Collecte

Actuele goede doelen van de diaconie > ZWO

ANBI, Kerkbalans > Geven, schenken

Geen collectezakje

Er wordt in de kerkdienst niet meer met collectezakken gecollecteerd. Veel kerkgangers zijn al bedreven in het overmaken van giften via de bank. Per bankoverschrijving betalen we als kerk een bedragje aan de bank. Contant geld wordt ook ontmoedigd door stijgende tarieven.

Geven met de app

Vind je iDeal handig? Dan kan je met De Schutse App geven aan de kerk (besloten en beveiligd). Het lijkt op collectebonnen. Bij ‘Geven’ in de app staan wekelijks de collecte-doelen. Je maakt met iDeal eenmalig een bedrag over naar de kerk (aftrekbaar voor de belasting en slechts eenmaal door de bank belast). Het bedrag van je gift kan je per collecte aanpassen. Zodra je bevestigt, gaat dat bedrag van je denkbeeldige ‘kerkportemonnee’ naar de rekening van de diaconie, onder vermelding van het doel van de collecte. Je krijgt bericht als je ‘kerkportemonnee’ bijna leeg is. Saldo opwaarderen? Dat kan ook weer met iDeal. Vraag zo nodig even hulp aan Willem Biesheuvel of aan Henk Mathlener.

collectebon in de collectezak

Collectebonnen nog geldig

Heb je nog een voorraad collectebonnen? Je kunt ermee terecht bij Henk Mathlener. Geef aan voor welke diaconale collecte ze zijn bedoeld. Bonnen voor de collecte tot instandhouding van de eredienst kun je aan Willem Biesheuvel geven.