Jeugd!


0-5 jaar

Kerk op Schoot

Voor de allerkleinsten

4-12 jaar

Kindernevendienst

Hallo jongens en meisjes. Er is elke zondag kindernevendienst!

Veertigdagentijd

Alweer de vijfde zondag, op weg naar Pasen. Het verhaal is heel bijzonder: Jezus wordt bij een man geroepen die Lazarus heet. Er gebeurt iets heel bijzonders met hem… Een hele grote verandering. Als je wilt weten wat die verandering is, kom naar de kindernevendienst, welkom! 

Verander je mee? Elke zondag staat er voor in de kerk een groot boek met platen die te maken hebben met het verhaal van die zondag. De platen worden ook getoond via de beamer. We hebben onder andere al verhalen gehoord over Jezus in de woestijn die bezoek kreeg van Satan, over de verheerlijking op de berg, waarbij Jezus Mozes en Elia weer zag en een verhaal over een bijzondere ontmoeting bij de waterput. Allemaal verhalen waarbij er iets verandert. We zouden het fijn vinden als er veel kinderen komen luisteren naar de verhalen elke zondag!

Palmpaasstokken maken

We gaan zaterdag 1 april om 10.00 uur Palmpaasstokken maken, kom je ook?

Mieke van Amerom

Elke week kindernevendienst

Elke zondag kindernevendienst! Tot aan de zomer, dan kijken we verder. We hopen vaker meer kinderen in de kerk te zien, want kinderen horen erbij – graag jullie gebed hiervoor. Voor gezinnen met drukke agenda’s is het eenvoudiger als er elke week kindernevendienst is. Elke zondag de makkelijke mogelijkheid om een viering te bezoeken.

Eén keer per maand zal ik zelf de kindernevendienst verzorgen en ga ik Godly Play doen. De andere weken volgt de kindernevendienst Kind op Zondag. Heel fijn dat de leiding extra kindernevendienst wil doen!

ds Sibilla Verhagen

jeugdwerkWat is Kinder-neven-dienst?

Niet neven van nichtjes en neefjes, maar van naast de kerkdienst. Voor kinderen van de basisschool hét moment in de kerk – Samen naar de kindernevendienst! De kinderen beginnen in de kerk, bij hun ouders. Na een kort praatje met de dominee gaan ze samen naar de jeugdruimte. Hier horen ze een verhaal, maken ze een knutselwerkje of doen een spel. De leiding wordt goed voorbereid door de predikanten. Door de zondagse bijbelteksten en voor kinderen begrijpelijk te maken, ervaar je ook als leiding verdieping van deze verhalen. (In de zomervakantie van de basisscholen is er geen kindernevendienst.)

Meedoen als jeugdleiding? Dat zou fijn zijn!
kindernevendienst@pkn-uithoorn.nl

12-16 jaar

30 mrt

Jong en oud dienst

Hoi iedereen! (vooral als je zo ongeveer 12-16 bent, we kijken niet op een jaar)

Eerste Paasdag 9 april is er een jong-oud-dienst! We bereiden donderdag 30 maart om 19.00 uur deze dienst voor in De Schutse. Zullen we een verhaal spelen?  Dat was vorige keer leuk, en de mensen waren enthousiast. Ik heb jullie hulp hierbij natuurlijk wel nodig! Ik hoor graag van jullie wie hieraan mee wil doen. Heb je een ander idee? Prima, alles is bespreekbaar. Stefan

Zit je op het voortgezet onderwijs?
Welkom in de kerkdienst, vooral iedere tweede zondag van de maand! Denk vooraf mee en krijg uitleg over wat hoort en ziet, in de Jong en oud dienst – voorbereid met tieners. Je hoort er gewoon bij! Zo zie je het goede van een viering. Met jouw input wordt ’t meer van jezelf, meer van ons allemaal samen. De tweede zondag bereiden we meestal voor op een donderdagavond, in onze jeugdruimte. Met de predikant en iemand van de jeugdleiding. Die tweede zondag is dan echt voor jong en oud!

Doe je mee? Wil in de appgroep? Laat ’t weten!
Co Walinga 
06-81663670

13 apr

Godly Play voor tieners

Omdat het goed beviel, komt er meer Godly Play voor tieners (leeftijd 12-16 jaar). De volgende is op donderdag 13 april om 19.00 in De Schutse. Neem je een kussentje mee? Een vriend of vriendin is ook van harte welkom! Bij Godly Play geeft het niet als je helemaal niets van geloven of kerk weet, je kan altijd meedoen. Ook 20 april en 25 mei is er Godly Play voor tieners, zet het alvast in je agenda!

ds. Sibilla Verhagen
06
24657848
s.verhagen@pkn-uithoorn.nl

12-16 jaar

2 apr

Paaseieren

In Oost-Europa betekenen paaseieren echt iets! Wij gaan het ook op zo’n manier proberen. Doe je mee? Die volwassenen kunnen jullie creativiteit wel gebruiken.
Palmzondag 2 april om ongeveer 11.00 uur

Tot apps!
Natasja, Stefan, Carel en Co

18-25 jaar

Joppers

Joppers welkom! Je bent een Jopper wanneer je ongeveer 18 tot en met 25 jaar bent. Je volgt misschien een beroepsopleiding HBO/Praktijkonderwijs/Universiteit/MBO. Of je bent allang aan het werk. Jij bent weer een stuk verder in het ontdekken van jezelf.

We kijken uit naar oude en nieuwe leden en je inbreng vanuit jouw wereld. Bijvoorbeeld voor onze kampweekend plannen op 23-25 juni!

Vragen?
Ook in de app? n.bos@pkn-uithoorn.nl
Groetjes van Miriam van Strien en Natasja Bos