Jeugd!18 dec

Kerstbrunch

Heb je de uitnodiging gezien in de app? Er komt weer een kerstbrunch, kom erbij! Zondag 18 december om 9.45 uur in de jeugdruimte, van De Schutse natuurlijk. Iedereen van 12-25 jaar is welkom! Als je je aanmeldt, haalt Carel genoeg lekkers zodat we allemaal gezellig kunnen smullen.

Nog niet in de app? Natasja doet ’t zo, 06-37564525. Want de gekke spellen wil je niet missen. En ook wat we in plaats van een sintspel gaan doen…

Tot brunch!

Natasja, Stefan, Carel en Co


29 jan

Kerk op Schoot

Sprankelend, belevingsgericht.
Allerkleinsten beleven
een bijbelverhaal
met alle zintuigen.

Belevingsgerichte diensten voor kinderen van 0 t/m 6 jaar en hun ouders, opa’s en oma’s!
29 januari komt er weer Kerk op schoot!

Dominee Beer

Ds Beer zit in vol ornaat op zijn plaats, voor het raam in de kerk. Ga maar kijken bij de hal van De Schutse. Els heeft prachtige toga’s gemaakt. Je weet wel, zo’n jurk die de dominee aan heeft. Met stola’s in de kleuren van het kerkelijk jaar. Een soort sjaal in de kleur die past bij de zondag. Maar ook een ouderwetse zwarte-toga-met-witte-bef. Kortom, hij kan jaren vooruit! Dankjewel, Els!

4-12 jaar

Kindernevendienst

Hallo jongens en meisjes!

Elke week kindernevendienst – vanaf 27 november

Zondag 27 november begint Advent – met elke zondag kindernevendienst! We horen mooie verhalen over bijzondere vrouwen. Deze eerste zondag gaat het verhaal over Batseba, de vrouw van Uria. Koning David zorgde ervoor dat hij zelf met Batseba kon trouwen. Zij werd later de moeder van koning Salomo. Jullie horen er alles over in de kindernevendienst.

De ‘voormoeders’ van Jezus
Tussen al de namen van mannen waar Jezus van afstamt, kom je ook vier vrouwen tegen: Tamar, Rachab, Ruth en Batseba. En met Kerst komt natuurlijk ook nog Maria, de moeder van Jezus.

Groeten van de kindernevendienst
Mieke van Amerom

Elke week kindernevendienst

In januari zetten we de wekelijkse kindernevendienst door, dus er is vanaf 27 november elke zondag kindernevendienst. We willen dit tot aan de zomer doen en dan kijken we verder. We hopen hiermee vaker en wat meer kinderen in de kerk te zien, want kinderen horen erbij – graag jullie gebed hiervoor. Voor gezinnen met vaak drukke agenda’s is het eenvoudiger als er elke week kindernevendienst is. Elke zondag de makkelijke mogelijkheid om een viering te bezoeken.

Eén keer per maand zal ik zelf de kindernevendienst verzorgen en ga ik Godly Play doen. Godly Play is een methode van bijbel- en geloofsverhalen vertellen waarbij mensen, ook kinderen, uitgenodigd en geholpen worden om zelf betekenis aan een verhaal te geven. Daardoor raken verhalen verweven met het eigen, concrete leven. Godly Play duurt minimaal een uur. De kinderen beginnen in de viering, en gaan kort na aanvang met het licht weg en sluiten af in eigen kring. De eerste zondagse Godly Play is op 15 januari 2023. Voor die ene keer mag per gezin ook één volwassene meedoen, een verzorger of (groot)ouder. Want Godly Play moet je een keer hebben gedaan om te weten wat het is.

De andere weken zal de kindernevendienst Kind op Zondag volgen. Heel fijn dat de kindernevendienstleiding bereid is om de komende tijd één of soms zelfs twee zondagen per maand extra te gaan draaien!

ds Sibilla Verhagen

jeugdwerkWat is Kinder-neven-dienst?

Niet ‘neven’ van nichtjes en neefjes, maar van ‘naast’ de kerkdienst. Voor kinderen van de basisschool hét moment in de kerk – Samen naar de kindernevendienst! De kinderen beginnen in de kerk, bij hun ouders. Na een kort praatje met de dominee gaan ze samen naar de jeugdruimte. Hier horen ze een verhaal, maken ze een knutselwerkje of doen een spel. De leiding wordt goed voorbereid door de predikanten. Door de zondagse bijbelteksten en voor kinderen begrijpelijk te maken, ervaar je ook als leiding verdieping van deze verhalen. (In de zomervakantie van de basisscholen is er geen kindernevendienst.)
Meedoen als jeugdleiding? Dat zou fijn zijn!
Mail kindernevendienst@pkn-uithoorn.nl

HOOGTEPUNTEN Met Advent en de Veertigdagentijd doen we een groter project in de kindernevendienst. Dat zie je in de Kerst– en Paasdienst. Als het even kan, is er een kinderkerstkoor, dat kerstliedjes repeteert. Of een ander optreden in een Kerstdienst. Voor de Palmpasen-optocht maken we versierde Palmpaasstokken. Die brengen we op Palmzondag in een optocht mét muziek naar ouderen, om uit te delen!

1 dec

The Hunger Games

Op donkere dagen is het goed lezen. De trilogie ‘The Hunger Games’ van Suzanne Collins leest als een trein en is beangstigend boeiende sciencefiction. Eigenlijk is het jeugdliteratuur. De Engelse boeken zijn niet heel moeilijk, maar ze zijn er ook in het Nederlands, De Hongerspelen… ‘vanaf circa 15 jaar’.

Lees meer >


1 dec

Jong en oud dienst

Voorbereiden do 1 dec 19.00 met Joep en Stefan
Viering zo 11 dec 10.00 met predikant Joep

De dienst van 11 december wordt weer voorbereid samen met jongeren. Ben je tussen 12-16 jaar? Kom dan donderdag 1 december meedoen bij de voorbereiding. We hebben een spannend verhaal! Van 19.00-20.00 uur in de jeugdruimte, met Stefan en Joep.
Welkom! Joep Dubbink

Geen JeugdKapel?
Zit je op het voortgezet onderwijs? Dan ben je welkom in de kerkdienst. Altijd hoor, maar zeker iedere tweede zondag van de maand. Denk vooraf mee over de dienst en krijg uitleg over wat hoort en ziet. De tweede zondag van de maand (11 dec dus) is er een Jong en oud dienst. Voorbereid met tieners! Zo zie je het goede van een viering. Met jouw input wordt ’t meer van jezelf, meer van ons allemaal samen. Je hoort er gewoon bij! Bij de voorbereiding (in onze jeugdruimte) is iemand van de jeugdleiding, en de predikant. We blijven de tweede zondag dus in de kerk, dan is het echt voor jong en oud!

Doe je mee? Wil in de app? Laat ’t weten!
Groetjes van
Co Walinga 
06-81663670

18-25 jaar

Joppers

Joppers welkom! Je bent een Jopper wanneer je ongeveer 18 tot en met 25 jaar bent. Je volgt misschien een beroepsopleiding HBO/Praktijkonderwijs/Universiteit/MBO. Of je bent allang aan het werk. Jij bent weer een stuk verder in het ontdekken van jezelf.

We kijken uit naar oude en nieuwe leden en je inbreng vanuit jouw wereld.
Vragen? Je mobiel doorgeven voor de app? n.bos@pkn-uithoorn.nl
Groetjes van Miriam van Strien en Natasja Bos