Jeugd!

 • Doe mee met kinderen en jongeren van je eigen leeftijd!
 • Op zondag in de kerk
  of door de week ’s avonds
 • Mail Cathérine of Natasja!
jeugd
jeugd schoenen
 • Doe mee met kinderen en jongeren van je eigen leeftijd!
 • Op zondag in de kerk
  of door de week ’s avonds
 • Mail Cathérine of Natasja!

Activiteiten voor jou!

Jeugd!

Voor elke leeftijd is er iets te doen!

mail apestaartDoe mee met kinderen en jongeren van je eigen leeftijd! Op zondag in de kerk, maar ook door de week ’s avonds. Wat en wanneer precies? Mail kerkelijk jeugdwerker Cathérine Verviers c.verviers@pkn-uithoorn.nl of  jeugdouderling Natasja Bos n.bos@pkn-uithoorn.nl.

0-4 jaar

Oppas

We vinden het belangrijk dat ouders met jonge kinderen de mogelijkheid hebben om naar de zondagsdienst te komen. Daarom is er altijd iemand op zondagochtend aanwezig om eventuele kinderen op te vangen in de crêche-ruimte. Soms zijn er geen kinderen en dan kan de oppasser zelf gewoon bij de dienst zijn. We zoeken nog mensen die hieraan mee willen helpen en die het leuk vinden om af en toe voor onze allerkleinsten een verhaal voor te lezen en met hen te spelen. Meld je bij Cathérine (c.verviers@pkn-uithoorn.nl).

Kerk op Schoot

Sprankelend, belevingsgericht.
Allerkleinsten beleven
een bijbelverhaal
met alle zintuigen.

Voor de allerkleinsten van 0 tot 4 jaar (en ouder mag ook) komen er weer drie bijeenkomsten van Kerk op Schoot aan. Alvast voor je agenda!

 • zondag 15 maart
 • zondag 5 april (Palmpasen)
 • zondag 17 mei

Geef je op voor de mailinglijst bij Cathérine (c.verviers@pkn-uithoorn.nl) om de aankondigingen te ontvangen.

Kom kijken, luisteren, zingen en gezellig samenzijn!

Belevingsgericht

Kerk op Schoot ging eerder bijvoorbeeld over de schepping. We hebben wolken, vogels en vissen in de lucht geplakt en met onze eigen knuffeldieren de aarde ingericht. Een andere keer gingen we met rugzak en al samen met Abraham en Sara op reis door de woestijn: een bak met zand en een route door de kerkzaal met tentjes. Uiteindelijk werd in het Beloofde Land baby Izaäk geboren. Ook ging het een keer over het verloren schaapje en hebben we verkleed als herder dat ene schaapje gezocht en gevonden.

Kerk op Schoot?
Erg leuk om te doen.
Voor ouders en kinderen een succes!

Info? Aanmelden?
Cathérine Verviers, kerkelijk jeugdwerker
c.verviers@pkn-uithoorn.nl

4-12 jaar

Kindernevendienst

Tijdens de veertigdagentijd is er elke zondag kindernevendienst, van harte welkom!

Op weg naar vrijheid

Op weg naar Pasen lezen we in de kerk en in de kindernevendienst uit het boek Exodus – het verhaal over de bevrijdende uittocht uit Egypte op weg naar het beloofde land. Zondag 1 maart beginnen we in een gezinsdienst met het verhaal van Mozes bij de brandende braamstruik. Daar vertelt God hoe hij heet, zijn naam ‘Ik ben er’. Een naam die ook voor ons geldt, want nog altijd ervaren mensen God als degene die bij ons is, ook in moeilijke situaties. God is degene die je moed geeft om op te staan tegen onderdrukking en onvrijheid, in welke vorm dan ook.

Deze weken gaan we samen met Mozes mee op weg naar het land van belofte, in het geloof dat het anders kan en dat leven in vrijheid kan bestaan. Ga je met ons mee?


