kerkdienst

ds Joep Dubbink  Dienst van Schrift en Tafel

collecte 1. Stap Verder – Algemeen 2. Pastoraat Nieuwe Stijl

oppasdienst en kindernevendienst

Zondag 9 december lezen we uit Lucas 3:1-6, over Johannes de Doper, maar we zetten ook de lezingen uit Openbaring voort, met hoofdstuk 10. Daar een intrigerend verhaal over een boekrol die gegeten moet worden en weliswaar zoet smaakt, maar zwaar op de maag ligt. We vieren een dienst van Schrift en Tafel, in een kringviering. Naast organist Willem van Tilburg zal het AMC-koor medewerking zal verlenen, dat enkele malen in de Thamerkerk optrad; we verheugen ons op hun komst naar De Schutse.

Zondag 16 december 10.00 uur Derde zondag van Advent

ds Joep Dubbink

collecte 1. SOVA – Algemeen 2. Instandhouding Eredienst

oppasdienst, kindernevendienst en Jeugdkapel Kerstbrunch!

Zondag 16 december is de ‘roze’, lichte zondag van de Advent, waarop het licht van Kerst zijn glans al vooruitwerpt. Hoe dat gaat lukken met Openbaring 12:1-17 is niet zomaar duidelijk, want weliswaar wordt er een kind geboren, maar verder lijkt het verhaal weggelopen uit een fantasy film, met engelen, een draak, een gevleugelde vrouw en meer onvoorstelbaars. En dat blijkt dan evangelie, goed nieuws te zijn, werkelijk! Kom maar luisteren.

Kerkradio online luisteren

Kerkdienst luisteren via internet

Op de website www.kerkomroep.nl zoek je op plaatsnaam Uithoorn. Kies De Schutse en je ziet alle diensten die mee- of terug te luisteren zijn. Werkt op laptop, PC of tablet met luidspreker of koptelefoon.

Meevieren via de kerkradio

Iedere kerkdienst worden de ‘luisteraars thuis bij de kerkradio’ welkom geheten. Gemeenteleden die zo thuis de kerkdienst meevieren, maken deel uit van onze gemeenschap.

De meesten zouden waarschijnlijk het liefst zelf naar de kerk komen, om in de kerk samen te luisteren, te bidden, te zingen èn om elkaar te ontmoeten. Als dat niet meer mogelijk is, en als vervoer met de autodienst ook niet gaat, is de kerkradio een goede oplossing. Ook als u mobiel genoeg bent om met goed weer wel te komen, maar met slecht weer niet, is de kerkradio handig. Dan kunt u bij slecht weer toch de kerkdienst meevieren.

Heeft u interesse in een kerkradio? Neem gerust contact op met uw contactpersoon, ouderling, wijkdiaken of mail info@pkn-uithoorn.nl.

Heeft u al een kerkradio thuis? Zet ‘m op kanaal 4 en u luistert live mee.

Preken teruglezen

Preken van onze eigen voorgangers in De Schutse kun je een aantal dagen na de zondag nog teruglezen op de website. Download de pdf om een recente preek te lezen:

Verkondiging 9 december 2018

Verkondiging 25 november 2018

Verkondiging 18 november 2018

Verkondiging zondag 4 november, gedachteniszondag

Verkondiging 28 oktober 2018

Verkondiging 21 oktober 2018

Verkondiging 7 oktober 2018

Slechthorend?

Ringleiding – voor uw gehoorapparaat

Een ringleiding zorgt ervoor dat slechthorenden met een hoortoestel het geluid in ons kerkgebouw De Schutse kunnen beluisteren.

Vraag ernaar! Vragen of tips? Daar zijn de kerkrentmeesters voor!

Vervoer

Autodienst voor de kerkdienst

Niet in staat zelf naar de kerk te komen? Vrijwilligers van de autodienst halen u op en brengen u weer thuis.

Vraag vervoer tijdig aan. Bel of mail zaterdag in elk geval voor 18.00 uur. Ook vrijwilligers met een auto kunnen hetzelfde nummer bellen!

Autodienst
Fred van de Water