Bommel en de Bijbel

9 mei – 23 mei 2020
– Nieuwe datum en openingstijden expo volgen –
Kerkgebouw De Schutse, De Mérodelaan 1, Uithoorn

Marten Toonder legde in zijn Bommelverhalen mens en maatschappij onder de loep. De verhalen vormen een spiegel van de ontwikkelingen in het Nederland van 1950-2000. Ook het christelijke aspect van de Nederlandse volksaard komt daarbij aan de orde. Het gaat dan met name om het calvinistische protestantisme. Maar ook voor katholieken en andersgelovigen biedt de spiegel die Toonder zijn lezers voorhoudt een blik van herkenning.

De tentoonstelling is gebaseerd op het boek Bommel en Bijbel van Klaas Driebergen.
Teksten Rob van Eijck · Grafische verzorging Rob van der Nol