Kerkgebouw De Schutse

Kerk in de steigers

De Schutse is meer dan 50 jaar oud en dan verslijt er wel eens iets. De achtergevel van de kerkzaal (achter het orgel) staat vaak in de zon en de regen. Het staal waarin de ramen zijn geplaatst, is hier en daar gaan roesten. Dat geeft druk op de ruiten, deze breken. Er zijn er in de afgelopen jaren een aantal vervangen. Nu zijn er al weer vijf gebroken. Een grote ingreep is dus nodig.

Vanaf 2 november worden steeds delen van de gevel vervangen door kunststofkozijnen en dubbelglas. In het glas komt een coating, zodat het invallende zonlicht wat getemperd wordt.

Er wordt een steiger in de kerkzaal achter het orgel geplaatst. Buiten komt een kraan of een hoogwerker te staan. De bouwers verwachten zo’n drie weken nodig te hebben.

Kerk in de steigers

Zaal huren?

Huur onze grote feestelijke zaal voor optredens, voorstellingen, vieringen. Of een van de praktische en sfeervolle kleinere zalen voor gezellige bijeenkomsten of vergaderingen. Er is meer >