Armoede

Samen tegen armoede

Onder deze naam voert Kerk in Actie actie tegen de toegenomen armoede. De directe aanleiding was begin dit jaar de enorme toename van de kosten voor energie en levensbehoeften. Daardoor dreigden onmiddellijk veel mensen door het ijs te zakken. Gelukkig nam de overheid een paar goede (tijdelijke) maatregelen. Veel mensen die de energiesteun van de overheid niet echt heel erg nodig hadden, bleken bereid om die steun te doneren aan deze actie. De regering nam zich in het regeerakkoord stellig voor om de armoede onder kinderen te halveren. Het liep anders. De regering is gevallen (niet op dit punt!) en het Centraal Planbureau schetste onlangs dat binnenkort 1 op de 17 mensen in armoede zal verkeren. Het is allemaal een kwestie van keuzes maken. Hoe streven we naar een rechtvaardiger samenleving?

Wilt u iets delen van wat u hebt ontvangen? Maak een gift over naar

NL89ABNA0457457457
tnv Kerk in actie
ovv Samen tegen armoede

Henk Mathlener, diaconie


Financieel Café

Hulp bij invullen formulieren, budgettips en advies, uitleg over brieven… Bij het Financieel Café kan je gratis en vrijblijvend terecht voor informatie en vragen over geldzaken.

uithoornvoorelkaar.nuDe energiecoach weet (gratis) raad!

Heeft u een hoge energierekening, maar weet u niet waar het aan ligt? Ook als u geen concrete vraag heeft, maar wel benieuwd bent of u nog wat zou kunnen verbeteren, dan is de energiecoach iets voor u! Maak een afspraak met een energiecoach op bespaarafspraak.nl/uithoorn

uithoorn.nl/laatgeengeldliggen
uithoornhelpt.nl


Collectieve zorgverzekering

De gemeente Uithoorn biedt een collectieve verzekering voor mensen met een inkomen tot 125% van de bijstandsnorm. Meedoen aan deze verzekering heeft een aantal voordelen. De gemeente betaalt mee aan de maandelijkse premie en Zorg en Zekerheid biedt korting op de premie. We hebben van verschillende kanten gehoord dat de huidige pakketten niet voldoende aansluiten bij de behoefte van onze inwoners. Daarom hebben we vanaf volgend jaar een nieuw pakket, voor inwoners met weinig structurele zorgkosten. Hierin zitten vergoedingen voor bijvoorbeeld de tandarts, een gezondheidscheck en fysiobehandelingen. Naast dit nieuwe pakket, blijven er uitgebreide pakketten voor inwoners die structurele zorgkosten verwachten. Lees meer op gezondverzekerd.nl


Armoede in Nederland is een groeiend probleem. Kerk in Actie ondersteunt kwetsbare gezinnen in Nederland met initiatieven als kledingbanken en kleding-inzamelingsacties.


Voedselbanken

SchuldHulpMaatje

Tips voor andere Hulp in Uithoorn


Steun?