Kerstfeest 2021

We kunnen weer gezamenlijk Kerstfeest vieren, in voorzichtigheid, maar met vreugde, hoe fijn is dat! Ook mogen we een nieuwe collectie kerststallen verwelkomen in De Schutse.

Naar kerst toe is er elk zondag van Advent kindernevendienst

geannuleerd

Kerstdecoraties maken

De kerstdecoratie-avond, gepland op 7 december, gaat in verband met de coronamaatregelen NIET door.
Loes Willems

In de voorbereiding naar Kerst nemen we de ster van Bethlehem als voorbeeld. We gaan een kerstster vouwen, knippen en plakken. De ster staat ook vaak afgebeeld in glas-in-lood. Ook bestaat de mogelijkheid om een glas-in-lood afbeelding in te kleuren met stiften en daarna met lijnolie doorzichtig te maken.

Wij zorgen voor de basismaterialen. Neem zelf een schaar, stiften en lijm mee.

Kerstdecoraties maken dinsdag 7 december 20.00 uur in De Schutse

geannuleerd

Met Augustinus op weg naar de Kersttijd

Op woensdag 15 december zou drs. Hans van Reisen komen. Hij is verbonden aan  het Augustijns Instituut te Utrecht. Hij zou ons in De Schutse mee nemen in het denken en geloven van Augustinus, prediker en bisschop in de vierde en vijfde eeuw. Augustinus legde, geïnspireerd door de Wijzen uit het Oosten, het kerstverhaal uit vanuit het Driekoningenfeest. Hoe actueel is Augustinus voor ons geloofsleven en voor onze visie op de samenleving?

Helaas geannuleerd.

Petrus adventskalender

Bewust toeleven naar Kerst? Ook dit jaar biedt het blad Petrus voor de adventsperiode een dagelijkse kalender aan, die u uitdaagt om hoopvol toe te leven naar Kerst, en elke dag iets te ontdekken van wat de Bijbel te vertellen heeft. In de kalender ‘In een ander licht’ staat het laatste boek uit de Bijbel centraal, de Openbaring van Johannes. Dit is een forse uitdaging. Het is immers geen eenvoudig boek. Het staat vol rampen en mysterieuze visioenen. Maar het Bijbelboek is de moeite meer dan waard. Het wil de christenen van toen en nu bemoedigen en aansporen om in adventstijd te leven: Hij komt.

Vraag een gratis adventskalender op petrus.protestantsekerk.nl/adventskalender

KerstChallenge

Voor Kerst kun je meedoen met een interactieve KerstChallenge. Buiten, met een tocht door de wijk of het dorp. Een spel met creatieve en uitdagende puzzels, voor drie verschillende leeftijdsgroepen.

Een groep mensen zit samen rondom een kaarsje. En dan opeens gaat het licht uit. Iemand roept in het donker: ‘Nee!’ Kerst moest een mooi feest zijn toch? Met gezelligheid in de stal en mensen die elkaar het beste wensen? Met licht, cadeautjes en warme chocolademelk…

De KerstChallenge gaat dit jaar over de ‘achterkant’ van het verhaal. Net als je denkt: wat een mooi geboortefeest… dan begint de ellende. De boze koning Herodes gaat op jacht naar zijn pasgeboren concurrent. Hij wil alle kinderen in Betlehem tot twee jaar doden. De wijzen gaan via een andere weg terug en ook Jozef krijgt een waarschuwing om te vluchten. De pasgeboren Jezus wordt een vluchteling.

In de KerstChallenge 2021 speel je de vlucht van Jezus naar Egypte na. Dit bijbelverhaal is gekoppeld aan vier verhalen van vluchtelingkinderen die ook moesten vluchten voor oorlog en geweld. In de KerstChallenge gaan jullie licht brengen in het duister! De KerstChallenge is dit jaar gekoppeld aan de actie voor vluchtelingenkinderen in Griekenland.

Meer informatie op jongprotestant.protestantsekerk.nl/materiaal/kerstchallenge