Coronaregels

We geven elkaar ruimte

Bij kerkdiensten is er GEEN coronabewijs nodig

Bij activiteiten in de kerk vragen we WEL een coronabewijs

• Een coronabewijs met QR-code kan gevraagd worden, op smartphone of papier.
  • Ook een vaccinatiebewijs of een recente negatieve testuitslag volstaan.
  • Hulp is beschikbaar voor wie een coronabewijs niet voor elkaar krijgt. Meld dat tijdig bij de predikanten.

Coronaregels en de kerkdienst

Bij oplopende coronabesmettingen moeten we ook in de kerkdienst extra alert zijn:

• Klachten? Blijf thuis en laat u testen.
  • Bij kerkdiensten controleren we geen QR-code en we weren geen ongevaccineerden. Let op! Ongevaccineerd loopt u meer risico, ook om een ander te besmetten. Overweeg om niet te komen, maar online mee te vieren.
  • U bent niet eerder dan 10 minuten van tevoren aanwezig.
  • Houd 1,5 meter afstand, ontsmet uw handen, hoest en nies in uw elleboog, schud geen handen.
  • Mondkapje op als u loopt, eenmaal op uw plaats mag het af.
  • U wordt begeleid naar uw plaats, neem uw jas mee en hang ‘m niet aan de kapstok.
    Als u eenmaal zit, blijf op uw plaats. Tenzij de begeleider toestemming geeft.
  • Op advies van het CIO zingen we minder samen: het openings- en slotlied, een enkel ander couplet, de rest verzorgt de zanggroep. Zing ingetogen met uw mond, maar uitbundig in uw hart!
  • Na afloop van de dienst krijgt u aanwijzingen voor het verlaten van de kerkzaal. Ga niet zelf lopen, maar wacht op uw beurt.
  • Koffiedrinken doen we in de kerkzaal, daar is ruimte en afstand.
  • Wie na kerkbezoek coronaklachten krijgt, wordt verzocht dit direct te melden aan de scriba:
    Joke Bos, 0297 201060 of via scriba@pkn-uithoorn.nl

Aanmelden kerkbezoek

• U moet zich van tevoren aanmelden, voor elke zondag opnieuw, bij Gerie van Schaik via pkn-uithoorn.nl/aanmelden.
    Als dit niet lukt, kunt u Gerie mailen g.vanschaik@pkn-uithoorn.nl of bellen 06-128 084 35.
    Na aanmelding krijgt u een uitnodiging van Gerie. Pas als u die heeft, kunt u aanwezig zijn op zondag. We proberen namelijk voorrang te geven aan mensen die geen goede online verbinding hebben, en aan mensen die een speciale reden hebben om aanwezig te zijn.
  • Mocht u beslissen toch niet te komen, geeft u dit dan door aan Gerie. Zij kan dan iemand anders blij maken.

We houden contact

• Minder huisbezoek, maar wel bij noodzaak. We zijn telefonisch goed bereikbaar.
  • Kerkblad liever per mail! Geef uw naam en e-mailadres door aan kb@pkn-uithoorn.nl, zodat de bezorglijst van kerkblad Op Weg korter wordt.
  • Problemen met mail of om kerkdiensten te beluisteren of te bekijken? Vraag een van de predikanten! Kunnen we het zelf niet, dan zoeken we iemand.
  • Geef ook aan als iemand in uw omgeving hulp nodig heeft. Er zijn gemeenteleden spontaan bereid anderen te helpen. Denk aan boodschappen doen. Geef het door!

Goede wensen in deze tijd!
ds Joep Dubbink
0297-268212 / 06-17373838