Diaconie

Diaconie helpt praktisch

Inzameling Product van de maand

• In juni zamelen we we in voor de Voedselbank:
    Houdbare maaltijdgerechten (Knorr), rijst, pasta en pastasauzen.

Doe je mee?

Chauffeurs gezocht PKN vakantie-actie

Ook dit jaar organiseert de PKN, in samenwerking met RCN-vakantieparken, een vakantie-actie.

Aan honderd gezinnen in Nederland werd voor een week of weekend een gratis verblijf in een zomerhuisje aangeboden. Er was een strenge selectie. Het moesten gezinnen zijn met een inkomen op bijstandsniveau, die al zeker drie jaar niet op vakantie zijn geweest. Zij konden worden aangemeld met een motivatie, waarom het juist voor dit gezin zo goed zou zijn, om er eens met elkaar een week of een weekend helemaal uit te zijn. De selectie voor Uithoorn werd gedaan door De Voedselbank, Vluchtelingenwerk en Help ons helpen 0297. Als diaconie hebben we het inschrijfgeld betaald voor de drie gezinnen die zijn uitverkoren. We beloofden ook zo nodig te zorgen voor gratis vervoer van en naar het vakantieadres. In de zomervakantie gaan drie gezinnen een week naar Dwingeloo, Appelscha of Ouddorp.

We hebben dus een paar chauffeurs nodig die een gezin wegbrengen op een vrijdagmiddag en/of ophalen op de volgende vrijdagochtend. De diaconie betaalt de benzine. Lijkt het u wat om hierbij te helpen? Laat het me weten.

Henk Mathlener
06-20358204
h.mathlener@pkn-uithoorn.nl

Stille hulp

Geen speling in je maandbudget, angst dat je het binnenkort niet meer gaat redden? Er zijn maatregelen die grote problemen moeten voorkomen. Komen die wel op tijd? Geven ze voldoende soelaas? We bazuinen niet graag rond dat we de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen.

Maar problemen opkroppen lost niets op en geeft veel stress. Trek op tijd aan de bel, deel je zorgen. Soms is geld geven of lenen niet eens aan de orde, maar helpt de weg al naar bestaande mogelijkheden. Als diaconie kennen we stille hulp. We hebben geheimhoudingsplicht en we houden onderlinge hulp in een klein kringetje. Schroom niet. Zoek zo nodig contact met mij.

Henk Mathlener
06-20358204
h.mathlener@pkn-uithoorn.nl

Diaconie

Als diakenen hebben wij de taak om namens en met u in actie te komen als er geholpen moet worden waar geen helper is. Dank dat u altijd meteen in actie komt als we daarom vragen. Kerkbalans, Tulpenactie, product-van-de-maand voor de Voedselbank, (be)spaaracties, de fiets voor een scholiere, het opknappen van die van haar broertje. En natuurlijk ook dank voor het trouw geven aan de collectes door de diaconie! Voor speciale doelen van Kerk in Actie, en voor de doelen die op onze eigen begroting staan.

KerkbalansKerkbalans

Met Kerkbalans vroegen u op welke financiële bijdrage van u we dit jaar mogen rekenen. Natuurlijk bent u net als wij nieuwsgierig naar het resultaat. 328 leden zegden ons toe om in 2024 gezamenlijk € 41.288 te zullen bijdragen aan het diaconale werk. Daar zijn we heel blij mee. De ervaring heeft geleerd dat er nog wel eens wat toezeggingen nadruppelen. In 2023 was het door 346 leden toegezegde bedrag € 42.474,76.

Opvolg(st)er diaconie gezocht

Ik meld toch ook maar weer even op deze plek dat we nog steeds op zoek zijn naar een opvolg(st)er van Rietje Rustema. Wat ik hiervoor al schreef: vele handen maken licht werk. We bieden: zinvol werk in een leuk inspirerend team. We proberen er met elkaar voor te zorgen dat ieders talenten worden benut binnen iemands mogelijkheden. Twijfelend of nieuwsgierig? Spreek eens een diaken aan.

Jet, Klazien, Stefan van O., Stefan van A., Trudy en Henk

Tips voor andere Hulp in Uithoorn