Interieur

Van de Interieurcommissie

Werk in uitvoering!

Kerkrentmeesters hebben altijd wat te doen.


Verlichten in het donker

Kijk de Kerk, dat zijn we allemaal. Deze keer presenteren we graag een uitwerking van een nieuw idee. We vonden dat ons kerkgebouw ’s avonds wel erg in het donker wegvalt. De Schutse leek wel onzichtbaar te willen zijn. Dat zal vanaf nu niet meer het geval zijn. Door het plaatsen van drie zogenaamde ‘parren’ (een soort led theaterspots) achter de ramen aan de kant van het winkelcentrum, zorgen we ervoor dat de mooie architectuur van de opgaande lijnen met de raam-partij ook ’s avonds een blikvanger is. Kijk de kerk! En het stroomverbruik? Het zijn leds met een zeer laag verbruik. Ze branden alleen na zonsondergang, tot 23.30 uur. Het stroomsaldo van onze zonnepanelen is nog ruim voldoende om de parren te laten branden. Namens Kijk de Kerk, Ton Kodde


Palm

Het is u vast al opgevallen dat er op het liturgisch centrum ineens een palm staat. De werkgroep Inrichting heeft deze palm aangeschaft om het podium wat meer op te vullen en een mooiere uitstraling te geven. We hopen dat u als gemeentelid blij bent met deze toevoeging.


Olijftak-schermen in de kerkzaal

Kamerschermen, functionele schermen in de kerkzaal, onttrekken gestapelde stoelen aan het oog en brengen visuele begrenzing. Mooi waren niet. Over smaak valt niet te twisten, maar de plastic aanblik droeg niet bij aan een warme en duurzame uitstraling van de kerkzaal. Daarom is, in overleg met de binnenhuisarchitecte, Daphne van der Knijff, gekeken naar mogelijkheden hier iets mee te doen. In haar presentatie heeft ze toen die uitwerking laten zien in een gemeentevergadering. Het plastic zou moeten worden vervangen en de omlijsting zou in plaats van de ijzerkleur de koperkleur van de hoge wand voorin moeten krijgen, waarbij de verf gebruikt wordt waarmee de wand zelf geschilderd is.

Koper en hout

Daphne heeft een idee van Binnie Klinkenberg, ‘de olijftak’, uitgewerkt tot een ontwerp, waarin de schermen functioneel zijn en tegelijk mooi en interessant. De eerste die een eind klaar was, gaf aan hoe het ging worden. Er zijn flink wat lijsten metallic koper geschilderd, zodat de eenheid met de wand voorin de kerk wordt benadrukt.

Zelf doen

We hebben het onder leiding van Ton Kodde en Martin Joosse samen met elkaar gedaan, dat bespaarde kosten en was ook mooi en leuk. Een heel project. Een heel aantal mensen had zich opgegeven mee te doen aan het schuren en schilderen van de lijsten en zagen en lakken van de olijftakken. Af en toe een paar uurtjes en je zag het resultaat!

Namens de interieurcommissie, Henriëtte