Groene kerk

23 nov

Groene theologie en duurzaamheid

Groene kerk – twee avonden over groene theologie en duurzaamheid

Duurzaamheid, de toekomst van onze aarde, de klimaatcrisis, het is allang geen hype meer maar een voortdurende zorg, waaraan we ook als kerk en als christenen niet voorbij kunnen gaan. Twee avonden, niet om dat thema ‘af te doen’ maar om een begin te maken met blijvende aandacht voor duurzaamheid.

De eerste avond gaan we nadenken over wat die uitdagingen betekenen voor ons geloof en hoe we de bijbel lezen. Daarbij maken we dankbaar gebruik van het boek Groene theologie van Trees van Montfoort. Het gaat over hoe wij theologiseren, vanuit ons geloof nadenken over natuur, schepping, mens en dier. Die thema’s zijn in de theologie lang niet altijd aan bod geweest; hoe zou een ‘eco-theologie’ eruit kunnen zien?

Op de tweede avond zal ds Aarnoud van der Deijl ons helpen, lijnen uit te zetten voor de praktische uitwerking. Aarnoud is predikant in De Ark in Hoofddorp, een oecumenische kerkgemeenschap die al jaren met dit thema bezig is en ook ‘groene kerk’ is geworden. Hij weet veel van kerkelijk beleid inzake duurzaamheid en van samenwerking met mensen en organisaties buiten de kerk.

We willen iedereen uitnodigen die dit thema belangrijk vindt (en wie eigenlijk niet!), dus niet alleen de vaste bezoekers van avonden van Bezinning en Verdieping maar ook anderen. Om uw geloof op dit punt te verdiepen, en om mee te denken over de praktische uitwerking. Wees welkom in De Schutse, 20.00 tot 22.00 uur.

Dinsdag 9 november · Groene theologie · met ds Joep Dubbink

Dinsdag 23 november · Duurzaamheid en groen kerkelijk beleid · met ds Aarnoud van der Deijl