elke donderdag

Taizégebed

Elke donderdag houdt de Dorothy-gemeenschap een ochtendgebed. We zingen Taizéliederen die je door de meditatieve herhaling zo leert, we lezen uit de Bijbel en zijn samen stil. Donderdag van 9.15-9.45 uur in onze kapel op wielen, met prachtig uitzicht op de polder.

20 okt

Podcast luisteren met Dorothy

Wil je je ook laten inspireren? Door moderne profeten zoals Jaqcues Elull, Dorothy Day en Desmond Tutu… (zie ook Zie Bezinning en Verdieping!) Kom dan samen met ons luisteren naar de podcast Moderne Profeten. We luisteren eens per maand om 19:30 naar de podcast (35 minuten) en bespreken hem daarna. Als je van tevoren mee wil eten is dat ook gezellig. Laat even weten als je komt via een mailtje aan contact@dorothygemeenschap.nl

  • vr 20 okt Tiny Muskens
  • vr 10 nov Dietrich Bonhoeffer
  • vr 15 dec Jacques Ellul
  • vr 12 jan Angela Merkel

21 okt

Dorothy feestje 21 oktober

Op zaterdag 21 oktober hebben we een feestje om te vieren dat de Dorothy-gemeenschap al drie jaar bestaat. Van harte welkom! Het wordt een heel leuke dag. We horen graag of je van plan bent om te komen in verband met boodschappen.

Groetjes Anna
namens de hele Dorothy-gemeenschap
anna@dorothygemeenschap.nl

Over de Dorothy-gemeenschap

De Dorothy-gemeenschap is een gastvrije gemeenschap die barmhartigheid en rechtvaardigheid wil uitdragen. Lees meer in de blog en mailinglijst van dorothygemeenschap.nl en op facebook.com

Irma en Gideon en hun twee kinderen zijn de nieuwste medebewoners van de Dorothy-gemeenschap. Na drie jaar zoeken naar een geschikte leefgemeenschap werden ze verwelkomd door Mieke, Anna, Herman en de kinderen. Wonen in een leefgemeenschap lijkt hen prachtig. Als één groot huisgezin samen eten en leven, kinderen die samen spelen. Niet alleen op zondag naar de kerk, maar ook samen met je huisgenoten bidden, Gods wil zoeken en elkaar inspireren. Een huis waar de deur altijd open staat en waar iedereen welkom is voor een kopje thee en een gesprek.

In de polder boven Uithoorn

Als je van de Amsterdamseweg de N201 oversteekt, is het eerste huis links onze tijdelijke woonunit. Om dit erf uit te laten groeien tot een mooie, gastvrije plek zijn vrijwilligers altijd welkom! Iedereen die tijd en energie heeft wordt van harte uitgenodigd om te komen helpen, bijvoorbeeld in onze moestuin bij de boerderij aan de overkant. Voorbijgangers en buurtbewoners mogen zich altijd welkom voelen om een kop koffie te komen drinken.

www.dorothygemeenschap.nl
Middenweg Bovenkerkerpolder 1
1188 WR Amstelveen
contact@dorothygemeenschap.nl

elke dinsdag

Moestuin

We verschoven het gebed naar de donderdag, zo hebben we meer tijd met de vrijwilligers bij de buren. We werken nauw samen met leer-werk-boerderij De Meent, waar op dinsdagen een groep vluchtelingen en vrijwilligers aan de slag is. We werken in een biologische moestuin en lunchen samen. Voor zowel moestuin als gebed is iedereen welkom. Het is een fijn ontmoetingsmoment voor mensen van verschillende achtergronden en levenswandel.

Wil jij ook lekker buiten bezig zijn, met je handen in de aarde, en voedsel helpen produceren voor mensen in armoede? Wil je leren over biologisch moestuinieren of juist je kennis en ervaring delen met anderen? Dan ben je meer dan welkom om te komen tuinieren. Elke dinsdag 10.00-13.00 uur (behalve 8 aug.) Voor koffie en thee wordt gezorgd en we sluiten af met een gezamenlijke lunch. En natuurlijk mag iedereen die meewerkt ook wat oogst voor zichzelf meenemen! Voor vragen neem gerust contact op met Anna, anna@dorothygemeenschap.nl