Nieuw gemeenschapshuis bijna af

Het lijkt er op dat de oorspronkelijke planning gehaald gaat worden! We hopen in juni te kunnen beginnen met klussen. Het is dan zeven jaar geleden dat we met de Protestantse Diaconie Amsterdam in gesprek gingen over een gemeenschapshuis, voor radicale gastvrijheid. Om mensen die in de marge van de maatschappij leven een veilige plek te kunnen bieden waar ze rust en gemeenschap mogen ervaren. We gaan zes van de twaalf slaapkamers in het nieuwe huis beschikbaar stellen als logeerkamers voor mensen die behoefte hebben aan een tijdelijke plek. We voelen ons hierin geïnspireerd door de Catholic Worker beweging en door de traditie van kloosters en hun gastenverblijven.

12, 15 juni

Samen klussen

Heb je zin om te helpen klussen? Graag!

De komende maanden zijn we keihard aan het klussen om het huis in orde te krijgen. We gaan schilderen, vloeren leggen, een keuken bouwen, gordijnen installeren, meubels in elkaar zetten en nog veel meer. Alle hulp is welkom, of je nou ervaring hebt of juist nieuwe dingen wil leren. Wij zorgen voor heldere instructies, nuttig werk en lunch. En heb je geen zin in klussen, dan is hulp bij de catering of kinderoppas ook meer dan welkom. We kunnen sowieso veel mensen gebruiken op onze klus-zaterdagen, vanaf zaterdag 15 juni om de week (dus: za 15 juni, za 29 juni, za 13 juli, za 27 juli, za 10 augustus en za 24 augustus). Als je ons even mailt van tevoren zorgen we voor genoeg lunch en koffie & thee (maar kom ook gerust aanwaaien).

En we klussen ook vast op woensdagen vanaf 12 juni. Kom je op een woensdag? Check dan even via de mail of we inderdaad thuis aan de slag zijn en niet net die dag ergens tegels aan het ophalen zijn of zo: contact@dorothygemeenschap.nl

Steun gevraagd

In het nieuwe gemeenschapshuis willen we de helft van alle kamers beschikbaar stellen voor mensen die nergens anders terecht kunnen en geen huur kunnen betalen. Maar als groep betalen we wel gewoon huur voor deze kamers. En daarnaast betalen we voor eten, kleding, treinkaartjes, meubels, fietsen, luiers en andere levensbehoeften van onze kwetsbare huisgenoten. Een groot deel van deze kosten kunnen we dekken door creatief te zijn, tweedehands spullen te gebruiken, en al ons werk vrijwillig te doen. Als kernbewoners brengen we bovendien een deel van ons eigen inkomen in, en we vragen waar mogelijk ook subsidies aan van fondsen.

Maar voor de rest hebben we jullie nodig. Elke eenmalige of maandelijkse donatie is erg welkom! Omdat we ANBI status hebben is een gift trouwens ook aftrekbaar van de belasting. Steun je ons?

Amstellanddag

Op zondag 9 juni is de jaarlijkse Amstellanddag en dan stellen wij ons samen met Boerderij de Meent open voor publiek. Van harte welkom om langs te komen voor een rondleiding, workshop of het proeven van lekkernijen (deels van eigen teelt!) Op deze dag is er ook elders in de polder en langs de Amstel van alles te zien en te doen. Een aanrader voor een actieve fietstocht vol ontdekkingen (ja, we gaan helemaal uit van zonnig weer!) En natuurlijk een mooie kans om ons nieuwe huis van de buitenkant te komen bewonderen.

elke woensdag

Moestuin

Elke woensdag werken we vanaf 10.00 uur in onze moestuin. Die is bij de buren, leer-werk-boerderij De Meent, op de Middenweg BP 6. Iedereen die het leuk vindt, kan mee komen werken. Als er iets geoogst wordt krijg je natuurlijk wat mee naar huis. Rond 13:00 uur lunchen we samen. Kinderen zijn ook welkom, die van ons zijn er ook vaak! Vragen? anna@dorothygemeenschap.nl

elke donderdag

Taizégebed

Elke donderdag om 9.15 houdt de Dorothy-gemeenschap een ochtendgebed. Wees welkom om mee te doen. We bidden in de stijl van Taizé, met veel meditatieve zang. Het gebed duurt ongeveer een half uur. Het gebed is in onze kapel op wielen, achter op ons erf met uitzicht op de polder. Iedereen is welkom!

Over de Dorothy-gemeenschap

De Dorothy-gemeenschap is een gastvrije gemeenschap die barmhartigheid en rechtvaardigheid wil uitdragen. Lees meer in de blog en mailing-list van dorothygemeenschap.nl en op Facebook.

We zijn we heel trots op het nieuwste gemeenschapslid: Ceder, dochter van Gideon en Irma, thuis in de gemeenschap geboren op 21 maart. We voelen ons met Mieke, Anna, Herman en de kinderen heel blij en gezegend met dit Godsgeschenk. Als één groot huisgezin samen eten en leven, kinderen die samen spelen. Niet alleen op zondag naar de kerk, maar ook samen met je huisgenoten bidden, Gods wil zoeken en elkaar inspireren. Een huis waar de deur altijd open staat en waar iedereen welkom is voor een kopje thee en een gesprek.

In de polder boven Uithoorn

Als je van de Amsterdamseweg de N201 oversteekt, is het eerste huis links onze tijdelijke woonunit. Ons nieuwe Dorothy huis is ernaast volop in aanbouw. Om dit erf uit te laten groeien tot een mooie, gastvrije plek zijn vrijwilligers altijd welkom! Iedereen die tijd en energie heeft wordt van harte uitgenodigd om te komen helpen, bijvoorbeeld in onze moestuin bij boerderij De Meent aan de overkant. Voorbijgangers en buurtbewoners mogen zich altijd welkom voelen om een kop koffie te komen drinken.

www.dorothygemeenschap.nl
Middenweg Bovenkerkerpolder 1