Kerst

Provider Kerst HighTea

Kerst

Achter de schermen

Maandagmorgen acht uur, er brandt licht in De Schutse. Iemand duwt een karretje met een stapel grote dozen de kerkzaal in. Een ander staat op een trap ijzerdraad om de spanten boven de lampen te bevestigen. Uit de dozen komen twee guirlandes van 20 meter en de kerstboom. Dat wil zeggen: een paar honderd losse takken en een stam. Eerst maar ‘kunst’takken sorteren, gelukkig hebben ze een kleurencode.

Tegen negenen komt er hulp voor de ‘takkenklus’. Met z’n tweeën takken uitvouwen en op de juiste plaats aan de stam bevestigen. Ondertussen zijn de guirlandes uitgelegd. Eerst wordt een deel achter de luidsprekers langs gefrunnikt en dan wordt het geheel aan de spanten vastgemaakt.

Na de koffie is het onderste deel van de boom gevuld. Het middenstuk is nog leeg. Vanuit de hal klinkt: ‘’t Lijkt van hieraf net een brandstapel.’

Intussen wordt de eerste auto met Kerststallen gelost.

Een vierde medewerker gaat aan de slag in zaal 1 en 2: kerstklokken, een verlichte krans, snoeren met lampjes.

Een tweede zending kerststallen komt binnen.

Tegen half twaalf: de boom zit in elkaar. De guirlandes hangen langs de wanden en het hek van het orgelbalkon. Nu de meterslange snoeren met lampjes in de boom. Eén medewerker gaat om twaalf uur naar huis. De anderen vertrekken rond kwart over één met de opmerking: ‘Goed onthouden wie er negatief commentaar heeft. Die mag volgend jaar aan de bak!’

Kerstposter 2018

Net als vorig jaar nodigt de Raad van Kerken Uithoorn / De Kwakel iedereen uit voor de Kerstvieringen in de verschillende kerken in de buurt.