Jeugd!

  • Doe mee met kinderen en jongeren van je eigen leeftijd!
  • Op zondag in de kerk
    of door de week ’s avonds
  • Mail Cathérine of Natasja!
jeugd
jeugd schoenen
  • Doe mee met kinderen en jongeren van je eigen leeftijd!
  • Op zondag in de kerk
    of door de week ’s avonds
  • Mail Cathérine of Natasja!

Activiteiten voor jou!

Jeugd!

Voor elke leeftijd is er iets te doen!

mail apestaartDoe mee met kinderen en jongeren van je eigen leeftijd! Op zondag in de kerk, maar ook door de week ’s avonds. Wat en wanneer precies? Mail kerkelijk jeugdwerker Cathérine Verviers c.verviers@pkn-uithoorn.nl of  jeugdouderling Natasja Bos n.bos@pkn-uithoorn.nl.

0-4 jaar

Oppas

– Tot en met het einde van de zomervakantie is er geen oppas – 

We vinden het belangrijk dat ouders met jonge kinderen de mogelijkheid hebben om naar de zondagsdienst te komen. Daarom is er altijd iemand op zondagochtend aanwezig om eventuele kinderen op te vangen in de crêche-ruimte. Soms zijn er geen kinderen en dan kan de oppasser zelf gewoon bij de dienst zijn. We zoeken nog mensen die hieraan mee willen helpen en die het leuk vinden om af en toe voor onze allerkleinsten een verhaal voor te lezen en met hen te spelen. Meld je bij Cathérine (c.verviers@pkn-uithoorn.nl).

Kerk op Schoot

Sprankelend, belevingsgericht.
Allerkleinsten beleven
een bijbelverhaal
met alle zintuigen.

Kerk op Schoot voor 0-4 jaar (en iets ouder)

Laatste Kerk op Schoot van de zomer

Zondag 16 juni was er de laatste Kerk op Schoot van dit seizoen.

Twee mensen gaan trouwen, dat is leuk! Jij bent ook uitgenodigd, en je mag met alles meedoen! Ook Jezus en zijn moeder Maria zijn op deze bruiloft, en samen met alle anderen vieren ze het mee. Maar dan gebeurt er iets waardoor het ineens een beetje saai wordt. Kan Jezus misschien helpen? Nou, kom maar eens kijken! We maken er een mooi feestje van, zingen liedjes, en na afloop is er wat te drinken en feestelijk lekkers.

Cathérine Verviers, kerkelijk jeugdwerker.

Kom kijken, luisteren, zingen en gezellig samenzijn!

Informatie en aanmelden?

Kerk op Schoot in De Schutse – voor alle (groot)ouders met kinderen van 0 tot 4 jaar (of iets ouder). Of weet je nog gezinnen voor wie dit leuk is? Geef het door! Wil je van tevoren een herinnering ontvangen over deze bijeenkomsten, geef je dan op voor de mailinglijst bij Cathérine c.verviers@pkn-uithoorn.nl

Belevingsgericht

Er was al eerder Kerk op Schoot. Het ging over de schepping; we hebben wolken, vogels en vissen in de lucht geplakt en met onze eigen knuffeldieren de aarde ingericht. Een andere keer gingen we met rugzak en al samen met Abraham en Sara op reis door de woestijn: een bak met zand en een route door de kerkzaal met tentjes. Uiteindelijk werd in het Beloofde Land baby Izaäk geboren. Ook ging het een keer over het verloren schaapje en hebben we verkleed als herder dat ene schaapje gezocht en gevonden.

Kerk op Schoot is erg leuk om te doen. Voor ouders en kinderen een succes!

Info? Aanmelden?
Cathérine Verviers, kerkelijk jeugdwerker
c.verviers@pkn-uithoorn.nl

4-12 jaar

Kindernevendienst

Om de week op zondag!

