Dorothygemeenschap

dorothygemeenschap.nl

facebook.com/Dorothygemeenschap

Zingen en bidden met uitzicht

Op het oogstfeest van De Meent zag ik de ‘Kapel op Wielen’, van de Dorothygemeenschap, ons welbekend. Prachtig toch? Ik denk niet dat hij helemaal tot aan De Schutse komt (dat zou wel mooi staan, af en toe). Ook jij kan er echt in, bij het morgengebed op dinsdag, van 9.15 – 9.45 uur. Hij is groter dan je denkt! Hij staat nu achter het Dorothyhuis: zingen-en-bidden-met-uitzicht! Henriëtte

 


13 apr

Dorothy-gemeenschap – elkaar inspireren

Wat inspireert een groep activistische Christenen om in een woonunit in de polder te gaan wonen? En wat inspireert jou om de dingen te doen waar je in gelooft? En wat doen we als deze inspiratie even ontbreekt?

Hierover gaan we actief in gesprek met de mensen van de Dorothy-gemeenschap. Deze woongroep heeft zich in 2020 gevestigd aan de Middenweg in de Bovenkerkerpolder, tegen Uithoorn aan. Ze proberen een gastvrije gemeenschap te zijn, die vanuit een spiritualiteit van eenvoud een boodschap van barmhartigheid en rechtvaardigheid wil uitdragen. Een plek van gastvrijheid, vooral ook voor kwetsbare mensen. Een plek van stilte, bezinning en inspiratie. En een simpele levensstijl, die bijdraagt aan een eerlijke wereld.

Je kunt je al aanmelden bij Bezinning en Verdieping voor donderdag 13 april 2023 om 20.00 uur in De Schutse.


Zaterdag 13 mei is er een ontmoetings- en tuindag gepland bij de Dorothy-gemeenschap op het erf. Ook die staat al bij Aanmelden Bezinning en Verdieping


Het eerste huis na het oversteken van de N201 aan de rechterkant, heeft nu nog een tijdelijke woonunit op het erf (met een nieuw dak). Om deze plek uit te laten groeien tot een mooie, gastvrije plek zijn vrijwilligers altijd welkom! Iedereen die tijd en energie heeft wordt van harte uitgenodigd om te komen helpen bijvoorbeeld in de moestuin. Voorbijgangers en buurtbewoners mogen zich altijd welkom voelen om een kop koffie te komen drinken.

Groeten,
Anna, Sofie, Iris, Matthias, Mieke, Herman en Naomi
contact@dorothygemeenschap.nl
www.dorothygemeenschap.nl