Kerk op Schoot

een bijbelverhaal
met alle zintuigen.

voor kinderen van 0 t/m 6 jaar
en hun ouders, opa’s en oma’s

Online Kerk op Schoot

Zondag 21 juni is er Kerk op Schoot,
live via een online verbinding vanuit De Schutse,
van 11.30 tot 12.00 uur.

De afgelopen veertigdagentijd hebben we in De Schutse gelezen uit het bijbelboek Exodus. Als mooie samenvatting hiervan, gaan we met Kerk op Schoot het verhaal vertellen van de uittocht uit Egypte.

De kinderen doen natuurlijk mee met het verhaal, en mogen helpen vertellen en uitbeelden. Als je de kinderen wat extra’s wil geven om het verhaal mee te beleven, kun je het volgende klaarleggen:

• een kaarsje met lucifers,
  • een matse,
  • een stok(je),
  • een sjaaltje.

We zingen natuurlijk ook een liedje voor de kinderen. Ouders/verzorgers kunnen meezingen. Het totaal zal niet langer dan een half uurtje duren. Hopelijk vinden de kinderen het leuk om op deze manier dominee Beer te zien en het verhaal te beleven! We zien jullie graag zondag!

Cathérine Verviers, kerkelijk jeugdwerker.

Ook leuk voor de kindernevendienstgezinnen. Voor jonge kinderen zijn leuke dingen te vinden van Kliederkerk.

Kliederkerk thuis Storm op het meer

Kliederkerk thuis Het huis op de rots

Kliederkerk Zomerboekje

Nieuwtjes over Kerk op Schoot krijg je van c.verviers@pkn-uithoorn.nl

Cathérine Verviers, kerkelijk jeugdwerker

Kijken, luisteren, zingen en gezellig samenzijn!

Belevingsgericht

Kerk op Schoot ging eerder bijvoorbeeld over de schepping. We hebben wolken, vogels en vissen in de lucht geplakt en met onze eigen knuffeldieren de aarde ingericht. Een andere keer gingen we met rugzak en al samen met Abraham en Sara op reis door de woestijn: een bak met zand en een route door de kerkzaal met tentjes. Uiteindelijk werd in het Beloofde Land baby Izaäk geboren. Ook ging het een keer over het verloren schaapje en hebben we verkleed als herder dat ene schaapje gezocht en gevonden.

Kerk op Schoot?
Erg leuk om te doen.
Voor ouders en kinderen een succes!

Info? Aanmelden?
Cathérine Verviers, kerkelijk jeugdwerker