Kindernevendienst 2e en 4e zondag

Zondag 25 augustus is er weer kindernevendienst. Om de week, maar LET OP! Steeds de tweede en vierde zondag van de maand.

Voor kinderen van de basisschool hét moment in de kerkdienst: samen naar de kindernevendienst! De kinderen beginnen in de kerk bij hun ouders. Na het begin van de kerkdienst gaan zij, na een kort praatje met de dominee, samen naar de jeugdruimte. Hier horen zij een verhaal en maken ze een knutselwerkje of doen een spel. De leiding van de kindernevendienst wordt goed voorbereid en begeleid door de predikanten. Door aan de slag te gaan met de zondagse bijbelteksten en deze voor kinderen begrijpelijk te maken, ervaar je als leiding ook verdieping van deze verhalen. (In de zomervakantie van de basisscholen is er geen kindernevendienst.)

HOOGTEPUNTEN Tijdens de Adventstijd en de Veertigdagentijd wordt er aan een groter project gewerkt, en het resultaat van dit project wordt gepresenteerd in de Kerst– en Paasdienst. De eerste zondag van de de Advent is er een speciale kinder-/gezinsdienst. Tijdens de Adventstijd wordt indien mogelijk ook een kinderkerstkoor georganiseerd, dat een aantal weken met elkaar repeteert aan kerstliedjes of een groter project en waarmee opgetreden wordt in één van de Kerstdiensten. Een ander hoogtepunt is de jaarlijkse Palmpasen-optocht, waarbij we van tevoren samen versierde Palmpaasstokken maken, die we op Palmzondag in een optocht mét muziekband naar een verzorgingshuis brengen om uit te delen!

8-12 jaar

Weer kinderkamp?!

Het is erg jammer, het (mini)kamp is al een paar keer niet door gegaan…
We hielden ons aan een minimum aantal deelnemers, wat we niet halen met kinderen uit onze kerk. Altijd gezellig, een nachtje logeren, een bonte avond, een spannend nachtspel, kampvuur, een bezinningsmoment … We gaan misschien weer ‘ns wat leuks bedenken, misschien één nachtje, misschien meer in de buurt, misschien met kinderen en jongeren samen…

Meer weten? Natasja

10-12 jaar

Basiscatechese

Dit voorjaar hebben Maite, Lucas en Noëlle het eerste blok van de basiscatechese afgerond. Ze voelen zich duidelijk thuis in de kerk en vinden het gezellig om te komen. Na een schooldag is het soms lastig voor hen om zich te concentreren op gesprekken over wie God is, wat Jezus allemaal deed en waarom dat belangrijk is. Toch komen er elke bijeenkomst wel mooie en wijze uitspraken van de kinderen.
Ook voor rondrennen en verstoppertje spelen in de kerkzaal was er tijd. Het zal je nog verbazen hoeveel verstopplaatsen daar te vinden zijn! Er waren tijdens dit blok ook genoeg speurtochten en puzzels waar ze heel enthousiast over waren.
De kinderen hebben goed meegeholpen met het voorbereiden en uitvoeren van de dienst op Witte Donderdag. Komend najaar gaan we verder, waarschijnlijk met een paar nieuwe kinderen. Dan zullen we het blok feestelijk beginnen met een uitje!
Meer weten? c.verviers@pkn-uithoorn.nl.

12-18 jaar

Voor jongeren van de middelbare school is er van alles te doen in De Schutse! Geef je op voor de mailinglijst en de WhatsApp-groep! c.verviers@pkn-uithoorn.nl of 06-30196966

Jeugdkapel 2e en 4e zondag

Zondag 25 augustus is er weer jeugdkapel. Om de week, maar LET OP! Steeds de tweede en vierde zondag van de maand.

Om de week op zondag!

