kerkdienst

1. Werelddiaconaat
  3. Jeugdwerk

Muziek bij Job!

Voor de dienst speel ik ‘Choral Dorien’ van Jehan Alain. Jehan-Ariste Alain (Saint-Germain-en-Laye, 3 februari 1911 – Petit-Puy (bij Saumur), 20 juni 1940) was een Franse componist en organist. Al op 11-jarige leeftijd was hij als organist actief. In 1940 diende hij in het Franse leger. Hij sneuvelde tijdens de Slag om Frankrijk in Saumur. Zijn zus, de wereldberoemde organiste Marie Claire Alain heeft na zijn vroege dood altijd zijn orgelmuziek gepromoot. Als muziek bij onze lezingen uit Job heb ik ‘Choral Dorien’ gekozen. U hoort wel waarom. Ton Kodde, organist

Zondag 1 juli 10:00 uur

ds Florisca van Willegen

2. Jeugdwerk

oppasdienst en kindernevendienst

Deze zondag lezen we het laatste hoofdstuk van Job (42). Job wordt weer een even gezegend mens als eerst. Tegelijk kun je je afvragen: wat is er veranderd door dit verhaal? We horen in dit gedeelte Jobs laatste antwoord aan God en sluiten daarmee de serie over het boek Job af.

Zondag 8 juli 10:00 uur

ds Florisca van Willegen

oppasdienst en kindernevendienst

jeugdwerkKleine beetjes maken een groot verschil

In deze dienst voor jong en oud is er speciale aandacht voor de kinderen en jongeren. De jongeren van provider houden in de nacht van 7 op 8 juli een ‘Nacht zonder dak’.

Ook besteden we aandacht aan de kinderen die overstappen. Zij nemen afscheid van de basisschool en de kindernevendienst en worden verwelkomd bij provider/jeugdkapel. Florisca van Willegen en Cathérine Verviers zullen samen in deze dienst voorgaan.

Zondag 15 juli 10:00 uur

mevrouw ds. E. Post

2. Instandhouding Eredienst

Schoolvakantie: geen oppasdienst en kindernevendienst tot Startzondag 16 september.

Kerkradio online luisteren

Kerkdienst luisteren via internet

Op de website www.kerkomroep.nl zoek je op plaatsnaam Uithoorn. Kies De Schutse en je ziet alle diensten die mee- of terug te luisteren zijn. Werkt op laptop, PC of tablet met luidspreker of koptelefoon.

Meevieren via de kerkradio

Iedere kerkdienst worden de ‘luisteraars thuis bij de kerkradio’ welkom geheten. Gemeenteleden die zo thuis de kerkdienst meevieren, maken deel uit van onze gemeenschap.

De meesten zouden waarschijnlijk het liefst zelf naar de kerk komen, om in de kerk samen te luisteren, te bidden, te zingen èn om elkaar te ontmoeten. Als dat niet meer mogelijk is, en als vervoer met de autodienst ook niet gaat, is de kerkradio een goede oplossing. Ook als u mobiel genoeg bent om met goed weer wel te komen, maar met slecht weer niet, is de kerkradio handig. Dan kunt u bij slecht weer toch de kerkdienst meevieren.

Heeft u interesse in een kerkradio? Neem gerust contact op met uw contactpersoon, ouderling, wijkdiaken of mail info@pkn-uithoorn.nl.

Heeft u al een kerkradio thuis? Zet ‘m op kanaal 4 en u luistert live mee.

Slechthorend?

Ringleiding – voor uw gehoorapparaat

Een ringleiding zorgt ervoor dat slechthorenden met een hoortoestel het geluid in ons kerkgebouw De Schutse kunnen beluisteren.

De ringleiding ligt aan de rechterkant van de kerkzaal op de vloer en is herkenbaar aan zilverkleurig tape. Stoelen in bereik van de ringleiding zijn gemerkt met een icoon-sticker.

Slechthorenden kunnen hun hoortoestel op de T-stand zetten. Door middel van inductie ontvangt het hoortoestel het signaal uit de ringleiding. Elke individuele luisteraar met een hoortoestel of ontvanger kan draadloos gebruikmaken van deze ringleiding. Vragen of tips? Daar zijn de kerkrentmeesters voor!

Vervoer

Autodienst voor de kerkdienst

Niet in staat zelf naar de kerk te komen? Vrijwilligers van de autodienst halen u op en brengen u weer thuis.

Vraag vervoer tijdig aan. Bel of mail zaterdag in elk geval voor 18.00 uur. Ook vrijwilligers met auto kunnen hetzelfde nummer bellen!

Autodienst
Jan Visser, 0297-562980