Jeugd!

 • Doe mee met kinderen en jongeren van je eigen leeftijd!
 • Op zondag in de kerk
  of door de week ’s avonds
 • Mail Cathérine of Natasja!
jeugd
jeugd schoenen
 • Doe mee met kinderen en jongeren van je eigen leeftijd!
 • Op zondag in de kerk
  of door de week ’s avonds
 • Mail Cathérine of Natasja!

Activiteiten voor jou!

Jeugd!

Voor elke leeftijd is er iets te doen!

mail apestaartDoe mee met kinderen en jongeren van je eigen leeftijd! Op zondag in de kerk, maar ook door de week ’s avonds. Wat en wanneer precies? Mail kerkelijk jeugdwerker Cathérine Verviers c.verviers@pkn-uithoorn.nl of  jeugdouderling Natasja Bos n.bos@pkn-uithoorn.nl.

0-4 jaar

Oppas

We vinden het belangrijk dat ouders met jonge kinderen de mogelijkheid hebben om naar de zondagsdienst te komen. Daarom is er altijd iemand op zondagochtend aanwezig om eventuele kinderen op te vangen in de crêche-ruimte. Soms zijn er geen kinderen en dan kan de oppasser zelf gewoon bij de dienst zijn. We zoeken nog mensen die hieraan mee willen helpen en die het leuk vinden om af en toe voor onze allerkleinsten een verhaal voor te lezen en met hen te spelen. Meld je bij Cathérine (c.verviers@pkn-uithoorn.nl).

Kerk op Schoot

Sprankelende, belevingsgerichte diensten
waarin de allerkleinsten
een bijbelverhaal beleven
met alle zintuigen.

zo 12 mei 11.30-12.30
Kerk op Schoot in De Schutse

zo 16 juni 11.30-12.30
Kerk op Schoot in De Schutse

Kerk op Schoot voor 0-4 jaar (en iets ouder)

Zondag 12 mei en zondag 16 juni zijn reguliere bijeenkomsten van 11.30 tot 12.00 uur in de kerkzaal van De Schutse. Weet je nog gezinnen voor wie dit leuk is? Geef het door! Wil je van tevoren een herinnering ontvangen over deze bijeenkomsten, geef je dan op voor de mailinglijst bij Cathérine c.verviers@pkn-uithoorn.nl

Er was al eerder Kerk op Schoot in De Schutse, belevingsgerichte diensten voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Het ging over de schepping; we hebben wolken, vogels en vissen in de lucht geplakt en met onze eigen knuffeldieren de aarde ingericht. Een andere keer gingen we met rugzak en al samen met Abraham en Sara op reis door de woestijn: een bak met zand en een route door de kerkzaal met tentjes. Uiteindelijk werd in het Beloofde Land baby Izaäk geboren. Ook ging het een keer over het verloren schaapje en hebben we verkleed als herder dat ene schaapje gezocht en gevonden.

Kerk op Schoot is erg leuk om te doen en voor ouders en kinderen een succes!

4-12 jaar

Kindernevendienst

Om de week op zondag!

Voor kinderen van de basisschool is hét moment in de kerkdienst: samen naar de kindernevendienst! De kinderen beginnen in de kerk bij hun ouders. Na het begin van de kerkdienst gaan zij, na een kort praatje met de dominee, samen naar de jeugdruimte. Hier horen zij een verhaal en maken ze een knutselwerkje of doen een spel. De leiding van de kindernevendienst wordt goed voorbereid en begeleid door de predikanten. Door aan de slag te gaan met de zondagse bijbelteksten en deze voor kinderen begrijpelijk te maken, ervaar je als leiding ook verdieping van deze verhalen. (In de zomervakantie van de basisscholen is er geen kindernevendienst.)

