Gedachtenisstenen

Gedachtenisstenen

bij de Aandachtswand

Zondag 6 november was Gedachteniszondag. De namen van de overledenen van dit jaar klonken in de kerk. Bij elke naam werd een kaars aangestoken. Het was zoals altijd een zinvolle en waardige dienst, troostend voor de velen die dit jaar iemand verloren.
We zijn begonnen met de ‘gedachtenisstenen’. Als er iemand overlijdt, wordt zijn/haar naam op een witte steen geschreven. Deze steen wordt dan bij de Aandachtswand gelegd en kan daar blijven liggen tot de volgende gedachtenisdienst. Als de familie dit wil, natuurlijk. Na dat jaar kan de familie de steen meenemen. Eerder mag natuurlijk ook!
Het kan zijn dat er in de loop van het jaar iets verandert aan de aankleding van het geheel. We zitten in een beginfase, er zullen best ‘kinderziektes’ optreden. Dat gebeurde al een beetje, er was enige verwarring over namen die ontbraken.
De mensen die alsnog graag een steen met de naam van hun dierbare wilden hebben, hebben die intussen ontvangen. Neem gerust contact met ons op als iets niet duidelijk is!

Met een hartelijke groet van de aandachtswandgroep
Eva Rozendaal, Binnie Klinkenberg, Tiny van Oostveen en Henriëtte Wezelman
e.roozendaal@pkn-uithoorn.nl