Diaconie

Diaconie helpt praktisch


Inzameling Product van de maand

Product van de maand maart toiletartikelen
In de maand maart zamelen we toiletartikelen in voor de Voedselbank: zeep, doucheproducten, tandpasta, gel, deodorant, maar ook toiletpapier en keukenrollen.

In april ontvangen we graag alle houdbare pastasauzen in alle maten en soorten verpakkingen. 

In februari zijn grote en kleine potjes of blikjes groente gespaard. In januari zijn heel wat flessen zonnebloemolie, olijfolie ingezameld, waarvoor veel dank van de Voedselbank. De Voedselbank heeft toenemend behoefte aan ondersteuning. Vooral houdbare producten zijn welkom en geven de cliënten ook een beetje een buffer. Onze Voedselbank heeft geen mogelijkheid tot opslag.


Stille hulp

Uitdaging of bezoeking?

De onrust en onzekerheid over de oplopende inflatie nemen nog steeds toe. Alles wordt gestaag duurder en de prijzen voor energie rijzen de pan uit. Hoe minder speling je hebt in je maandbudget, hoe groter de angst dat je het binnenkort niet meer gaat redden. Gelukkig worden er nu toch maatregelen genomen die moeten voorkomen dat heel veel mensen in heel grote problemen komen. Maar als je nu al heel krap zit vraag je je af: komen de maatregelen wel op tijd en geven ze voldoende soelaas? We bazuinen niet graag rond dat we de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen. Maar je problemen opkroppen lost niets op en geeft wel veel stress. Trek op tijd aan de bel. Deel je zorgen. Soms is geld geven of lenen niet eens meteen aan de orde, maar kan samen de weg zoeken in de bestaande mogelijkheden al veel helpen. Als diaconie kennen we de stille hulp. We hebben allemaal onze geheimhoudingsplicht en ondanks dat houden we de onderlinge hulp in een zo klein mogelijk kringetje. Schroom niet. Zoek zo nodig contact met mij.

Henk Mathlener
tel 0297-568765
h.mathlener@pkn-uithoorn.nl


 

Steun?