Jeugd!

 • Doe mee met kinderen en jongeren van je eigen leeftijd!
 • Op zondag in de kerk
  of door de week ’s avonds
 • Mail Cathérine of Natasja!
jeugd
jeugd schoenen
 • Doe mee met kinderen en jongeren van je eigen leeftijd!
 • Op zondag in de kerk
  of door de week ’s avonds
 • Mail Cathérine of Natasja!

Activiteiten voor jou!

Jeugd!

Voor elke leeftijd is er iets te doen!

mail apestaartDoe mee met kinderen en jongeren van je eigen leeftijd! Op zondag in de kerk, maar ook door de week ’s avonds. Wat en wanneer precies? Mail kerkelijk jeugdwerker Cathérine Verviers c.verviers@pkn-uithoorn.nl of  jeugdouderling Natasja Bos n.bos@pkn-uithoorn.nl.

0-4 jaar

Oppas

Tijdens de kerkdienst op zondag is er in de crèche-ruimte een ervaren oppas voor de kleinsten. Het is belangrijk om samen met je ouders mee te gaan naar de kerk, en een veilige omgeving te ontdekken. Natuurlijk is het ook fijn om ouders een rust- en bezinningsmoment op zondag te gunnen! (In de zomervakantie van de basisscholen is er geen crèche.)

Cathérine coördineert de oppas samen met Astrid Verburg. Elke zondag is er oppasdienst met Eva en Koen, Rosalie, Astrid, of Henriette. Met hulp van oproepkrachten Suzanne en Liesbeth. Een warm welkom voor nieuwe oppassers, m/v, jong of ouder!

Henriëtte Wezelman

Kerk op Schoot

zondag 9 december

dinsdag 25 december Eerste Kerstdag

van 11:30 tot 12:00 uur in de kerkzaal

Sprankelende, belevingsgerichte diensten
waarin de allerkleinsten een bijbelverhaal beleven
met alle zintuigen.

Voor alle (groot)ouders
met kinderen van 0 tot 4 jaar (of iets ouder).
Kom kijken, luisteren, zingen en gezellig samenzijn!

Er was al drie keer eerder Kerk op Schoot in De Schutse, belevingsgerichte diensten voor kinderen van 0 tot 4 jaar. De eerste keer ging het over de schepping; we hebben wolken, vogels en vissen in de lucht geplakt en met onze eigen knuffeldieren de aarde ingericht. De tweede keer gingen we met rugzak en al samen met Abraham en Sara op reis door de woestijn: een bak met zand en een route door de kerkzaal met tentjes. Uiteindelijk werd in het Beloofde Land baby Izaäk geboren. De laatste keer ging het over het verloren schaapje en hebben we verkleed als herder dat ene schaapje gezocht en gevonden.

Kerk op Schoot is erg leuk om te doen en voor de ouders en kinderen een succes.

Informatie en aanmelden c.verviers@pkn-uithoorn.nl

4-12 jaar

Kindernevendienst

Hallo jongens en meisjes!

Zondag is het tweede Advent. Er gaan straks twee kaarsen branden en we zingen het Adventsliedje. We gaan vandaag iets horen over Johannes. Hij zegt tegen de mensen dat ze een nieuw begin kunnen maken. Het gebeurt allemaal bij de rivier de Jordaan waar de mensen kopje onder kunnen gaan om ge-doopt te worden…We gaan een mooie poster maken en we leggen weer iets achter op de tafel. Veel plezier!
Groetjes van de leiding!

Voor kinderen van de basisschool is hét moment in de kerkdienst: samen naar de kindernevendienst! De kinderen beginnen in de kerk bij hun ouders. Na het begin van de kerkdienst gaan zij, na een kort praatje met de dominee, samen naar de jeugdruimte. Hier horen zij een verhaal en maken ze een knutselwerkje of doen een spel. De leiding van de kindernevendienst wordt goed voorbereid en begeleid door de predikanten. Door aan de slag te gaan met de zondagse bijbelteksten en deze voor kinderen begrijpelijk te maken, ervaar je als leiding ook verdieping van deze verhalen. (In de zomervakantie van de basisscholen is er geen kindernevendienst.)

