3 en 9 dec

Schrijf een groet – Steun mensenrechten

Doe in december mee met de Groetenactie en schrijfmarathon Write for Rights

Zondag 3 december worden weer de jaarlijkse groetenkaarten aangeboden.

Deze ansichtkaarten worden verstuurd naar mensen die meestal onder erbarmelijke omstandigheden onschuldig gevangen gehouden worden of anderszins in de knel zitten omdat ze strijden voor mensenrechten.

De kaarten worden met postzegel aangeboden voor €1,75 per stuk (dat zijn de kosten voor de postzegel). Op de ansichtkaarten staan naam en adres al vermeld. De beschrijving van de situatie waarin de geadresseerde zich bevindt wordt meegeleverd plus een aantal voorbeelden van de groet die u op de kaart kunt schrijven.

De kaarten kunt u ook bestellen vóór 3 december via een e-mail aan info@uithoorn.amnesty.nl. onder vermelding van het aantal kaarten, uw naam en adres. Het verschuldigde bedrag kunt u overmaken op NL32TRIO 01976 66 353 t.n.v Amnesty 366 Uithoorn, onder vermelding van aantal kaarten en de naam waaronder de kaarten via de mail besteld zijn.

De kaarten worden na ontvangen betaling thuisbezorgd in de week van 11-17 december.

Zaterdag 9 december 13.00-17.00 uur bibliotheek Uithoorn Write for Rights

Schrijf voor Amnesty International

5 nov

Zondag  5 november kun je een brief meenemen van Amnesty International, gericht aan de overheid van Sierra Leone.

In augustus 2022 braken in heel Sierra Leone grote protesten uit vanwege de armoede in het land. De protesten liepen snel uit de hand en de politie greep met harde hand in. Daarbij werden meer dan twintig demonstranten en bijstanders gedood.

Honderden demonstranten zitten een jaar later nog altijd vast. De dood van de demonstranten en bijstanders is nog steeds niet onderzocht. Families mochten de lichamen van hun geliefden niet zien en niet eens bij de begrafenis aanwezig zijn.

Schrijf vóór 1 december naar de autoriteiten van Sierra Leone. Roep hen op om de gevangen demonstranten een eerlijk proces te geven en de dood van de overleden demonstranten te onderzoeken.

Met vriendelijke groet namens Amnesty International,
Theo van Vliet

Amnesty International werkgroep Uithoorn – De Kwakel 

uithoorn.amnesty.nl