App

Zet De Schutse App op je mobiel

Begin makkelijk

We hebben nu ongeveer een jaar De Schutse App. Steeds meer kerkgangers weten hun weg in de app te vinden. Dat zorgt voor korte lijnen, een gevoel van verbinding met elkaar – fijn! Vind je het toch wat lastig? Vraag het Willem Biesheuvel. Via w.biesheuvel@pkn-uithoorn.nl of bijvoorbeeld ’s zondags na de kerkdienst, bij de koffie. Vraag Willem alles over de app. Schroom niet om op hem af te stappen.

Nieuwtjes en kerkleden op je mobiel

Installeer ‘m zo op je telefoon

Voor je smart phone is er De Schutse App, speciaal en exclusief van onze kerk. Ga naar op je iPhone naar de Apple App Store of op je Android mobiel naar de Google Play Store. Onze app heet heel voor de hand liggend ‘De Schutse’ en het symbool is ons eigen ‘kerkdak’ logo.

Leuk als je je gezicht laat zien

Als je de app geïnstalleerd hebt, vul je je e-mailadres in. Je bevestigt je e-mailadres en je wordt vervolgens in de app toegelaten. Bij je naam kan je ook een foto van jezelf toevoegen, zodat je in de gemeentegids van de app herkenbaar bent. Komt je er niet uit? Je kunt Willem altijd om hulp vragen. Of bekijk de algemene handleiding van de makers.

Van de makers – speciaal voor de kerk

Wat je belangrijk vindt, heeft een plek op je mobiel. Je sociale contacten, bank en foto’s bijvoorbeeld. Daar hoort je kerk toch ook bij? Donkey Mobile maakt apps speciaal voor kerken en werkt samen met de PKN. Zij hebben voor De Schutse een eigen app ingericht. Elk gemeentelid die dat wil, downloadt dus onze eigen De Schutse app op de telefoon.

Waar gebruiken we onze app voor?

  • Communiceren met alle kerkleden in De Schutse, of met groepjes, bijvoorbeeld je wijkgenoten. Ontvang en deel inspiratie. Kerklid ben je niet alleen op zondag.
  • Collecteren, of je nou in de kerk zit of thuis, je kunt altijd geven.
  • Organiseren, overleggen en plannen.
  • Als gemeentegids, onze gemeente bij de hand.

Niet afhankelijk van één app

De app is exclusief beschikbaar voor alle leden van de Protestantse Gemeente te Uithoorn. De app zal niet PUCO vervangen. PUCO blijft, met voor iedere vrijwilliger in de kerk een e-mailadres @pkn-uithoorn.nl. Voor persoonlijke berichtjes onderling blijven SMS of WhatsApp handig. Of bel elkaar nog ‘ns!


 

 

 

 


Toegang tot De Schutse App

Tot nu toe kregen alleen gemeenteleden toegang tot De Schutse App. Naar aanleiding van het verzoek van een betrokkene, heeft de kerkenraad besloten dat ook belangstellenden toegang kunnen krijgen. Dit blijft beperkt tot personen die tot de gemeenschap behoren, zoals onze Plaatselijke Regeling (art 1.3) dat noemt. Ook gastleden en niet-gedoopten, en mensen die verbonden zijn met de gemeente en als vriend zijn geregistreerd, kunnen voortaan toegang tot de app krijgen. Het wordt aan de predikanten overgelaten om te bepalen wie blijk geeft van verbondenheid en dus als vriend kan worden betiteld. Bijvoorbeeld mensen die we al kennen, die vaak in de kerk komen, al zijn ze geen kerklid. Ook zij kunnen zich in de app laten kennen, met hun naam, foto en mailadres.

Vragen? Tips? Willem Biesheuvel
w.biesheuvel@pkn-uithoorn.nl