Groene kerk

Kijk de Groene Kerk

Zorgen om klimaat, schepping, aarde, de natuur hebben we denk ik allemaal.  Gelukkig zijn er door het hele land initiatieven om te beschermen wat er nog is en terug te brengen wat verloren ging, voor zover mogelijk. Dat blijkt te kunnen en dat is dan weer hoopvol.

Kerken kunnen ook een grote bijdrage leveren: de gebouwen zijn meestal prominent aanwezig en kunnen een groen hart uitstralen. Dat gebeurt ook al op veel plaatsen.

Ook wij hebben als protestantse gemeente in Uithoorn een markant kerkgebouw. Met een aantal mensen denken we al na over een ‘echte tuin’ naast het gebouw. Met de appelboom als begin. Wat een fantastische uitstraling zou zo’n tuin kunnen hebben!

We wachten nog op toestemming van de kerkenraad en dan kunnen we concreet worden. Natuurlijk zijn er (vooral praktische) bezwaren te bedenken, maar toch willen we er met een groepje mee aan de slag. We zijn al met drie en daarbij een heel aantal ‘doeners’, met verstand van zaken. Doe ook mee!

13 okt

Inspiratiemaaltijd

Hoe dan ook staat de KijkdeKerk-maaltijd van 13 oktober alvast in het teken van ‘vergroening’. We noemen het een inspiratiemaaltijd, want we hebben een belangrijke gast die komt om ons te inspireren: Klaas-Hemke van Meekeren, die in zijn eigen kerk in Houten rigoureus bezig is met ‘Groene Kerk’, zelfs tot en met Buitenkerk.

Roeland Smith komt mee, met Scheppingsliederen, waarvan we er één hoorden op de Startzondag, muziek bij de maaltijd dus! 🎶 Conny Vingerling gaat voor ons koken, geweldig.

We hopen dat uit allerlei geledingen van onze gemeente mensen met ons mee-eten, praten en denken. Zodat we verder kunnen op het groene pad.

Welkom vrijdag 13 oktober, inloop vanaf 17.30 uur, aan tafel 18.00 uur, afsluiten uiterlijk 20.30 uur. Graag uiterlijk woensdag 11 oktober aanmelden voor de maaltijd!
henriettewezelman@gmail.com
06 43064132

Namens de Kijk-deKerkgroep (Jeannette, Ton, Liesbeth, Martin, Trudy, Gerie, Henny en Tymen), Henriette


Doe groen, doe mee

Jeannette Voskamp en Henriëtte Wezelman vormen alvast een begin van een Groene Kerk-groep. Doeners zijn er ook al, dus denk niet dat je in een zware commissie belandt, we gaan vooral praktisch bezig. Laat er nog een paar mensen bijkomen!


Groene tips

Restjes voorkomen of er wat van maken? Tips en recepten van onze Startzondag.
Koken-met-restjes-Groene-kerk.pdf


Groene websites

Planbureau voor de Leefomgeving

goodfish.nl

milieudefensiejong.nl

natuurenmilieu.nl

oneworld.nl

milieudefensie.nl

wwf.nl

greenpeace.nl

milieucentraal.nl

recell.eu

supportervanschoon.nl

njn.nl

dekleineaarde.nl