Voor kinderen van de basisschool hét moment in de kerkdienst: samen naar de kindernevendienst! De kinderen beginnen in de kerk bij hun ouders. Na het begin van de kerkdienst gaan zij, na een kort praatje met de dominee, samen naar de jeugdruimte. Hier horen zij een verhaal en maken ze een knutselwerkje of doen een spel. De leiding van de kindernevendienst wordt goed voorbereid en begeleid door de predikanten. Door aan de slag te gaan met de zondagse bijbelteksten en deze voor kinderen begrijpelijk te maken, ervaar je als leiding ook verdieping van deze verhalen. (In de zomervakantie van de basisscholen is er geen kindernevendienst.)

HOOGTEPUNTEN Tijdens de Adventstijd en de Veertigdagentijd wordt er aan een groter project gewerkt, en het resultaat van dit project wordt gepresenteerd in de Kerst– en Paasdienst. De eerste zondag van de de Advent is er een speciale kinder-/gezinsdienst. Tijdens de Adventstijd wordt indien mogelijk ook een kinderkerstkoor georganiseerd, dat een aantal weken met elkaar repeteert aan kerstliedjes of een groter project en waarmee opgetreden wordt in één van de Kerstdiensten. Een ander hoogtepunt is de jaarlijkse Palmpasen-optocht, waarbij we van tevoren samen versierde Palmpaasstokken maken, die we op Palmzondag in een optocht mét muziekband naar een verzorgingshuis brengen om uit te delen!

8-12 jaar

Weer kinderkamp?!

Da’s jammer, in september geen kamp door slecht weer…!

Maar misschien mag jij wel mee met een volgend Provider KerkKamp! Altijd gezellig, een nachtje logeren, een bonte avond, een spannend nachtspel, kampvuur, een bezinningsmoment … We gaan vast weer ‘ns wat leuks bedenken, één nachtje, misschien met kinderen en jongeren samen…

Meer weten? c.verviers@pkn-uithoorn.nl

10-12 jaar

Basiscatechese

Het tweede blok van de basiscatechese is afgelopen. Dit najaar sloten Anna en Aimee zich aan bij Maite, Lucas en Noëlle. We hebben als start een leuk uitje gedaan naar museum Ons’ Lieve Heer op Solder, waar de kinderen fanatiek meededen met de luisterquiz over feestdagen. Tijdens de bijeenkomsten hebben we nagedacht over wat de kerk voor gebouw is, wat daar allemaal gebeurt, en wat het betekent om samen kerkgemeenschap te zijn. Tot slot hebben we het gehad over de doop, en mochten de kinderen zelf een doopjurk ontwerpen aan de hand van wat zij mooi, belangrijk of bijzonder aan dopen vinden. De kinderen vinden het leuk om mee te doen en kijken alweer uit naar het volgende blok in januari!

Een keer meedraaien als leiding, of eens langskomen om te kijken op een dinsdagmiddag? Graag! Laat het weten via c.verviers@pkn-uithoorn.nl.

Provider 2020 voorjaar

12-18 jaar

Provider

Voor jongeren van de middelbare school is er van alles te doen in De Schutse! Geef je op voor de mailinglijst of de WhatsApp-groep! c.verviers@pkn-uithoorn.nl of 06-30196966

Lees de PDF folder >

24 mrt

Mike de Aalmoezenier

dinsdag 24 maart van 19.30 tot 21.00 uur in de jeugdruimte

Een aalmoezenier, wat is dat nu weer? Het is een kerkelijke functie, gericht op allerlei vormen van zorg voor mensen. Ook rooms-katholieke geestelijk verzorgers bij de krijgsmacht worden zo genoemd. Mike Nagtegaal is krijgsmacht-aalmoezenier bij de Koninklijke Marine in Den Helder, hij komt deze avond bij ons langs om daarover te vertellen. Wat bespreekt hij zoal met de jongens en meiden die tot marinier worden opgeleid? En passen geloof en leger wel bij elkaar? Interessant om over te horen!

Jeugdkapel 2e en 4e zondag

Er is Jeugdkapel om de week, de tweede en vierde zondag van de maand.

23 feb

· 23 feb · 8, 22 mrt · 12, 26 apr · 10, 24 mei · 14, 28 jun ·

Om de week op zondag!

