kerkdienst

ds Florisca van Willegen

1. Diaconie – Algemeen
  3. Jeugdwerk

Deze zondagmorgen na Pinksteren blijven we nog even bij het thema van de Geest. In een gesprek met een hoog filosofisch gehalte tussen Jezus en Nicodemus (Johannes 3: 1-16) wordt de Geest vergeleken met de wind, die waait waarheen hij wil. Het effect van de wind maakt het onzichtbare zichtbaar. Zo zal ook het effect van de Geest zichtbaar worden in het leven van een mens.

Zondag 27 mei 14.00 uur Perki

Samen kerken met Perki

Op 27 mei om 14.00 uur bent u van harte welkom in de dienst die we samen met Perki houden in De Schutse. Perki is een geloofsgemeenschap van mensen met Indonesische wortels. Perki houdt sinds een jaar of drie op de eerste en vierde zondag van de maand een dienst in De Schutse.

U bent daar altijd welkom, maar op 27 mei is er voor het eerst een dienst die door Perki en PGU samen is voorbereid. Ds. Florisca van Willegen en ds. Mozes Tahitu gaan voor. Het zou mooi zijn als we met een grote groep van de PGU deelnemen aan deze dienst.

Het thema is verbondenheid en de dienst is tweetalig: Indonesisch en Nederlands. Er is kindernevendienst. De dienst duurt van 14.00 tot ongeveer 15.00 uur. Daarna is er ramah tamah, gezellig samenzijn, met voor iedereen iets te drinken en te eten (tegen vergoeding). Onze eigen dienst om 10.00 uur gaat gewoon door. Kunt u weer eens twee keer op een zondag naar de kerk… Perki Amsterdam Buitenveldert te Uithoorn is onderdeel van de Protestantse Gemeente Perki Nederland, sinds kort lid van de Protestantse Kerk Nederland. Meer weten? Vraag het Marianne Mak

Zondag 3 juni 10.00 uur

ds Joep Dubbink

muziek Rosalie Witjas (viool) en Guusta Mathlener (piano)

1. Diaconie – Algemeen
  2. Instandhouding Eredienst
 We vervolgen de lezing in Job, en belanden deze week bij Job 2. Wat blijft er over van een mens, als hij alles verliest? Na het verlies van rijkdom, bezit en kinderen, moet nu ook Jobs eigen gezondheid eraan geloven. Na alles wat er gebeurd is, komen Jobs vrienden hem opzoeken. Ze gaan naast hem zitten en zeggen niks. Soms valt er niks te zeggen, zijn er nauwelijks woorden te vinden om het leed van een ander te verzachten. Maar ook zonder iets te zeggen, kun je laten weten dat je met iemand meeleeft.

Zondag 10 juni 10.00 uur

ds Florisca van Willegen

1. Werelddiaconaat

Kerkradio online luisteren

Kerkdienst luisteren via internet

Op de website www.kerkomroep.nl zoek je op plaatsnaam Uithoorn. Kies De Schutse en je ziet alle diensten die mee- of terug te luisteren zijn. Werkt op laptop, PC of tablet met luidspreker of koptelefoon.

Meevieren via de kerkradio

Iedere kerkdienst worden de ‘luisteraars thuis bij de kerkradio’ welkom geheten. Gemeenteleden die zo thuis de kerkdienst meevieren, maken deel uit van onze gemeenschap.

De meesten zouden waarschijnlijk het liefst zelf naar de kerk komen, om in de kerk samen te luisteren, te bidden, te zingen èn om elkaar te ontmoeten. Als dat niet meer mogelijk is, en als vervoer met de autodienst ook niet gaat, is de kerkradio een goede oplossing. Ook als u mobiel genoeg bent om met goed weer wel te komen, maar met slecht weer niet, is de kerkradio handig. Dan kunt u bij slecht weer toch de kerkdienst meevieren.

Heeft u interesse in een kerkradio? Neem gerust contact op met uw contactpersoon, ouderling, wijkdiaken of mail info@pkn-uithoorn.nl.

Heeft u al een kerkradio thuis? Zet ‘m op kanaal 4 en u luistert live mee.

Preken teruglezen

Preken van onze eigen voorgangers in De Schutse kun je een aantal dagen na de zondag nog teruglezen op de website. Download de meest recente preken als pdf:

Verkondiging 20 mei 2018, Pinksteren

Verkondiging 13 mei gen 9 1-17.pdf

Overdenking 10 mei 2018, hemelvaartsdag.pdf

Verkondiging 6 mei 2018.pdf

Verkondiging 29 april 2018.pdf

Verkondiging 22 april 2018.pdf

Overdenking zondag 1 april.pdf

Slechthorend?

Ringleiding – voor uw gehoorapparaat

Een ringleiding zorgt ervoor dat slechthorenden met een hoortoestel het geluid in ons kerkgebouw De Schutse kunnen beluisteren.

De ringleiding ligt aan de rechterkant van de kerkzaal op de vloer en is herkenbaar aan zilverkleurig tape. Stoelen in bereik van de ringleiding zijn gemerkt met een icoon-sticker.

Slechthorenden kunnen hun hoortoestel op de T-stand zetten. Door middel van inductie ontvangt het hoortoestel het signaal uit de ringleiding. Elke individuele luisteraar met een hoortoestel of ontvanger kan draadloos gebruikmaken van deze ringleiding. Vragen of tips? Daar zijn de kerkrentmeesters voor!

Vervoer

Autodienst voor de kerkdienst

Niet in staat zelf naar de kerk te komen? Vrijwilligers van de autodienst halen u op en brengen u weer thuis.

Vraag vervoer tijdig aan. Bel of mail zaterdag in elk geval voor 18.00 uur. Ook vrijwilligers met auto kunnen hetzelfde nummer bellen!

Autodienst
Jan Visser, 0297-562980