HOOGTEPUNTEN Tijdens de Adventstijd en de Veertigdagentijd wordt er aan een groter project gewerkt, en het resultaat van dit project wordt gepresenteerd in de Kerst– en Paasdienst. De eerste zondag van de de Advent is er een speciale kinder-/gezinsdienst. Tijdens de Adventstijd wordt indien mogelijk ook een kinderkerstkoor georganiseerd, dat een aantal weken met elkaar repeteert aan kerstliedjes of een groter project en waarmee opgetreden wordt in één van de Kerstdiensten. Een ander hoogtepunt is de jaarlijkse Palmpasen-optocht, waarbij we van tevoren samen versierde Palmpaasstokken maken, die we op Palmzondag in een optocht mét muziekband naar een verzorgingshuis brengen om uit te delen!

8-12 jaar

Geen kinderkamp dit keer!

Het is erg jammer, maar het minikamp gepland op 21-22 september gaat niet door …
We houden ons aan een minimum aantal deelnemers, wat we dit keer niet halen met kinderen uit onze kerk. Altijd gezellig, een nachtje logeren in De Schutse, een bonte avond, een spannend nachtspel, kampvuur, een bezinningsmoment … Maar met minder dan twaalf kinderen is het geen echt kamp. En het kost allemaal wel tijd en aandacht. Het is jammer als we maar weinig kinderen die we vaker in de kerk zien, er een plezier mee kunnen doen.

Meer weten? Liesbeth Geudeke e.geudeke@vu.nl.

10-12 jaar

Basiscatechese in het najaar

Dit najaar heeft de oude garde basiscatechisanten nog één blok van vier bijeenkomsten, maar er sluiten hierbij ook nieuwe kinderen aan! Na dit overgangsblok nemen de oudsten afscheid. Dit doen we tijdens een mooi moment in de zondagsdienst van 2 december, die de kinderen mogen helpen voorbereiden en waarbij ze hun getuigschrift krijgen. In het voorjaar van 2019 zullen we dan doorgaan met een nieuwe groep basiscatechisanten, bestaande uit de jongere kinderen. Ken je nog kinderen die dit schooljaar in groep 5, 6 of 7 zitten en die het leuk zouden vinden om mee te doen, laat het weten aan Cathérine (c.verviers@pkn-uithoorn.nl). We komen bijeen op de dinsdagmiddag van 15.30 tot 16.30 uur in de jeugdruimte van De Schutse, te weten op 30 oktober, 6, 13 en 20 november.

Basiscatechese

Kinderen van groep 5-8 van de basisschool maken met basiscatechese op een leuke manier kennis met geloof, bijbel en kerk. Deze cursus is voor kinderen die aangesloten zijn bij onze gemeente, maar ook zeer geschikt voor kinderen van buiten de gemeente die meer willen leren over geloof, bijbel en kerk.

Wij bieden deze tweejaarlijkse cursus alweer dertien jaar aan. Al ruim 75 kinderen hebben meegedaan. Kinderen, ouders en begeleiders zijn zeer te spreken over de cursus. Op een speelse manier komen thema’s aan de orde als:

 • Wie is God?
 • Wat voor verhalen staan er in de bijbel?
 • Waarom gaan we naar de kerk?
 • Waar komen de kerkelijke feesten vandaan?

Op deze manier kunnen we de kinderen goede basiskennis meegeven over waar het om gaat in de bijbel en in de kerk. We geven zo vanuit de kerk ondersteuning van geloofsopvoeding thuis. We willen de ouders/verzorgers ook een actieve ondersteuning aanbieden in de geloofsopvoeding. Er wordt tijdens de cursus gelegenheid geboden voor ouders/verzorgers om elkaar te ontmoeten.

Basiscatechese vindt plaats in blokken van zes weken in het najaar en in het voorjaar, op dinsdagmiddagen van 15:30 tot 16:30 uur in de jeugdruimte van De Schutse. Basiscatechese wordt geleid door een vrijwilliger en de kerkelijk jeugdwerker of predikant. Op dit moment is er een lopende cursus, maar het is prima mogelijk om halverwege in te stromen. Meedoen? Meer weten? c.verviers@pkn-uithoorn.nl.

