ouders, (te snappen) bijbelverhalen en … over wat jullie zelf roepen!

zo 27 sept 10:00 · jeugdkapel
zo 25 okt 10:00 · jeugdkapel
zo 22 nov 10:00 · jeugdkapel
zo 20 dec 10:00 · Kerst High Tea

We appen! Geef je bij Cathérine op voor de mailinglijst en de WhatsApp-groep om op de hoogte te blijven van alle activiteiten! c.verviers@pkn-uithoorn.nl
06-30196966

Voor alle middelbare scholieren

in Uithoorn

Benieuwd?
Provider activiteiten krijg je via de mail en de WhatsApp-groep. Aanmelden daarvoor kan bij Cathérine (c.verviers@pkn-uithoorn.nl en 0630196966). Van harte welkom allemaal!

Cathérine Verviers, jeugdwerker
Natasja Bos, jeugdouderling

HOOGTEPUNTEN Provider zorgt elk najaar en voorjaar voor gezelligheid. We houden regelmatig een anders-dan-anders-dienst met mooie muziek en leuke sketches of een andere bijzondere invulling. Andere hoogtepunten zijn acties zoals een nacht lang vasten voor een goed doel en een musical-in-één-nacht maken en opvoeren tijdens een zondagsdienst! We gaan graag op bijzondere excursies, zoals naar Joods Antwerpen. En als het even kan op kamp!

Waarom zou je buiten slapen?

Weet je wat we gedaan hebben, in plaats van kamp? Een nachtje buiten slapen! Kijk maar bij Nacht-zonder-dak

Filmpje!

We doen graag een eigenwijze filmavond met een film die je bij blijft! Over ‘Kappen‘ (naar een boek van Carry Slee) hebben nog nagepraat: over vrienden, helpen, geweld…  Bekijk onze Top 3 aanraders >

Gewoon doordeweek

KerkKamp?!

Hopelijk hebben jullie net zoveel zin in kamp als wij! 😀  Ga je mee? Van zaterdagochtend tot zondagmiddag, kerkkamp met één overnachting. Voor iedereen van groep 5 t/m 8 van de basisschool én van het voortgezet onderwijs. De kosten zijn 30 euro per persoon. Geef je snel op om verzekerd te zijn van een plekje!

Regels voor groepsaccommodaties zijn nu:
 • Geen maximaal aantal personen voor een groep.
 • Kinderen t/m 17 jaar en leerlingen van middelbare scholen (ook 18+) hoeven geen 1,5 m afstand te houden tot elkaar.
 • Er zijn geen beperkingen in gebruik van accommodatie of sanitair.
Mocht er de komende tijd iets veranderen, dan houden we jullie daarover natuurlijk op de hoogte! Mail c.verviers@pkn-uithoorn.nl graag zo snel mogelijk of jij of je kind(eren) mee wil!

We horen graag van jullie! Groetjes, ook namens Liesbeth en Co

Cathérine Verviers, kerkelijk jeugdwerker
vaste werkdagen op dinsdag en donderdag
tel 06-30196966

18+ jaar

Goed gezellig

Eindexamen gedaan? Begonnen aan een vervolgopleiding of werk? Dan lukt het soms niet meer om regelmatig naar de kerk te komen. Toch kan het tijdens een druk (studenten)leven fijn zijn om verbinding te houden met de mensen die je kent. Samen met leeftijdsgenoten stil staan bij wat jouw bron is. Wat jij belangrijk vindt in je leven. Met een aantal 18+ers vinden we het leuk om zo’n drie keer per seizoen bij elkaar te komen, voor gezellige dingen, een borrel, een actieve middag of een goed gesprek. Je bent altijd welkom om een keer mee te doen met één van deze bijeenkomsten! Je kunt je opgeven voor de mailinglijst om op de hoogte te blijven via c.verviers@pkn-uithoorn.nl.