Van de Interieurcommissie

Olijftak-schermen in de kerkzaal

Eind november van het vorig jaar berichtten wij u over het verfraaien van de ‘kamerschermen’, die de gestapelde stoelen aan het oog onttrekken of anderszins begrenzing aanbrengen.

Functionele schermen, maar mooi zijn ze niet; nu valt over smaak niet te twisten, maar de plastic aanblik draagt niet bij aan een warme en duurzame uitstraling van de kerkzaal.

Daarom is destijds, in overleg met de binnenhuisarchitecte, Daphne van der Knijff, ruim een jaar geleden gekeken naar mogelijkheden hier iets mee te doen. In haar presentatie heeft ze toen die uitwerking laten zien in een gemeentevergadering.

Het plastic zou moeten worden vervangen en de omlijsting zou in plaats van de ijzerkleur de koperkleur van de hoge wand voorin moeten krijgen, waarbij de verf gebruikt wordt waarmee de wand zelf geschilderd is.

Koper en hout

Daphne heeft een idee van Binnie Klinkenberg: ‘de olijftak’, uitgewerkt tot een ontwerp, waarin de schermen functioneel zijn en tegelijk mooi en interessant.

Eentje is al een eind klaar, daaraan kan je zien hoe het gaat worden.

Er zijn al flink wat lijsten metallic koper geschilderd, zodat de eenheid met de wand wordt benadrukt.

Zelf doen

We gaan het onder leiding van Ton Kodde en Martin Joosse met elkaar doen, dat bespaart kosten en is ook mooi en leuk.

Een heel project: een aantal mensen heeft zich al opgegeven mee te doen aan het schuren en schilderen van de lijsten en zagen en lakken van de olijftakken. Af en toe een paar uurtjes en je ziet het resultaat!

Doe mee

Er ligt een lijst achterin de kerk, waarop je je naam en adres en/of telefoonnummer kan opschrijven. Via mail of na de diensten krijg je dan de ‘klusdata’. Op die data kun je op de voor jou geschikte momenten komen werken. Een uur is ook al goed!

Contact hierover: Ton Kodde en Martin Joosse.

Namens de interieurcommissie, Henriëtte