Jeugd!

  • Doe mee met kinderen en jongeren van je eigen leeftijd!
  • Op zondag in de kerk
    of door de week ’s avonds
  • Mail Cathérine of Natasja!
jeugd
jeugd schoenen
  • Doe mee met kinderen en jongeren van je eigen leeftijd!
  • Op zondag in de kerk
    of door de week ’s avonds
  • Mail Cathérine of Natasja!

0-4 jaar

Oppas

We vinden het belangrijk dat ouders met jonge kinderen de mogelijkheid hebben om naar de zondagsdienst te komen. Daarom is er altijd iemand op zondagochtend aanwezig om eventuele kinderen op te vangen in de crêche-ruimte. Soms zijn er geen kinderen en dan kan de oppasser zelf gewoon bij de dienst zijn. We zoeken nog mensen die hieraan mee willen helpen en die het leuk vinden om af en toe voor onze allerkleinsten een verhaal voor te lezen en met hen te spelen. Meld je bij Cathérine

Kerk op Schoot

Sprankelend, belevingsgericht.
Allerkleinsten beleven
een bijbelverhaal
met alle zintuigen.

Belevingsgerichte diensten voor kinderen van 0 t/m 6 jaar en hun ouders, opa’s en oma’s! 20 juni na de kerkdienst weer Kerk op Schoot >

Dominee Beer is terug!

Ds Beer is een poosje weggeweest. Hij had nieuwe kleren nodig. Nu zit hij weer in vol ornaat op zijn plaats, voor het raam in de kerk. Ga maar kijken bij de hal van De Schutse. Els heeft prachtige toga’s gemaakt. Je weet wel, zo’n jurk die de dominee aan heeft. Met stola’s in de kleuren van het kerkelijk jaar. Een soort sjaal in de kleur die past bij de zondag. Maar ook een ouderwetse zwarte-toga-met-witte-bef. Kortom, hij kan jaren vooruit! Dankjewel, Els!

Kliederkerk

We willen een keer een Kliederkerk organiseren in De Schutse. Dat is een beleving die bestaat uit verschillende ontdekplekken waar je, individueel maar toch ook samen, op een verfrissende manier met een bijbelverhaal aan de slag kunt. Gastvrij, creatief en aantrekkelijk voor gezinnen. En goed coronaproof te organiseren. Er wordt onderzocht hoe en wanneer we dit het beste kunnen plannen. Als je nu al denkt, ik wil hier mee over weten en/of graag aan meehelpen, laat het weten aan Cathérine

4-12 jaar

Kindernevendienst

Kindernevendienst in De Schutse

Hallo jongens en meisjes, wat fijn dat jullie weer naar De Schutse kunnen komen. We hebben jullie gemist! Er is sinds lange tijd weer Kindernevendienst. Meld je aan om verzekerd te zijn van een plekje!

Welkom!
De leiding van de Kindernevendienst en Cathérine, Natasja 

Wat is Kinder-neven-dienst?

Voor kinderen van de basisschool hét moment in de kerkdienst: samen naar de kindernevendienst! De kinderen beginnen in de kerk bij hun ouders. Na het begin van de kerkdienst gaan zij, na een kort praatje met de dominee, samen naar de jeugdruimte. Hier horen zij een verhaal en maken ze een knutselwerkje of doen een spel. De leiding van de kindernevendienst wordt goed voorbereid en begeleid door de predikanten. Door aan de slag te gaan met de zondagse bijbelteksten en deze voor kinderen begrijpelijk te maken, ervaar je als leiding ook verdieping van deze verhalen. (In de zomervakantie van de basisscholen is er geen kindernevendienst.)
(Dus niet ‘neven’ van nichtjes en neefjes, maar ‘naast’ de gewone kerkdienst!)

HOOGTEPUNTEN Tijdens de Adventstijd en de Veertigdagentijd wordt er aan een groter project gewerkt, en het resultaat van dit project wordt gepresenteerd in de Kerst– en Paasdienst. De eerste zondag van de de Advent is er een speciale kinder-/gezinsdienst. Tijdens de Adventstijd wordt indien mogelijk ook een kinderkerstkoor georganiseerd, dat een aantal weken met elkaar repeteert aan kerstliedjes of een groter project en waarmee opgetreden wordt in één van de Kerstdiensten. Een ander hoogtepunt is de jaarlijkse Palmpasen-optocht, waarbij we van tevoren samen versierde Palmpaasstokken maken, die we op Palmzondag in een optocht mét muziekband naar een verzorgingshuis brengen om uit te delen!

