Godly Play

13 apr

Godly Play voor tieners

Er komt nog meer Godly Play voor tieners (leeftijd 12-16 jaar). De volgende is donderdag 13 april om 19.00 in De Schutse. Neem weer een kussentje mee. Bij Godly Play geeft het niet als je helemaal niets van geloven of kerk weet, je kan altijd meedoen. Een vriend of vriendin is ook van harte welkom! Ook 20 april en 25 mei is er Godly Play voor tieners, zet het alvast in je agenda!

ds. Sibilla Verhagen
tel 06
24657848
s.verhagen@pkn-uithoorn.nl


7 mei

Godly Play in de kindernevendienst

Zondag 7 mei is er Godly Play met kinderen, tijdens de viering om 10.00 uur. We nemen al aan het begin van de viering het licht mee en sluiten we af in eigen kring. De eerste keer mochten volwassenen voor één keer mee. Nu durven de kinderen vast wel gewoon zelf mee te gaan met dominee Sibilla. Godly Play moet je een keer hebben gedaan om te weten wat het is.

Ook 4 juni gaan we in de kindernevendienst Godly Play met jullie doen. De andere weken volgt de kindernevendienst Kind op Zondag. Godly Play is een methode van bijbel- en geloofsverhalen vertellen. Jong en oud worden uitgenodigd en geholpen om zelf betekenis aan een verhaal te geven. Daardoor raken verhalen verweven met het eigen, concrete leven. Godly Play duurt minimaal een uur.


Godly Play voor iedereen

Maandag 13 februari was de eerste Godly Play voor volwassenen. Daarbij is iedereen vanaf 16 jaar welkom. Godly Play is een methode van Bijbel- en geloofsverhalen vertellen waarbij de luisteraars uitgenodigd worden om zelf betekenis te geven. Dat betekenis geven doe je onder leiding van de verteller, met elkaar en vervolgens ook alleen als individu. Er is geen kennis voor nodig om mee te doen en je kunt het ook telkens weer opnieuw doen. Om te weten wat Godly Play is, moet je het vooral ondergaan.

Godly Play doe je op de grond, dus neem een zitkussen mee. Als je om wat voor reden dat niet kunt, is er een stoel voor je.

Welkom, laat even weten of je mee wil doen!
ds. Sibilla Verhagen
tel 06
24657848
s.verhagen@pkn-uithoorn.nl


Schoolkinderen kwamen kijken
bij de kerststallen.
Ze hoorden het verhaal met Godly Play,
verteld door dominee Sibilla.