God in de supermarkt

28 nov

Bezinning en Verdieping

God in de supermarkt

Superwaar!

Alfred Slomp

Donderdag 28 november 19.45 uur De Schutse

De wereldbevolking is toegenomen tot 7.3 miljard. De welvaart voor veel mensen is gestegen. De huidige intensieve manier van voedsel produceren is niet alleen een succesverhaal. Er zijn ook gevolgen voor mens, dier, producent en milieu, wat zorgt voor een maatschappelijk debat.

Met dit gegeven loop je door de supermarkt en je vraagt je af: wat eten we vanavond? De biologische boontjes uit Egypte of de ‘gewone’ boontjes uit Nederland? Een hamburger of een sojaburger? Wat betekent dan dat gekke keurmerk? Gaan we voor het gezonde, plantaardige Alpro toetje, of …

Je hebt het niet gemakkelijk als consument in de supermarkt. Bij elk schap moeten keuzes gemaakt worden, en er is geen gemakkelijke afweging tussen lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk, diervriendelijk en eerlijk voor de producent.

De workshop God in de supermarkt verkent deze keuzes, helpt argumenten te begrijpen en verbindt deze met een helder ethisch kader. De bijeenkomst is actief, sociaal, informatief en gaat een serieuze maar niet te zware dialoog aan. We gebruiken veel materiaal uit actuele documentaires en websites.

Alfred Slomp zal deze workshop verzorgen. Hij meent dat wij in de supermarkt op een praktische wijze een bijdrage kunnen leveren aan een betere wereld. Hij is uiteraard op geen enkele wijze verbonden aan enige organisatie of supermarkt.

De bijeenkomst begint om 19.45 uur, om 19.30 uur staat de koffie klaar.