12-18 jaar

Voor de jongeren van de middelbare school is er van alles te doen in De Schutse! Geef je op voor de mailinglijst en de WhatsApp-groep! c.verviers@pkn-uithoorn.nl of 06-30196966

Jeugdkapel Kerstbrunch – Supergezellig!

Kom zondag 16 dec 9:45 in De Schutse gezellig samen brunchen – in kerstsfeer! Kom om kwart voor tien, met wat kerstversiering, of een kaarsje in een standaard voor een feestelijk gedekte tafel.
Wij zorgen voor eten en lekkers ;o) Voor iedereen uit het voortgezet onderwijs – geef je ’t door?
Laat even weten dat je komt, dan wachten we op je met eten…
Tot ongeveer 11.30 (of maximaal 13.00 als in een creatieve bui bent! ;o)

Groetjes van Co, Stefan, Carel, Natasja, Cathérine

zondag 20 januari 10:00 · Jeugdkapel

Jeugdkapel

Op zondag om de week, tijdens de kerkdienst: Jeugdkapel! Een alternatief voor jongeren. We beginnen in de kerkdienst. Als je wil, kom bij elkaar zitten. Voor de preek gaan we naar onze eigen jeugdruimte. Heel gezellig! We hebben het over van alles: bijbelverhalen (maar zo dat ze te snappen zijn), nieuws, school, thuis, vrienden, (on)geloof, ouders, en over wat jullie zelf roepen!

Provider

Voor jongeren is er veel meer in ons Provider-programma! Meestal doordeweekse avonden in onze gezellige jeugdruimte. Dit keer in het voorjaar een excursie naar Joods Antwerpen!

3 dec

Sinterklaasspelletjesavond! We vieren Sinterklaas met een spel, cadeautjes en allerlei lekkers. Kom, doe mee en blijf niet thuis! Misschien ga jij wel met de meeste cadeautjes naar huis?! Neem voor deze avond drie cadeautjes van ± €2,- per stuk mee, dan zorgen wij voor de pepernoten. Van 19.30 tot 21.00 uur.

Kijk snel in de folder provider2018najaar.pdf >

Wees er elke keer bij, want het wordt weer leuk én boeiend! De handen uit de mouwen, film kijken, een spelavond, en in gesprek over het geloof en dingen die je tegenkomt in het leven. Zo beleef je samen met de groep van alles en worden onverwachte dingen nog leuker! Al eerder meegedaan? Dan wil je natuurlijk meteen weten wat er nu weer op het programma staat! Nog nooit bij PROVIDER geweest? Kom op, laat je kennen en doe ook mee! Je vindt ons in de jeugdruimte van De Schutse, De Mérodelaan 1 in Uithoorn.

HOOGTEPUNTEN Het Jeugdkapel/Provider-seizoen wordt elk najaar en voorjaar ingeluid door een startfeest met patat en gezelligheid. Verder houden we regelmatig een jongerendienst met mooie muziek en leuke sketches of een andere bijzondere invulling. Andere hoogtepunten zijn acties zoals een nacht lang vasten voor een goed doel en een musical-in-één-nacht maken en opvoeren tijdens een zondagsdienst! En als het even kan op kamp als afsluiting van het seizoen!

Waarom zou je buiten slapen?

Weet je wat we nou precies gedaan hebben dit keer, in plaats van kamp?! Een nachtje buiten slapen! Kijk maar bij Nacht-zonder-dak

18+ jaar

Goed gezellig

Eindexamen gedaan? Begonnen aan een vervolgopleiding of werk? Dan lukt het soms niet meer om regelmatig naar de kerk te komen. Toch kan het tijdens een druk (studenten)leven fijn zijn om verbinding te houden met de mensen die je kent. Samen met leeftijdsgenoten stil staan bij wat jouw bron is. Wat jij belangrijk vindt in je leven. Met een aantal 18+ers vinden we het leuk om zo’n drie keer per seizoen bij elkaar te komen, voor gezellige dingen, een borrel, een actieve middag of een goed gesprek. Je bent altijd welkom om een keer mee te doen met één van deze bijeenkomsten! Je kunt je opgeven voor de mailinglijst om op de hoogte te blijven via c.verviers@pkn-uithoorn.nl.