Film

Aanmelden bij Bezinning en verdieping

23 jan

Film Departures

Dinsdag 23 januari om 20.00 uur in De Schutse

De Oscar winnende Japanse film Departures volgt de diepgaande en soms komische kennismaking van Daigo Kobayashi met de dood terwijl hij de wonderen, vreugde en betekenis van het leven ontdekt. Daigo is een getalenteerd cellist wiens orkest plotseling wordt opgeheven. Wegens geldgebrek besluit hij met zijn vrouw terug te keren naar zijn geboortedorp, waar hij door een onduidelijke advertentie per ongeluk bij een uitvaartondernemer terecht komt en wordt aangenomen. Hoewel zijn vrouw en vrienden neerkijken op het werk dat hij doet, weigert Daigo zijn baan op te zeggen. Hij raakt steeds meer bedreven in de officiële rituelen en door de dagelijkse confrontatie met de dood, begint hij eindelijk in te zien waar het in het leven werkelijk om draait. Een ontroerende film die een diepe indruk achter laat. Ook een film die als voorbereiding zou kunnen dienen op de avonden Dood… en dan? van volgende week.


9 apr

Film documentaire Walk With Me

Film Dinsdag 9 april Gesprek Dinsdag 16 april
om 20.00 uur in De Schutse
Gespreksleiders Diaken Jeroen Hoekstra en ds. Joep Dubbink

Ontmoeting met andere religies
Twee avonden, film en gesprek
We leven in een multiculturele en multireligieuze wereld, waarin mensen een veelheid van godsdiensten en levensbeschouwingen aanhangen, of hun eigen combinatie maken uit het uitgebreide aanbod. Twee avonden over wat wij als christenen daaraan kunnen hebben, en wat dat doet met ons, en met ons geloof.

De documentaire Walk With Me uit 2017 is een boeiende cinemato-grafische reis in de wereld van mindfulness. Centraal staat de wereldberoemde boeddhistische leermeester Thich Nhat Hanh (in 2022 overleden). Gevlucht voor de Vietnamoorlog vond hij in Frankrijk een nieuw thuis. Als spiritueel leider stichtte hij Plum Village, een leefgemeenschap in het prachtige Zuid-Frankrijk. Daar heeft hij, samen met andere zen-boeddhistische monniken en -nonnen, mindfulness tot een wereldwijd fenomeen doen uitgroeien.
Walk With Me biedt een nooit eerder vertoonde blik op deze gemeenschap. Drie jaar lang werden de bewoners van Plum Village gefilmd. Wij kijken met hen mee; hoe brengen zij mindfulness in de praktijk in een soms vijandige wereld? Treed binnen in een wereld van bewustwording. Deze wonderlijke documentaire wordt verteld door niemand minder dan de charismatische, Oscar-genomineerde Benedict Cumberbatch.