HOOGTEPUNTEN Tijdens de Adventstijd en de Veertigdagentijd wordt er aan een groter project gewerkt, en het resultaat van dit project wordt gepresenteerd in de Kerst– en Paasdienst. De eerste zondag van de de Advent is er een speciale kinder-/gezinsdienst. Tijdens de Adventstijd wordt indien mogelijk ook een kinderkerstkoor georganiseerd, dat een aantal weken met elkaar repeteert aan kerstliedjes of een groter project en waarmee opgetreden wordt in één van de Kerstdiensten. Een ander hoogtepunt is de jaarlijkse Palmpasen-optocht, waarbij we van tevoren samen versierde Palmpaasstokken maken, die we op Palmzondag in een optocht mét muziekband naar een verzorgingshuis brengen om uit te delen!

8-12 jaar

Geen kinderkamp?!

Het is erg jammer, maar het minikamp gaat niet door …
We houden ons aan een minimum aantal deelnemers, wat we niet halen met kinderen uit onze kerk. Altijd gezellig, een nachtje logeren in De Schutse, een bonte avond, een spannend nachtspel, kampvuur, een bezinningsmoment … Maar met minder dan twaalf kinderen is het geen echt kamp. En het kost allemaal wel tijd en aandacht. Het is jammer als we maar weinig kinderen die we vaker in de kerk zien, er een plezier mee kunnen doen.

Meer weten? Liesbeth Geudeke e.geudeke@vu.nl.

10-12 jaar

Basiscatechese in het najaar

Tijdens de zondagsdienst van 2 december was er de start van het Adventsproject van de kindernevendienst, en ook een mooie afsluiting voor onze basiscatechisanten, die de cursus van twee jaar doorlopen hebben. Het was een bijzondere dienst; we deelden ons geloof door papieren vliegtuigjes naar elkaar te gooien, er waren engelen met bazuinen en wierook. We hebben K3 geluisterd, getuigschriften werden uitgereikt en mooie woorden gesproken, en de basiscatechisanten hadden een grote rol in de dienst. Kinderen maken echt deel uit van onze gemeenschap. Soms doordeweeks, soms ook op zondag. Het is mooi en belangrijk als iedereen meedoet bij het betrekken van kinderen.

Weet je bijvoorbeeld nog kinderen voor de basiscatechese (groep 5, 6 of 7 van de basisschool)? Vraag het hen, maak hen enthousiast! In februari en maart starten we met een nieuw blok basiscatechese, op zes dinsdagmiddagen van 15:30 tot 16:30 uur in de jeugdruimte van De Schutse. Voor meer informatie kun je hen verwijzen naar Cathérine (c.verviers@pkn-uithoorn.nl).

Cathérine Verviers, jeugdwerker, Natasja Bos, jeugdouderling

Basiscatechese

Kinderen van groep 5-8 van de basisschool maken met basiscatechese op een leuke manier kennis met geloof, bijbel en kerk. Deze cursus is voor kinderen die aangesloten zijn bij onze gemeente, maar ook zeer geschikt voor kinderen van buiten de gemeente die meer willen leren over geloof, bijbel en kerk.

Wij bieden deze tweejaarlijkse cursus alweer dertien jaar aan. Al ruim 75 kinderen hebben meegedaan. Kinderen, ouders en begeleiders zijn zeer te spreken over de cursus. Op een speelse manier komen thema’s aan de orde als:

 • Wie is God?
 • Wat voor verhalen staan er in de bijbel?
 • Waarom gaan we naar de kerk?
 • Waar komen de kerkelijke feesten vandaan?

Op deze manier kunnen we de kinderen goede basiskennis meegeven over waar het om gaat in de bijbel en in de kerk. We geven zo vanuit de kerk ondersteuning van geloofsopvoeding thuis. We willen de ouders/verzorgers ook een actieve ondersteuning aanbieden in de geloofsopvoeding. Er wordt tijdens de cursus gelegenheid geboden voor ouders/verzorgers om elkaar te ontmoeten.

Basiscatechese vindt plaats in blokken van zes weken in het najaar en in het voorjaar, op dinsdagmiddagen van 15:30 tot 16:30 uur in de jeugdruimte van De Schutse. Basiscatechese wordt geleid door een vrijwilliger en de kerkelijk jeugdwerker of predikant. Op dit moment is er een lopende cursus, maar het is prima mogelijk om halverwege in te stromen. Meedoen? Meer weten? c.verviers@pkn-uithoorn.nl.

