Cursus

21 mei

Cursus geloven voor twintigers

Wat moet je met…

Dinsdag 21 mei, van 19.30 tot 21.00 uur, staat in De Schutse weer een bijeenkomst Geloven & twintigers op het programma. We gaan het hebben over wat je met visioenen aan moet zoals die voorkomen in het bijbelboek Openbaringen, het zogenoemde apocalyptische genre. Van harte welkom, ook als je nog nooit geweest bent. Ds. Sibilla Verhagen

Twintigers-kring

Samen doorpraten over wat we geloven, en waarom, en wat dat voor je betekent. Leren van wat je leest en vooral van elkaar. Welkom, je kunt nog steeds aansluiten! Meld je gerust bij Sibilla of Joep.

 Geloof en twintigers

Praten over wat geloven nu en voor jou betekent. Aanhaken van twintigers, en vooruit, even in de dertig mag ook, kan nog steeds. We hebben een mooie start gemaakt. We zijn van twee tot drie deelnemers gegroeid, allen eerste helft twintig.

We gaan voor de verdieping en we kijken wat geloven voor ons betekent en kan betekenen. En geloven is veelomvattend. Tot nu toe hebben we hebben het gehad over of en hoe je God kunt ervaren en zelf ervaart, hoe je bidt en wat je daarbij verwacht of juist niet verwacht, of er een goddelijk plan is voor het leven en de wereld, hoe het zit met toeval of dat wat je toe valt.

Kortom, we zijn samen op ontdekkingstocht gegaan en we ontdekken daarbij ook elkaar. Als jou dit ook wat lijkt en je bent een twintiger (of zit je daar vlakbij), kom ook meedoen. We komen zo’n één keer in de drie weken bij elkaar en plannen dat met elkaar in.

Christelijk geloof voor twintigers

Hoe vind je als twintiger (of wat ouder) je eigen weg in het leven? Het aanbod van coaches en trainingen voor persoonlijke ontwikkeling is groot. Persoonlijke ontwikkeling gaat over hoe je in het leven staat. Ook heel concreet in deze tijd van klimaatdreiging en zelf je leven moeten maken. Het christelijk geloof heeft hier veel over te zeggen. Het is geen hype, het bewijst al 2000 jaar z’n waarde.

Wat heb je eraan?

Om te weten wat jouw weg hierin is, kom naar de cursus. Waar gaat het eigenlijk over, dat christelijk geloof? Waar komt het vandaan, wat houdt het in, wat kun je eraan hebben? En dan gaat het ook over: Wat kunnen we geloven? Wat mogen we hopen? Wat moeten we doen?

Verder?

Misschien ben jij ook op zoek en wil je over dat christelijk geloof iets ontdekken. Omdat het interessant is en je je erin wilt verdiepen. En wie weet om vast te stellen: dit is een goede weg voor mij, daar ga ik op verder. ‘Belijdenis doen’ heet dat in de kerk.

Je bent van harte welkom om kennis met ons maken, eraan proeven, praten over je verwachtingen en afspraken maken.

Sibilla Verhagen
06- 24 65 78 48
s.verhagen@pkn-uithoorn.nl

Joep Dubbink
06-17 37 38 38
j.dubbink@pkn-uithoorn.nl