Op zondag om de week, tijdens de kerkdienst: Jeugdkapel! Een alternatief voor jongeren. We beginnen in de kerkdienst. Als je wil, kom bij elkaar zitten. Vóór de preek gaan we naar onze eigen jeugdruimte. Gezellig! We hebben het over van alles: bijbelverhalen (maar zo dat ze te snappen zijn), nieuws, school, thuis, vrienden, (on)geloof, ouders, en over wat jullie zelf roepen!

Groetjes van Co, Stefan, Carel, Natasja, Cathérine

Filmpje!

We doen graag een eigenwijze filmavond met een film die je bij blijft! Over ‘Kappen‘ (naar een boek van Carry Slee) hebben nog nagepraat: over vrienden, helpen, geweld…  Bekijk onze Top 3 aanraders >

Gewoon doordeweek

18-19 apr

KerkKamp

KerkKamp in de herkansing. Het gaat door! Voor twee groepen: basisschool en middelbare school, ieder met een eigen activiteitenprogramma. Er hebben zich al een heel aantal mensen opgegeven, dus doe ook mee! We gaan voor jullie op zoek naar een gezellige binnenlocatie. De kosten zijn € 30,- per persoon, mocht je je nog last minute willen opgeven, dan kan dat via c.verviers@pkn-uithoorn.nl en zet daarbij de naam/namen van degenen die meegaan, het mobiele nummer en bijzonderheden zoals dieet etc.

Meld je aan!

Wil je Cathérine zo snel mogelijk laten weten of je mee kan? (Of je kind(eren?) Alleen bij genoeg deelnemers kunnen we fijne binnenlocatie regelen. Plannen zat! Wandelen, voetballen, eten, (beetje) slapen, springen, spelen…

Provider voor Edukans

Onze jongeren hebben kunstige voorwerpen gemaakt. Deze spullen hebben ze de afgelopen tijd te koop aangeboden. Er is al € 132,60 mee verdient! De daconie wil dit zal dit bedrag verdubbelen. Met de opbrengst zal een bijdrage te leveren aan het mooie werk van Stichting Edukans, die met projecten over de hele wereld zorgen voor goed onderwijs voor ieder kind en iedere jongere.

Cathérine Verviers, jeugdwerker
Natasja Bos, jeugdouderling

Voor alle middelbare scholieren

in Uithoorn

Benieuwd?
Provider je online en krijg je ook via de mail en de WhatsApp-groep. Aanmelden daarvoor kan bij Cathérine (c.verviers@pkn-uithoorn.nl en 0630196966). Van harte welkom allemaal!

Cathérine Verviers, jeugdwerker
Natasja Bos, jeugdouderling

HOOGTEPUNTEN Het Provider-seizoen zorgt elk najaar en voorjaar voor gezelligheid. We houden regelmatig een jongerendienst met mooie muziek en leuke sketches of een andere bijzondere invulling. Andere hoogtepunten zijn acties zoals een nacht lang vasten voor een goed doel en een musical-in-één-nacht maken en opvoeren tijdens een zondagsdienst! We gaan graag op bijzondere excursies, zoals naar Joods Antwerpen. En als het even kan op kamp!

Waarom zou je buiten slapen?

Weet je wat we gedaan hebben, in plaats van kamp? Een nachtje buiten slapen! Kijk maar bij Nacht-zonder-dak

18+ jaar

Goed gezellig

Eindexamen gedaan? Begonnen aan een vervolgopleiding of werk? Dan lukt het soms niet meer om regelmatig naar de kerk te komen. Toch kan het tijdens een druk (studenten)leven fijn zijn om verbinding te houden met de mensen die je kent. Samen met leeftijdsgenoten stil staan bij wat jouw bron is. Wat jij belangrijk vindt in je leven. Met een aantal 18+ers vinden we het leuk om zo’n drie keer per seizoen bij elkaar te komen, voor gezellige dingen, een borrel, een actieve middag of een goed gesprek. Je bent altijd welkom om een keer mee te doen met één van deze bijeenkomsten! Je kunt je opgeven voor de mailinglijst om op de hoogte te blijven via c.verviers@pkn-uithoorn.nl.