Kerk op Schoot

Voor kinderen van 0 t/m 6 jaar
en hun ouders, opa’s en oma’s

Sprankelend, belevingsgericht.
Allerkleinsten beleven
een bijbelverhaal
met alle zintuigen.

Peuterkerk?

Ook in Alkmaar deed ik deze vieringen, maar dan zonder dominee Beer, want ik was zelf de dominee. Het was altijd prachtig om met kleine kinderen een Bijbelverhaal te doen. Ik heb het zelfs een keer met Pinksteren in een speelpark gedaan. Waarom we toen het verhaal van Noach deden zal wel vanwege de dieren zijn geweest. Er was daar ook een meisje van net vier die al een paar jaar kwam naar de Peuterkerk, zo noemde we het in Alkmaar. Ze wist dat er op een zeker moment in het verhaal een duif gaat vliegen. Tot dan toe liet ik zelf de Playmobil-duif de ark uit- en ingaan. Maar deze keer had zij bedacht dat zij de duif wel kon laten vliegen. En vrij als ze was gaf ze aan dat zij de duif wilde. Zo gebeurde het dat op het bijbehorende liedje ‘Duifje, duifje, ga eens vliegen’, zij drie keer de duif in de rondte liet dansen, en ze danste zelf mee. Het was een onverwacht moment van de Geest dat mij en anderen op die Pinkstermiddag toeviel.

Wie wil in het team?

Graag willen we weer kerk-op-schootvieringen gaan houden!

De vieringen leiden doe ik graag, en ook de ontmoeting bij de koffie daarna. Zo af en toe schrijf ik een ‘nieuw’ verhaal voor een viering. Maar verder heb ik hulp nodig! Er zijn mensen nodig die voor de vertelmaterialen willen zorgen. Mensen die de kerk willen inrichten. Iemand die de pr wil doen. Een teamvoorzitter die een oog in het zeil houdt of de dingen gedaan worden, die gedaan moeten worden. En hand- en spandiensten voor de catering ter plekke. Dus als hier iets voor je bijzit: laat het me weten! Of als je meer informatie nodig hebt, dan hoor ik het ook graag. Kinderen vinden deze vieringen prachtig. Ze leren wat het is om samen te vieren.

ds Sibilla Verhagen
mede namens de Jeugdraad

Kijken, luisteren, zingen en gezellig samenzijn!

Belevingsgericht

Kerk op Schoot ging eerder bijvoorbeeld over de schepping. We hebben wolken, vogels en vissen in de lucht geplakt en met onze eigen knuffeldieren de aarde ingericht. Een andere keer gingen we met rugzak en al samen met Abraham en Sara op reis door de woestijn: een bak met zand en een route door de kerkzaal met tentjes. Uiteindelijk werd in het Beloofde Land baby Izaäk geboren. Ook ging het een keer over het verloren schaapje en hebben we verkleed als herder dat ene schaapje gezocht en gevonden. In een bootje in de storm was een beetje spannend, we hebben het allemaal geprobeerd…

Kerk op Schoot?
Erg leuk om te doen.
Voor ouders en kinderen een succes!

Info? ds Sibilla Verhagen

Dominee Beer zit lekker voor het raam.