Kerkdiensten in aangepaste vorm

Vanwege het coronavirus zijn er aangepaste vieringen.
Meevieren in De Schutse? Dertig kerkgangers, met mondkapjes.
Lees de toelichting bij Aanmelden

Meld u tijdig aan voor de Gedachteniszondag

Meevieren online? Kijk live of tot een week achteraf op YouTube

Luister live of achteraf op Kerkomroep

Zondag 25 oktober 10.00 uur

Jesse de Bruin, predikant-in opleiding, en ds Joep Dubbink

kindernevendienst en jeugdkapel

Doopdienst!

Op zondag 25 oktober wordt de doop bediend aan Babet Johanna en aan Lieke Cornelia, dochters van José en Tiemen Harte-Schotanus. Dat gebeurt in een dienst waarin Jesse de Bruin en ds. Joep Dubbink samen voorgaan.

Zoals alles in coronatijd was ook de kraamtijd natuurlijk anders dan verwacht en gehoopt. Ook de doopdienst zal anders zijn, maar het is fijn dat het weer kan en mag, predikant is geaccepteerd als een contactberoep, waarbij aanraking is toegestaan wanneer nodig, natuurlijk met alle regels van ontsmetting en zoveel mogelijk afstand houden. We wensen ouders, zus Maud en verdere familie alvast een heel feestelijke dienst toe!

Vergeet de collecten niet!

PGU Diaconie en Zending
NL43 INGB 0006 0650 44
ovv ‘Corona

Protestantse Gemeente Uithoorn
NL78 RABO 0363 5010 10​
ovv ‘Instandhouding Eredienst’

koffieKoffie na de kerk?

We merken dat veel mensen het koffiedrinken na de kerk missen. Altijd goed om elkaar te ontmoeten, even bij te praten, iets af te spreken. We proberen het voorlopig alleen nog buiten en wanneer er genoeg vrijwilligers beschikbaar zijn.

Op Startzondag zijn we buiten begonnen. Daar kunnen we makkelijker afstand houden en is het risico op besmetting ook minder. Wekelijks koffiedrinken zal voorlopig nog niet kunnen. In de komende tijd wordt bekeken wat wenselijk en mogelijk is.

Elke donderdag Koffie-uur

Kerkradio online luisteren

Kerkdienst luisteren via internet

Op de website www.kerkomroep.nl zoek je op plaatsnaam Uithoorn. Kies De Schutse en je ziet alle diensten die mee- of terug te luisteren zijn. Werkt op laptop, PC of tablet met luidspreker of koptelefoon.

Of voor De Schutse Uithoorn direct naar deze link https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/21536

Voor zover technisch mogelijk nu ook op Youtube live of terugkijken!
Kijk onze kerkdienst live (of een week terug) op YouTube – Protestantse Gemeente Uithoorn

Meevieren via de kerkradio

Iedere kerkdienst worden de ‘luisteraars thuis’ welkom geheten. Gemeenteleden die zo thuis de kerkdienst meevieren, maken deel uit van onze gemeenschap. De meesten zouden waarschijnlijk het liefst zelf naar de kerk komen, om in de kerk samen te luisteren, te bidden, te zingen èn om elkaar te ontmoeten. Als dat niet meer mogelijk is, en als vervoer met de autodienst ook niet gaat, is de kerkradio een goede oplossing. Ook als u mobiel genoeg bent om met goed weer wel te komen, maar met slecht weer niet, is de kerkradio handig. Dan kunt u bij slecht weer toch de kerkdienst meevieren. Interesse in een kerkradio? Neem gerust contact op met uw contactpersoon, ouderling, wijkdiaken of mail info@pkn-uithoorn.nl. Heeft u al een kerkradio thuis? Zet ‘m op kanaal 4 en u luistert live mee.

Slechthorend?

Ringleiding – voor uw gehoorapparaat

Een ringleiding zorgt ervoor dat slechthorenden met een hoortoestel het geluid in ons kerkgebouw De Schutse kunnen beluisteren. Vraag ernaar! Vragen of tips? Daar zijn de kerkrentmeesters voor!

Vervoer

Autodienst voor de kerkdienst

Niet in staat zelf naar de kerk te komen? Vrijwilligers van de autodienst halen u op en brengen u weer thuis. Vraag vervoer tijdig aan. Bel of mail zaterdag in elk geval voor 18.00 uur. Ook vrijwilligers met een auto kunnen hetzelfde nummer bellen!

Autodienst
Fred van de Water