Crash course christendom

Crash course christendom

Catechisatie, ‘les’ in bijbel en geloof, dat was toch iets van lang geleden? Van de generatie van onze ouders en grootouders? Compleet met vragen en antwoorden die je uit je hoofd moest leren?

Klopt, en zo doen we het niet meer. We hebben nog basiscatechese en ook Provider heeft catechetische aspecten. Je steekt weleens wat op.

Verdiep je geloof!

Maar wat als je daarna nog je geloof wilt verdiepen? Wilt leren, niet hoe je ‘moet’ geloven. Maar wel wat het christelijk geloof vroeger en nu nou eigenlijk voorstelt? Welke antwoorden het wil geven op welke vragen? Waar woorden als God, Jezus, Heilige Geest, vergeving, opstanding, eeuwig leven, Gods koninkrijk en zo meer voor staan.

Basiscursus

Een cursus dus waarbij je de basisbeginselen van het christelijk geloof leert. Waar alle ruimte is voor je eigen vragen en antwoorden. Waarbij we leren van onderling gesprek met elkaar.

We denken aan een winterseizoen. Bijvoorbeeld zes bijeenkomsten, om de drie à vier weken, data in overleg. Leeftijd vanaf een jaar of 17. Maar ook dertigers of veertigers die zoiets gemist hebben, mogen alsnog aansluiten. Twijfel je of je er bij past? Vraag het gewoon.

De cursus kán uitlopen – hoeft niet! – op het doen van belijdenis volgend voorjaar. Ook zoiets van vroeger… Automatische afsluiting van je catechisatie… Toch nog steeds zinvol als keuzemoment. Laat zien waar je wilt staan.

Meer informatie en opgave bij de predikanten. Ze zullen de cursus samen en bij toerbeurt begeleiden. Welkom!

Ds. Florisca van Willegen en ds. Joep Dubbink