12-18 jaar

Voor jongeren van de middelbare school is er van alles te doen in De Schutse! Geef je op voor de mailinglijst en de WhatsApp-groep! c.verviers@pkn-uithoorn.nl of 06-30196966

Jeugdkapel

Op zondag om de week, tijdens de kerkdienst: Jeugdkapel! Een alternatief voor jongeren. We beginnen in de kerkdienst. Als je wil, kom bij elkaar zitten. Voor de preek gaan we naar onze eigen jeugdruimte. Heel gezellig! We hebben het over van alles: bijbelverhalen (maar zo dat ze te snappen zijn), nieuws, school, thuis, vrienden, (on)geloof, ouders, en over wat jullie zelf roepen!

Groetjes van Co, Stefan, Carel, Natasja, Cathérine

Jeugkapel voorjaar 2019

zondag 5 mei Jeugdkapel 9

zondag 19 mei Jeugdkapel 10

zondag 2 juni Jeugdkapel 11

zondag 16 juni Jeugdkapel 12

zondag 30 juni Anders-dan-anders dienst

zondag 7 juli Eind-feest-buiten-dag

Provider

Voor jongeren is er veel meer in ons Provider-programma! Meestal doordeweekse avonden in onze gezellige jeugdruimte. Dit keer in het voorjaar een excursie naar Joods Antwerpen! En verder… teveel om op te noemen. Voor alle middelbare scholieren in Uithoorn. Download de folder!

Provider 2019 voorjaar.pdf >

Dit voorjaar gaan we weer allerlei grappige, spannende en gekke dingen doen. Sober eten maken, een Paaswake, film kijken, creatief bezig zijn, in gesprek over jezelf, het geloof, dingen in jouw leven.

Een bijzondere activiteit wordt de excursie naar Joods Antwerpen. Daarvoor is op maandag 4 maart van 19.30 tot 21.00 uur in de jeugdruimte een voorbereidingsavond en op zondag 7 april zullen we de dag in Antwerpen doorbrengen onder leiding van een gids. Ga je ook mee?

Ben je voor de andere activiteiten benieuwd naar wat-waar-wanneer?! Het volledige programma kun je vinden op de website, en krijg je ook via de mail en de WhatsApp-groep. Aanmelden daarvoor kan bij Cathérine (c.verviers@pkn-uithoorn.nl en 0630196966). Van harte welkom allemaal!

Cathérine Verviers, jeugdwerker
Natasja Bos, jeugdouderling

HOOGTEPUNTEN Het Provider-seizoen zorgt elk najaar en voorjaar voor gezelligheid. We houden regelmatig een jongerendienst met mooie muziek en leuke sketches of een andere bijzondere invulling. Andere hoogtepunten zijn acties zoals een nacht lang vasten voor een goed doel en een musical-in-één-nacht maken en opvoeren tijdens een zondagsdienst! En als het even kan op kamp als afsluiting van het seizoen!

Waarom zou je buiten slapen?

Weet je wat we gedaan hebben, in plaats van kamp? Een nachtje buiten slapen! Kijk maar bij Nacht-zonder-dak

18+ jaar

Goed gezellig

Eindexamen gedaan? Begonnen aan een vervolgopleiding of werk? Dan lukt het soms niet meer om regelmatig naar de kerk te komen. Toch kan het tijdens een druk (studenten)leven fijn zijn om verbinding te houden met de mensen die je kent. Samen met leeftijdsgenoten stil staan bij wat jouw bron is. Wat jij belangrijk vindt in je leven. Met een aantal 18+ers vinden we het leuk om zo’n drie keer per seizoen bij elkaar te komen, voor gezellige dingen, een borrel, een actieve middag of een goed gesprek. Je bent altijd welkom om een keer mee te doen met één van deze bijeenkomsten! Je kunt je opgeven voor de mailinglijst om op de hoogte te blijven via c.verviers@pkn-uithoorn.nl.