Jeugd!

Voor kinderen – en hun ouders!

Met de start van het nieuwe seizoen (en nog steeds m’n start als dominee in Uithoorn) willen we graag als ouders een keer bij elkaar gaan zitten. Dit is een mooi moment om met elkaar verder kennis te maken in een goed besteed anderhalf uur. We hebben het over…

Wat betekent kerk en geloof voor ons?

Wat willen we onze kinderen meegeven?

Wat kunnen wij zelf betekenen?

Wat kunnen kerk, jeugdleiding,
predikanten doen?

6 sept – Jongeren en ouders

Voor ouders met tieners (leeftijd 12 tot 18) willen we op dinsdagavond 6 september om 19:30 bij elkaar komen in De Schutse. De jongeren zijn dan ook van harte welkom om met elkaar een film te kijken.

25 sept – Kinderen en ouders

Voor ouders met kinderen tot 12 jaar, is er op zondag 25 september aansluitend aan de kerkdienst een uur om elkaar te ontmoeten. Voor catering en de kinderen wordt gezorgd.

Beide bijeenkomsten worden geleid door ongetekende. Als je meer wilt weten, vraag het me gerust. Ik kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten!

ds Sibilla Verhagen
namens de Jeugdraad

0-4 jaar

Oppas

We vinden het belangrijk dat ouders met jonge kinderen de mogelijkheid hebben om naar de zondagsdienst te komen. Daarom is er altijd iemand op zondagochtend aanwezig om eventuele kinderen op te vangen in de crêche-ruimte. Soms zijn er geen kinderen en dan kan de oppasser zelf gewoon bij de dienst zijn. We zoeken nog mensen die hieraan mee willen helpen en die het leuk vinden om af en toe voor onze allerkleinsten een verhaal voor te lezen en met hen te spelen. Meld je bij jeugdwerker@pkn-uithoorn.nl

Kerk op Schoot

Sprankelend, belevingsgericht.
Allerkleinsten beleven
een bijbelverhaal
met alle zintuigen.

Belevingsgerichte diensten voor kinderen van 0 t/m 6 jaar en hun ouders, opa’s en oma’s!
Wie wil in het team van Kerk op schoot?

Dominee Beer

Ds Beer zit in vol ornaat op zijn plaats, voor het raam in de kerk. Ga maar kijken bij de hal van De Schutse. Els heeft prachtige toga’s gemaakt. Je weet wel, zo’n jurk die de dominee aan heeft. Met stola’s in de kleuren van het kerkelijk jaar. Een soort sjaal in de kleur die past bij de zondag. Maar ook een ouderwetse zwarte-toga-met-witte-bef. Kortom, hij kan jaren vooruit! Dankjewel, Els!

4-12 jaar

Kindernevendienst

Hallo jongens en meisjes!

Zondag 10 juli is de laatste keer kindernevendienst voor de zomervakantie. Dit noemen we een overstapdienst. Dan stappen de kinderen van groep 8 over naar de middelbare school en kunnen ze mee gaan doen aan de activiteiten van Provider! Van harte welkom, we hopen veel kinderen te kunnen begroeten!

Groeten van de Kindernevendienst
Meedoen als jeugdleiding? Dat zou fijn zijn!
Mail kindernevendienst@pkn-uithoorn.nl

jeugdwerkWat is Kinder-neven-dienst?

Voor kinderen van de basisschool hét moment in de kerkdienst: samen naar de kindernevendienst! De kinderen beginnen in de kerk bij hun ouders. Na het begin van de kerkdienst gaan zij, na een kort praatje met de dominee, samen naar de jeugdruimte. Hier horen zij een verhaal en maken ze een knutselwerkje of doen een spel. De leiding van de kindernevendienst wordt goed voorbereid en begeleid door de predikanten. Door aan de slag te gaan met de zondagse bijbelteksten en deze voor kinderen begrijpelijk te maken, ervaar je als leiding ook verdieping van deze verhalen. (In de zomervakantie van de basisscholen is er geen kindernevendienst.)
(Dus niet ‘neven’ van nichtjes en neefjes, maar ‘naast’ de kerkdienst!)

