een keer in de maand

Godly Play in de kindernevendienst

Eén zondag in de maand er in de kindernevendienst Godly Play. We beginnen in de kerkdienst en sluiten af in eigen kring.

De kindernevendienst volgt Kind op Zondag, behalve één keer in de maand… Dan zien, horen en doen de kinderen (4-12 jaar) Godly Play. Kom en neem gerust een vriendje mee!

Godly Play is een methode van bijbel- en geloofsverhalen vertellen. We nodigen je uit en helpen je om zelf betekenis aan een verhaal te geven. Daardoor raken verhalen verweven met het eigen, concrete leven. Godly Play duurt minimaal een uur. Dominee Sibilla

18 apr

Godly Play voor tieners

Donderdag 18 april 19.00-20.30 uur in De Schutse is er Godly Play voor tieners. We doen het verhaal over de doop en dat is ook een mooi verhaal als je niet gedoopt bent. 

Als je nog nooit geweest bent en je bent tussen de 12 en 16 jaar, kom gerust. We zijn meestal met een groepje van vijf á zes en de sfeer is goed.

Wat is Godly Play?
Godly Play doe je in een kring, op de grond. Je ziet en hoort een (bijbel)verhaal gebeuren. Je praat er samen over. Je kan er op jouw manier verder mee, daarvoor zijn er bijvoorbeeld boeken en knutselspullen. Dat doe je voor jezelf. We sluiten af met iets lekkers.

Voor ’t eerst?
Heb je Godly Play nog nooit gedaan? Kom het proberen, dat kan gewoon. Kom, ontdek zelf het verhaal, met elkaar en ook alleen. Je hebt er geen kennis voor nodig en het kan steeds opnieuw. En neem gerust een vriend(in) mee. (Warme sokken is fijn, als je in de kring zit.)

Wanneer?
We hebben in elk geval nog twee donderdagen Godly Play gepland, speciaal voor tieners! Dominee Sibilla

do 18 apr
do 13 jun

Godly Play voor volwassenen

Ook op de Voorjaarsbijeenkomst kun je nog kennis maken met Godly Play.

Op 12 maart was er Godly Play voor volwassenen met een verhaal dat in de veertigdagentijd past, Het Mysterie van Pasen…

Na een rustig verdiepend verhaal en verwonderingsvragen ging de hele kring volwassenen vol concentratie zelf aan de slag met een eigen verwerking. Bij wat lekkers werd er nagepraat over ieders indrukken.

Godly Play is ook voor volwassenen. Je kan op godlyplay.nl van alles vinden over deze methode met bijbel- en geloofsverhalen. Maar het zelf meemaken is de beste kennismaking. Ook als je nog nooit Godly Play hebt gedaan, kom het meemaken. Kom met warme sokken als je tijdens het verhaal op de grond wil zitten. (Op een stoel zitten mag ook.)

Met deze vertelmethode van geloofsverhalen nodigen we je uit om het verhaal zelf betekenis te geven. Samen met de verteller, met elkaar en ook alleen. Er is geen kennis voor nodig. Je kunt het telkens weer opnieuw doen. De toegankelijke manier van vertellen kan een verrassende ingang tot het verhaal bieden, die je nog niet eerder ontdekte. Van harte welkom!

Godly Play verteller

– iets voor jou?!

We zoeken mensen die ook Godly Play verteller willen worden. Er kwam al een nieuwsgierige reactie. We zoeken nog twee of drie mensen vanaf zeventien jaar en ouder, er is er naast mij al één. We kunnen dan een mooi groepje vormen dat zich deze vaardigheid wil eigen maken en wil toepassen.

Hou je van verstilling, van zoeken naar betekenis, van verrassing en ontdekken, van heilige taal, van geconcentreerd samen zijn? Dan is Godly Play iets voor jou. Je hoeft niet te kunnen vertellen. Dat klinkt misschien raar, maar je hebt zelfs geen verteltalent nodig om Godly Play verteller te worden. Want de verhalen, hoe je ze doet en wat daarbij belangrijk is, krijg je aangereikt.

De manier van vertellen is niet extravert, maar introvert (ja, dan kan!). Je hoeft je niet af te vragen of je dit wel kunt, want echt, bijna iedereen kan het leren. Mensen die Godly Play verteller zijn, ervaren het als iets heel waardevols om te doen, iets dat blijft. Het is een kwalitatief hoogstaande methode die ook jou als verteller telkens weer iets geeft.

Lijkt je dit wat? Heb je vragen of wil je een keer meekijken? Laat het me weten.

ds. Sibilla Verhagen

Meer lezen over vertelmethode Godly Play? In Nederland, in Vlaanderen of wereldwijd

Meer horen? Annelies Rebel interviewde Irma Visser (scroll naar podcast S1/E3)