8-12 jaar

Nog steeds geen kinderkamp?!

Da’s jammer, in september geen kamp door slecht weer, in april niet door het virus…

Maar misschien mag jij wel mee met een volgend Provider KerkKamp! Altijd gezellig, een nachtje logeren, een bonte avond, een spannend nachtspel, kampvuur, een bezinningsmoment … We gaan vast weer ‘ns wat leuks bedenken, één nachtje, misschien met kinderen en jongeren samen…

Meer weten? c.verviers@pkn-uithoorn.nl

12-18 jaar

Provider

Geslaagd?!

‘Onze’ eindexamenkandidaten weten inmiddels hun uitslag… Positieve berichten! Van harte gefeliciteerd! Wees trots op jezelf, geniet van een mooie zomer en veel succes bij je vervolg!

Meld je aan! Weet je meteen of het doorgaat

Eindelijk weer wat kerkbezoekers, weer kindernevendienst… Is het alweer bijna zomervakantie! Meld je bij de WhatsAppgroep 06-30196966. We gaan 4 juli nog een keer helemaal los!


Zondag 4 juli 10:00-14:00 uur

JeugdKapel Buitendag!

Een spannende, actieve uitdaging en lunch. We hebben een heel leuk plan, maar om dat door te laten gaan hebben we wel een mooie groep nodig. Natuurlijk mag je ook een vriend/vriendin meenemen. Let us know! Meld je snel aan via de WhatsAppgroep!

Groeten van Stefan, Carel en Co

WhatsAppgroep 06-30196966 Cathérine

Voor alle middelbare scholieren

in Uithoorn

Benieuwd?
Provider activiteiten krijg je via mail en WhatsApp. Aanmelden daarvoor kan bij Cathérine. Van harte welkom allemaal!
Cathérine, Natasja 

HOOGTEPUNTEN Provider zorgt elk najaar en voorjaar voor gezelligheid. We houden regelmatig een anders-dan-anders-dienst met mooie muziek en leuke sketches of een andere bijzondere invulling. Andere hoogtepunten zijn acties zoals een nacht lang vasten voor een goed doel en een musical-in-één-nacht maken en opvoeren tijdens een zondagsdienst! We gaan graag op bijzondere excursies, zoals naar Joods Antwerpen. En als het even kan op kamp!

Waarom zou je buiten slapen?

Weet je wat we gedaan hebben, in plaats van kamp? Een nachtje buiten slapen! Kijk maar bij Nacht-zonder-dak

Filmpje!

We doen graag een eigenwijze filmavond met een film die je bij blijft! Over ‘Kappen‘ (naar een boek van Carry Slee) hebben nog nagepraat: over vrienden, helpen, geweld…  Bekijk onze Top 3 aanraders >

Gewoon doordeweek

Geloven en games?!

Samen spelen is het leukst! >

KerkKamp?!

Onze kamp-plannen hebben we nogal eens moeten aanpassen. Voorlopig blijven het plannen. We weten niet wanneer ze weer op een leuke ontspannen manier uitgevoerd kunnen worden… We houden we jullie graag op de hoogte! Mail c.verviers@pkn-uithoorn.nl als je mee wilt!

We horen graag van jullie! Groetjes,  Liesbeth, Co, Cathérine

18+ jaar

Goed gezellig

Eindexamen gedaan? Begonnen aan een vervolgopleiding of werk? Dan lukt het soms niet meer om regelmatig naar de kerk te komen. Toch kan het tijdens een druk (studenten)leven fijn zijn om verbinding te houden met de mensen die je kent. Samen met leeftijdsgenoten stil staan bij wat jouw bron is. Wat jij belangrijk vindt in je leven. Met een aantal 18+ers vinden we het leuk om zo’n drie keer per seizoen bij elkaar te komen, voor gezellige dingen, een borrel, een actieve middag of een goed gesprek. Je bent altijd welkom om een keer mee te doen met één van deze bijeenkomsten! Je kunt je opgeven voor de mailinglijst om op de hoogte te blijven via c.verviers@pkn-uithoorn.nl.

Geef voor je kerk!

Lees Kerkbalans-jongeren.pdf