Amicitia

Johannes Passion

in de Johannes de Doperkerk Mijdrecht

Op vrijdag 12 april zal in de Johannes de Doperkerk in Mijdrecht/Wilnis, de Johannes Passion van J.S. Bach door de C.O.V. Amicitia uitgevoerd worden. De Johannes Passion is een oratorium met het lijden en sterven van Jezus volgens het evangelie van Johannes. Het stuk (130 min) is compacter en feller dan de bekende Mattheus Passion. Bach schreef dit oratorium in drie maanden tijd met als eerste uitvoering in 1724. Geboorte en dood zijn de raadsels van het mensenleven. Niet gek dat de religie er rituelen aan wijdt. Met Kerst vieren wij de geboorte van Jezus, met Pasen staan wij stil bij zijn dood en opstanding. In de evangelies van Mattheus, Marcus, Lucas en Johannes word de kruisiging verwoord.

Amicitia zingt dit meeslepende lijdensverhaal voor de achtste keer in Mijdrecht/Wilnis met medewerking van de solisten, Leonie van Veen sopraan; Martine Straesser alt-mezzo; Gerben Houba evangelist en tenor aria’s; Ronald Dijkstra bas christuspartij; Willem de Vries bas aria’s; Eric Jan Joosse orgel; muzikaal ondersteunt door het Promenade Orkest. Het geheel staat onder bezielende leiding van Toon de Graaf.

Aanvang van het concert 20.00 uur. De toegangsprijs bedraagt €27 (t/m 17 jaar €12) inclusief consumptie voor in de pauze en programma boekje met de Luthers-Duitse tekst en de Nederlandse vertaling. Kaartverkoop via de website www.amicitia.nl, boekhandel Mondria de Lindeboom Mijdrecht, drogisterij de Bree Vinkeveen en bij de entree van de kerk vanaf 19.30 uur.