Diaconale projecten in Oeganda

okt 2020

Bezinning en Verdieping

Diaconale projecten in Oeganda

Als inwoners van Uithoorn stoppen we niet bij de gemeentegrens. Onze lokale christelijke gemeente is onderdeel van een wereldwijde christelijke gemeenschap.

In de Protestantse Gemeente was en is veel aandacht voor Oeganda en projecten die daar, door de Diaconie en Kerk in Actie, worden ondersteund. We hebben gebeden en geld ingezameld voor de Mother’s Union, Straatkinderen in Kampala en de klimaatgevolgen. Projecten die belangrijk zijn om de verschrikkingen van de burgeroorlog te boven te komen, de positie van vrouwen te verbeteren, jongeren een toekomst te geven en om zelf voedsel te kunnen verbouwen en daarmee een stabiel bestaan.

Eind 2018 organiseerde Kerk in Actie een groepsreis naar Oeganda. Voor Martin Joosse, lange tijd actief als diaken in de PGU en bij Kerk in Actie, was dat een mooie gelegenheid om de projecten die wij ondersteunen met eigen ogen te zien. Tijdens deze reis heeft hij deze projecten bezocht, gesproken met de Oegandezen van de organisaties die het werk uitvoeren en met de Oegandezen die geholpen worden. Bijvoorbeeld Naomi, die eerst als straatkind door Kampala zwierf en nu een zelfstandig en stabiel bestaan heeft in haar eigen dorp in Karamoja. Aan de hand van zijn foto’s nam Martin ons mee naar Oeganda, een land volop in ontwikkeling. Hij vertelde over zijn reis en deze projecten.