Kerststallen

Kijk de kerk

17-28 dec

Kerststallen expo in De Schutse

Expositie van kerststallen uit de hele wereld

De kerststal hoort echt bij het kerstfeest. Een os, een ezel en natuurlijk Maria, