Kerststallen tentoonstelling Uithoorn in De Schutse13-30 dec

Kerststallen tentoonstelling 2022

Voor de vijfde keer ontvangen we een mooie collectie kerststallen in onze kerk. Dit jaar van mevrouw Karin de Wit uit Amersfoort, aangevuld door kerstgroepen van Jan van Hulst (met wie we destijds zijn begonnen, van Vrienden van de Kerstgroep) en met kerststallen van mevrouw Delemarre (die er twee jaar geleden was) uit Amstelveen.

Vooraankondiging

• De tentoonstelling is 13-30 december open op werkdagen van 10.00-16.00 uur (behalve op 15 december i.v.m. de Seniorenmiddag).
  • Op 18 december van 19.00-20.00 uur zingen we bekende kerstliederen in de mooie ambiance van de kerststallen, met begeleiding van orgel en vleugel.
  • Leuk om te melden is dat we in de week voor kerst leerlingen van De Vuurvogel ontvangen, samen met hun leerkrachten en wat ouders.
  • Op 30 december sluiten we de expositie feestelijk af met een oliebol en een glaasje Glühwein. Onze oud-predikant Caro Houtkoop levert hier een bijdrage aan. Vorig jaar zou Caro dit al doen, maar door corona moest de tentoonstelling al na een week dicht. Fijn dat zij het nu alsnog kan en wil doen!
  • Na de dienst van 4 december staan we met posters en flyers (van Marja en Co) in de kerk en we hopen dat die hun weg naar veel ramen zullen vinden.

Gastvrouw of gastheer?

• Alie Veldman maakt het rooster voor de ‘gastmensen’. Wil je een dagdeel (of meer) de bezoekers ontvangen, meld je dan aan bij Alie 06-38965821 a.veldman@pkn-uithoorn.nl

Uit ervaring weten we dat het fijn is om een paar uurtjes in de kerk bij de stallen te ‘zitten’ en mensen te ontvangen. Vaak komen er mensen voor wie De Schutse onbekend is en dat kan leiden tot mooie gesprekken, of gewoon een kort praatje. Allemaal belangrijk, we zijn blij dat ons kerkgebouw in december een stralend middelpunt mag zijn in donkere dagen.

Werkgroep kerststallenexpositie 2022
Ineke Ribberink, Henny Groeneweg, Antoine van Mulukom, Jan Visser, Marja Lyklama, Henk Gerritsma, Guusta Mathlener, Alie Veldman, Henk Mathlener en Henriëtte Wezelman
h.wezelman@pkn-uithoorn.nl

Activiteiten Advent en Kerst

Kijk de kerkterugblik

Kerststallen expositie

Kerststallen weer ingepakt

De kerststallen zijn ingepakt. Ondanks het sluiten van de tentoonstelling, hebben we ze in overleg met de eigenaars liefdevol laten staan en het groen verzorgd. Ook waren ze dankzij de technici regelmatig te zien na de online kerkdienst. Toch troostend dat de kerk er zo mooi uitzag! Iedereen hartelijk dank voor alle inzet op zoveel manieren.

Twee kerststalverzamelingen

Heel veel dank aan de twee exposanten! Bert Hilhorst uit Watergraafsmeer, waar hij jaarlijks uitpakt in de Kerk van de Heilige Martelaren van Gorkum en dan heeft hij nog meer dan genoeg over voor ons.

De tweede exposant is Fons Stolwijk uit De Hoef, die een paar jaar geleden aangaf het leuk te vinden bij ons te komen met zijn verzameling.

Het blijft bijzonder hoe het verhaal van de geboorte van Jezus mensen inspireert om uit te beelden. Ooit begonnen als manier om het verhaal te vertellen aan mensen die niet konden lezen.

Beeldengroep blijft in De Schutse

Het geld van eerdere stallenbezoekers (€180) hebben we gebruikt voor de aanschaf van deze vijf figuren, die wonderwel in onze kerk passen: Jozef, Maria met het Kind, en de drie wijzen. De penningmeester vulde dit bedrag aan tot €300.

Kijk de Kerk