Amnesty International

Schrijf voor Amnesty

Brieven schrijven naar autoriteiten is de meest voorkomende activiteit van Amnesty International. Regelmatig krijg je na onze kerkdienst een voorbeeldbrief mee.

In juli kunt u een brief van Amnesty International meenemen, gericht aan de autoriteiten van Gambia.

De president van Gambia heeft de prominente mensenrechtenactivist Madi Jobarteh uitgemaakt voor onruststoker en aanstichter van geweld. Hij deed dit tijdens een jaarlijkse speech die op de televisie werd uitgezonden. Jobarteh plaatste kort ervoor, op 20 april 2022, een bericht op Facebook waarin hij een minister van corruptie beschuldigde. Sinds de president hem openlijk aanviel, ontvangt Jobarteh online dreigementen en zelfs doodsbedreigingen. Zijn veiligheid is in gevaar.

Schrijf vóór 1 augustus 2022 naar de president van Gambia. Roep hem op ervoor te zorgen dat Madi Jobarteh en andere mensenrechtenverdedigers hun werk veilig kunnen doen.


Amnesty over oorlog in Oekraïne

Teken de petitie

Amnesty bericht over ernstige mensenrechtenschendingen bij de Russische invasie in Oekraïne. Dagmar Oudshoorn schreef een brief aan alle Amnesty groepen. Lees meer van Amnesty over de oorlog in Oekraïne.

Amnesty International werkgroep Uithoorn – De Kwakel 

uithoorn.amnesty.nl