App

Zet De Schutse App op je mobiel

Nieuwtjes en kerkleden op je mobiel

Installeer ‘m zo op je telefoon

Voor je smartphone is er De Schutse App, speciaal van onze kerk. Ga naar op je iPhone naar de Apple App Store of op je Android mobiel naar de Google Play Store. Onze app heet ‘De Schutse’ en het symbool is ons eigen ‘kerkdak’ logo. Kerkleden die de app al hebben, laten ‘m vast graag aan je zien.

Leuk als je je gezicht laat zien

Als je de app geïnstalleerd hebt, vul je je e-mailadres in. Je bevestigt je e-mailadres, zo je krijg je toegang tot de app. In de app kan je bij ook een foto van jezelf toevoegen, zodat je in onder ‘Gemeente’ in de app herkenbaar bent. Komt je er niet uit? Je kunt Willem Biesheuvel altijd om hulp vragen. Of bekijk de algemene handleiding van de makers.

Van de makers – speciaal voor de kerk

Wat je belangrijk vindt, heeft een plek op je mobiel. Je sociale contacten en foto’s bijvoorbeeld. Daar hoort je kerk toch ook bij? Donkey Mobile maakt apps speciaal voor kerken en werkt samen met de PKN. Zij hebben voor De Schutse een eigen app ingericht. Elk gemeentelid die dat wil, downloadt dus onze eigen De Schutse app op de telefoon.

Waar gebruiken we onze app voor?

  • Communiceren met alle kerkleden in De Schutse, of met groepjes, bijvoorbeeld je wijkgenoten. Ontvang en deel inspiratie. Kerklid ben je niet alleen op zondag.
  • Collecteren, of je nou in de kerk zit of thuis, je kunt altijd geven.
  • Organiseren, overleggen en plannen.
  • Als gemeentegids, je mede kerkleden bij de hand.

Niet afhankelijk van één app

De Schutse App is exclusief beschikbaar voor alle leden van de Protestantse Gemeente te Uithoorn. De app zal niet PUCO vervangen. PUCO blijft, met voor iedere vrijwilliger in de kerk een e-mailadres @pkn-uithoorn.nl. Voor persoonlijke berichtjes onderling blijven SMS of WhatsApp handig. Of bel elkaar nog ‘ns!


 

 

 

 


Toegang tot De Schutse App

Eerst kregen alleen kerkleden toegang tot De Schutse App. Naar aanleiding van het verzoek van een betrokkene, heeft de kerkenraad besloten dat ook belangstellenden toegang kunnen krijgen. Dit blijft beperkt tot personen die tot de gemeenschap behoren, zoals onze Plaatselijke Regeling (art 1.3) dat noemt. Ook gastleden en niet-gedoopten, en mensen die verbonden zijn met de gemeente en als vriend zijn geregistreerd, kunnen voortaan toegang tot de app krijgen. De predikanten weten wel wie blijk geeft van verbondenheid en als vriend kan worden betiteld. Bijvoorbeeld mensen die we al kennen, die vaak in de kerk komen, al zijn ze geen kerklid. Ook zij kunnen zich in de app laten kennen, met hun naam, foto en mailadres.

Vragen? Tips? Willem Biesheuvel
w.biesheuvel@pkn-uithoorn.nl