Godly Play

15 jan

Godly Play in de kindernevendienst

Eén keer per maand gaan we in de kindernevendienst Godly Play met jullie doen. Godly Play is een methode van bijbel- en geloofsverhalen vertellen, waarbij jong en oud uitgenodigd en geholpen worden om zelf betekenis aan een verhaal te geven. Daardoor raken verhalen verweven met het eigen, concrete leven. Godly Play duurt minimaal een uur. De kinderen beginnen in de viering, en gaan kort na aanvang met het licht weg en sluiten af in eigen kring. De eerste keer zal Godly Play op zondag 15 januari zijn. Voor die ene keer mag per gezin ook één volwassene meedoen, een verzorger of (groot)ouder. Want Godly Play moet je een keer hebben gedaan om te weten wat het is.

De andere weken zal de kindernevendienst Kind op Zondag volgen.


17 nov

Godly Play voor tieners

Donderdag 17 november was er de eerste Godly Play voor tieners tot en met 16 jaar. In de jeugdruimte van De Schutse, van 19.00 tot 20.30 uur.
Godly Play doe je met elkaar. Het is geen les. Je hoeft niets te lezen. Het maakt niet uit of je veel of weinig van geloven weet. Je bent er gewoon met jezelf. Je hoort en ziet een Bijbelverhaal gebeuren, terwijl je op de grond zit. Je praat er over. Je gaat er op jouw manier verder mee. Alles mag (als je een ander niet stoort). Godly Play sluiten we feestelijk af (met iets lekkers).
Nieuwsgierig? Raar? Anders?! Een vriend of vriendin mag gerust mee. Altijd fijn als je laat weten dat je komt!
ds. Sibilla Verhagen
tel 06
24657848
s.verhagen@pkn-uithoorn.nl


 

2 nov

Godly Play voor iedereen

De Godly Play-sessie voor iedereen (16 jaar en ouder) van 2 november is uitgesteld

Godly Play is een methode van Bijbel- en geloofsverhalen vertellen waarbij de luisteraars uitgenodigd worden om zelf betekenis te geven. Het is een hele open methode. Dat betekenis geven doe je onder leiding van de verteller met elkaar en vervolgens ook alleen als individu. Er is geen kennis vooraf nodig om mee te doen en je kan het ook telkens weer opnieuw doen. Om te weten wat GP is, moet je het vooral ondergaan.

Godly Play kan je met alle leeftijden doen. Dit wordt een sessie voor volwassenen, iedereen vanaf 16 jaar is welkom. Het is in de kerkzaal van De Schutse, dus zorg voor een warme trui en warme sokken en neem een zitkussen mee. Godly Play doe je op de grond. Voor degene die dit echt niet kan, is er een stoel. De nieuwe datum volgt!