HOOGTEPUNTEN Tijdens Advent en de Veertigdagentijd werken we aan een groter project. Het resultaat wordt gepresenteerd in de Kerst– en Paasdienst. Eerste Advent is er een speciale kinder-/gezinsdienst. Als het even kan is er een kinderkerstkoor, dat kerstliedjes repeteert. Of een project waarmee opgetreden wordt in één van de Kerstdiensten. Voor de Palmpasen-optocht maken we versierde Palmpaasstokken. Die brengen we op Palmzondag in een optocht mét muziek naar ouderen, om uit te delen!

Vakantie kleurplaat

Heb je de zomerkleurplaat in het kerkblad al gevonden? Je kunt deze misschien (groter) uitprinten, als je het thuis even vraagt…

8-12 jaar

Nog steeds geen kinderkamp?!

Da’s jammer, geen kamp door slecht weer, of door het virus…

Maar misschien mag jij wel mee met een volgend Provider KerkKamp! Altijd gezellig, een nachtje logeren, een bonte avond, een spannend nachtspel, kampvuur, een bezinningsmoment … We gaan vast weer ‘ns wat leuks bedenken, één nachtje, misschien met kinderen en jongeren samen…

Meer weten? jeugdwerker@pkn-uithoorn.nl

12-18 jaar

Provider

Meld je aan!

Weet je meteen de nieuwste plannetjes.
Mail jeugdwerker@pkn-uithoorn.nl


10 juli

JeugdKapel – wat anders?

Dominee Sibilla bereidt de kerkdienst van 10 juli samen voor met vijf tieners. Een soort ‘meelezen’ voor jongeren. Een viering die jong van Geest is. Er is geen Jeugdkapel! Want ouderen, middelbaren en jongeren zijn allemaal samen in de viering. Misschien kun je een filmpje verwachten… Verder het kostbare van gebed, een goed woord en een mooi lied.

Na afloop is er voor jongeren een stamtafel. Wie durft z’n levenslijnen uit te stippelen? We kijken of we dit vaker doen, de tweede zondag van de maand. Die zondagen staan de eigen predikanten op het rooster, dus dat komt mooi uit.

Groeten van Stefan, Carel en Co
06-81663670

Buitendag!

Het was voor de buitendag geen regenkleding mee, maar zonnebrand. Een gezellige dag met verrassend mooi weer. Met de leiding mooi met 11 man. Bij de Westeinder Water Experience konden we suppen, zeilen, zwemmen, chillen, boten kijken en lunchen! Suppen kon iedereen leren (al hangen we je de actiefoto’s niet aan je neus).


Voor alle middelbare scholieren

in Uithoorn

Benieuwd?
Provider activiteiten krijg je via mail en WhatsApp. Van harte welkom allemaal!
Mail jeugdwerker@pkn-uithoorn.nl

HOOGTEPUNTEN Provider zorgt elk najaar en voorjaar voor gezelligheid. We houden regelmatig een anders-dan-anders-dienst met mooie muziek en leuke sketches of een andere bijzondere invulling. Andere hoogtepunten zijn acties zoals een nacht lang vasten voor een goed doel en een musical-in-één-nacht maken en opvoeren tijdens een zondagsdienst! We gaan graag op bijzondere excursies, zoals naar Joods Antwerpen. En als het even kan op kamp!

Waarom zou je buiten slapen?

Weet je wat we gedaan hebben, in plaats van kamp? Een nachtje buiten slapen! Kijk maar bij Nacht-zonder-dak

Filmpje!

We doen graag een eigenwijze filmavond met een film die je bij blijft! Over ‘Kappen‘ (naar een boek van Carry Slee) hebben nog nagepraat: over vrienden, helpen, geweld…  Bekijk onze Top 3 aanraders >

Gewoon doordeweek

KerkKamp?!

Onze kamp-plannen hebben we nogal eens moeten aanpassen. Voorlopig blijven het plannen. We houden we jullie graag op de hoogte! Mail jeugdwerker@pkn-uithoorn.nl als je mee wilt!

We horen graag van jullie!