kerkdienst

collecte 1. Diaconie – Algemeen 2. Catechese en educatie 3. Jeugdwerk

oppas, kindernevendienst en jeugdkapel

koffieKoffie!

Na elke zondag ochtend kerkdienst is er koffie! En natuurlijk thee en limonade. Tijd voor elkaar – kennismaken, ontmoeten, omzien. Smaakt dat naar meer? Of juist te druk? Op donderdag is er ook Koffieochtend >

Kerkradio online luisteren

Kerkdienst luisteren via internet

Op de website www.kerkomroep.nl zoek je op plaatsnaam Uithoorn. Kies De Schutse en je ziet alle diensten die mee- of terug te luisteren zijn. Werkt op laptop, PC of tablet met luidspreker of koptelefoon.

Meevieren via de kerkradio

Iedere kerkdienst worden de ‘luisteraars thuis bij de kerkradio’ welkom geheten. Gemeenteleden die zo thuis de kerkdienst meevieren, maken deel uit van onze gemeenschap.

De meesten zouden waarschijnlijk het liefst zelf naar de kerk komen, om in de kerk samen te luisteren, te bidden, te zingen èn om elkaar te ontmoeten. Als dat niet meer mogelijk is, en als vervoer met de autodienst ook niet gaat, is de kerkradio een goede oplossing. Ook als u mobiel genoeg bent om met goed weer wel te komen, maar met slecht weer niet, is de kerkradio handig. Dan kunt u bij slecht weer toch de kerkdienst meevieren.

Heeft u interesse in een kerkradio? Neem gerust contact op met uw contactpersoon, ouderling, wijkdiaken of mail info@pkn-uithoorn.nl.

Heeft u al een kerkradio thuis? Zet ‘m op kanaal 4 en u luistert live mee.

Preken teruglezen

Preken van onze eigen voorgangers in De Schutse kun je een aantal dagen na de zondag nog teruglezen op de website. Download de pdf om een recente preek te lezen:

Verkondiging 19 januari 2020, Kana-zondag

Verkondiging 12 januari 2020

Verkondiging 5 januari 2020, Epifanie

Verkondiging 31 december 2019, Oudejaarsavond

Verkondiging 25 december 2019, kerstdag

Verkondiging 24 december 2019, Kerstnachtdienst

Je haalt nog meer uit een preek als je eerst komt Meelezen >

Slechthorend?

Ringleiding – voor uw gehoorapparaat

Een ringleiding zorgt ervoor dat slechthorenden met een hoortoestel het geluid in ons kerkgebouw De Schutse kunnen beluisteren.

Vraag ernaar! Vragen of tips? Daar zijn de kerkrentmeesters voor!

Vervoer

Autodienst voor de kerkdienst

Niet in staat zelf naar de kerk te komen? Vrijwilligers van de autodienst halen u op en brengen u weer thuis.

Vraag vervoer tijdig aan. Bel of mail zaterdag in elk geval voor 18.00 uur. Ook vrijwilligers met een auto kunnen hetzelfde nummer bellen!

Autodienst
Fred van de Water
tel 0297-566377
fredwilwater@gmail.com

Zondagsrijders gezocht

Sinds enige tijd heb ik de autodienst van Jan Visser overgenomen. Er zijn toen een achttal mensen benaderd die eens in de acht weken een drietal mensen mee nemen naar de Schutse.

Vaak melden een dag of twee ervoor zich nog meer kerkleden, om naar de kerkdienst gebracht te worden. De chauffeur die dienst heeft zit praktisch vol, dus zijn er geen mogelijkheden. Soms los ik het met kunst en vliegwerk nog op. Dat lukt niet altijd – bijzonder jammer!

Dringende oproep!

Kan je met de auto naar de kerk? Wil je één of meer mensen ophalen en meenemen? Graag bij mij melden als ik in de kerk ben. Of een telefoontje 0297 – 566377. Ik kan dan eventueel een tweede groep vormen. Dan krijgt iedereen die naar de kerk wil, ook de mogelijkheid.
Namens de Diaconie, Fred van de Water.