De Schutse app

Zet De Schutse App op je mobiel

Er is voor je smart phone een app, speciaal en exclusief van onze kerk. Ga naar op je iPhone naar de Apple App Store of op je Android mobiel naar de Google Play Store. Onze app heet heel voor de hand liggend ‘De Schutse’ en het symbool is ons eigen ‘kerkdak’ logo.

Leuk als je je gezicht laat zien

Als je de app geïnstalleerd hebt, vul je je e-mailadres in. Je bevestigt je e-mailadres en je wordt vervolgens in de app toegelaten. Bij je naam kan je ook een foto van jezelf toevoegen, zodat je in de gemeentegids van de app herkenbaar bent. Komt je er niet uit? Je kunt Willem altijd om hulp vragen. Of bekijk de algemene handleiding van de makers.

Van de makers – speciaal voor de kerk

Wat je belangrijk vindt, heeft een plek op je mobiel. Je sociale contacten, bank en foto’s bijvoorbeeld. Daar hoort je kerk toch ook bij? Donkey Mobile maakt apps speciaal voor kerken en werkt samen met de PKN. Zij hebben voor De Schutse een eigen app ingericht. Ieder gemeentelid die dat wil, downloadt dus onze eigen De Schutse app op de telefoon.

Waar gaan we onze app voor gebruiken?

Communiceren, met de hele gemeenschap, maar ook met groepen, bijvoorbeeld je wijkgenoten. Ontvang en deel inspiratie. Kerklid ben je niet alleen op zondag. Collecteren, of je nou in de kerk zit of thuis, je kunt altijd geven. Organiseren, overleggen en plannen. Als gemeentegids, onze gemeente bij de hand.

Niet afhankelijk van één app

De app is exclusief beschikbaar voor alle leden van de Protestantse Gemeente te Uithoorn. De app zal niet PUCO vervangen. Deze blijft, met voor iedereen met een functie in de kerk een e-mailadres @pkn-uithoorn.nl. Voor persoonlijke berichtjes onderling blijven SMS of WhatsApp handig. Of bel elkaar nog ‘ns!

Willem Biesheuvel
w.biesheuvel@pkn-uithoorn.nl