Advent 9 dec

Om thuis te doen

Vorige week hebben jullie gepraat en gezocht naar goed nieuws berichten. Als je de smaak te pakken hebt, kun je al deze berichten verzamelen in je eigen krant!

Wat komt er in jouw krant?

Maak eerst een plan hoe je krant heet en waar je over wil schrijven. Wordt het een krant met echt nieuws en interviews? Speur dan in je omgeving naar leuke dingen (bijvoorbeeld nieuwe buren, of een interessante winkel in de buurt, of een optreden binnenkort).

Laat in elk artikel duidelijk zijn wat, wie, waar, wanneer en waarom iets gebeurt, en zorg voor een foto of tekening erbij. Verzin je het nieuws zelf? Bedenk dan eens wat er voor minder leuke dingen in de wereld of in je omgeving gebeuren, en schrijf een artikel of maak een tekening waarin je het tegenovergestelde schetst: een wereld zoals jij die voor ogen hebt, een toekomstvisioen!

Natuurlijk hoort er ook een interview in de krant. Bereid vragen voor en interview vrienden, familie of buren over zichzelf of over dingen die ze meemaken of waarop ze hopen.

Meteen op papier of digitaal

Hoe maak je een krant? Je kunt zelf op een groot vel een kop maken en in kolommen je artikelen opschrijven, met tekeningen tussendoor. Maar je kunt ook een sjabloon van Word gebruiken of een online krantensjabloon gebruiken. Op www.nieuwstool.nl kun je simpel en gratis je eigen krant vullen. Klik op een kop, foto of kolommetje en verander deze naar eigen inzicht. Als de krant klaar is kan je hem downloaden en zelf uitprinten. Veel succes! Laat jullie eigengemaakte krant aan ons zien!

(Wat doe je met slecht nieuws? :o)

Digitale adventskalender
voor elke dag een berichtje met iets erachter
… inspirerende tekst, muziekje, bezinningsmoment, kleurplaat, iets voor kinderen …

zondag 29 november tot en met zondag 27 december 2020