Bommel en de Bijbel

· lezing za 16 okt 16.00
· expo ma-za 15.00-17.00 én vr 19.00-20.00

Heer Bommel en de Bijbel

Van 16 tot en met 30 oktober is er in De Schutse een tentoonstelling over Olivier B. Bommel, een heer van stand. De tentoonstelling wordt zaterdag 16 oktober om 16.00 uur geopend met een lezing van Klaas Driebergen, bedenker van de expositie. Na afloop kunt u napraten onder het genot van een hapje en een drankje. De tentoonstelling is vanaf dat moment te zien van maandag tot en met zaterdag van 15.00 tot 17.00 uur en op vrijdag ook van 19.00 tot 21.00 uur.

Kennis maken met bijbelse wijsheden van heer Bommel? Hier ligt een schone taak, nodig een ieder uit. Van te voren aanmelden is niet nodig. Voor de lezing is er een coronacheck bij de ingang. Voor de tentoonstelling is geen coronabewijs nodig. ‘Geld speelt geen rol’, de toegang is gratis, maar uw vrijwillige bijdrage wordt zeer gewaardeerd.
Jeannette Voskamp

Kijk de kerk

Opening en lezing door Klaas Driebergen 16 okt 16.00

Marten Toonder legde in zijn verhalen mens en maatschappij onder de loep. Zijn Bommelverhalen vormen een spiegel van de ontwikkelingen in het Nederland van 1950-2000. Ook het christelijke aspect van de Nederlandse volksaard komt daarbij aan de orde, met name het calvinistische protestantisme. Maar ook voor katholieken en andersgelovigen biedt de spiegel die Toonder zijn lezers voorhoudt een blik van herkenning.

Bommel/Toonder-expert Klaas Driebergen opent deze expositie in De Schutse. Over de Heer van Stand en zijn jonge vriend Tom Poes. Over ethische en andere kwesties. Welke raakvlakken zijn er bijvoorbeeld met zaken uit de bijbel en met de tale Kanaäns?

Tentoonstelling gebaseerd op het boek Bommel en Bijbel van Klaas Driebergen.
Teksten Rob van Eijck, grafische verzorging Rob van der Nol, copyright illustraties en Bommelteksten Het Toonder Auteursrecht
In de NPS hoorspel serie zijn Olivier B. Bommel en zwartkijker Zwadke Kornelisz te horen in het verhaal Heer Bommel en de Zwarte Zwadderneel

Impressie van de expositie in 2018 in De Grote of St. Bavokerk te Haarlem