25 aug Jeugdkapel
8 sept Jeugdkapel
15 sept Jeugdkapel
29 sept Kamp
13 okt Jeugdkapel
27 okt Jeugdkapel
10 nov Jeugdkapel
24 nov Jeugdkapel
8 dec Jeugdkapel
22 dec Kerst High Tea
25 dec Eerste Kerstdag
12 jan Jeugdkapel

Op zondag om de week, tijdens de kerkdienst: Jeugdkapel! Een alternatief voor jongeren. We beginnen in de kerkdienst. Als je wil, kom bij elkaar zitten. Voor de preek gaan we naar onze eigen jeugdruimte. Heel gezellig! We hebben het over van alles: bijbelverhalen (maar zo dat ze te snappen zijn), nieuws, school, thuis, vrienden, (on)geloof, ouders, en over wat jullie zelf roepen!

Groetjes van Co, Stefan, Carel, Natasja, Cathérine

Het zit er al weer op, voor de zomer. We hebben als afsluiting heerlijk gefietst, gevaren en gezwommen in de Nieuwkoopse Plassen. Aanrader, zo’n fluisterboot!

Provider

Er komt misschien nog een keer Creatief voor Edukans. Dan kunnen we op de Startzondag 15 september lekker veel voor het goede doel verkopen.

Gewoon doordeweek

Voor jongeren is er veel meer in ons Provider-programma! Meestal doordeweekse avonden in onze gezellige jeugdruimte. Afgelopen seizoen hebben we de Joodse wijk in Antwerpen verkend, onder leiding van een gids. Een spetterende afsluiting was de Buitendag, varen en zwemmen in de Nieuwkoopse plassen! Voor alle middelbare scholieren in Uithoorn. Let op de nieuwe folder! (Nog even geduld ;·)

Komend najaar gaan we weer allerlei grappige, spannende en gekke dingen doen. Spel, eten en snoepen, film, creatief, in gesprek over jezelf, het geloof, dingen in jouw leven.

In mei was er een eigenwijze filmavond met een film die je bij blijft! Over ‘Kappen’ (naar een boek van Carry Slee) hebben nog na gepraat: over vrienden, helpen, geweld…  Bekijk onze Top 3 aanraders >

Voor alle middelbare scholieren

in Uithoorn

Benieuwd?
Het volledige Provider programma komt in de pdf folder, en krijg je ook via de mail en de WhatsApp-groep. Aanmelden daarvoor kan bij Cathérine (c.verviers@pkn-uithoorn.nl en 0630196966). Van harte welkom allemaal!

Cathérine Verviers, jeugdwerker
Natasja Bos, jeugdouderling

HOOGTEPUNTEN Het Provider-seizoen zorgt elk najaar en voorjaar voor gezelligheid. We houden regelmatig een jongerendienst met mooie muziek en leuke sketches of een andere bijzondere invulling. Andere hoogtepunten zijn acties zoals een nacht lang vasten voor een goed doel en een musical-in-één-nacht maken en opvoeren tijdens een zondagsdienst! We gaan graag op bijzondere excursies, zoals naar Joods Antwerpen. En als het even kan op kamp als afsluiting van het seizoen!

Waarom zou je buiten slapen?

Weet je wat we gedaan hebben, in plaats van kamp? Een nachtje buiten slapen! Kijk maar bij Nacht-zonder-dak

18+ jaar

Goed gezellig

Eindexamen gedaan? Begonnen aan een vervolgopleiding of werk? Dan lukt het soms niet meer om regelmatig naar de kerk te komen. Toch kan het tijdens een druk (studenten)leven fijn zijn om verbinding te houden met de mensen die je kent. Samen met leeftijdsgenoten stil staan bij wat jouw bron is. Wat jij belangrijk vindt in je leven. Met een aantal 18+ers vinden we het leuk om zo’n drie keer per seizoen bij elkaar te komen, voor gezellige dingen, een borrel, een actieve middag of een goed gesprek. Je bent altijd welkom om een keer mee te doen met één van deze bijeenkomsten! Je kunt je opgeven voor de mailinglijst om op de hoogte te blijven via c.verviers@pkn-uithoorn.nl.