Film

Aanmelden bij Bezinning en verdieping

 

7 feb

Film Freedom Writers

Dinsdag 7 februari 2023 om 20.00 uur in De Schutse

Een klas en een docente, kun je daar een goede film mee maken? Ja dat kan zeker. Het is fascinerend te zien hoe één persoon het leven van tieners kan veranderen. Een film voor jong en oud. De film speelt zich af in de klas van een beginnende docente. Los Angeles, begin jaren negentig, een waargebeurd verhaal. De stad is in de ban van rassenrellen.
De school staat in een achterstandswijk. De leerlingen hebben in hun korte leven al veel meegemaakt, moord en doodslag en de gevangenis horen bij hun dagelijks leven. Vertrouwen in de maatschappij is er bij hen niet meer. De docente, Erin Gruwell, krijgt in het begin weinig voor elkaar. Tot het moment dat zij zich echt in hun leven gaat verdiepen en met bijzondere leerprojecten hen gaat begrijpen en uitdaagt het Dagboek van Anne Frank te gaan lezen en zelf een dagboek te gaan bijhouden. Freedom Writers laat zien dat veranderen mogelijk is als de juiste ingrediënten worden aangereikt.

De docente, Erin Gruwell, gespeeld door Oscarwinnaars Hilary Swank, is inmiddels een expert op met gebied van onderwijs in achterstandssituaties en heeft met haar deskundigheid veel invloed op het onderwijsbeleid in de VS.

Welkom! Fijn als je aanmeld bij Bezinning en verdieping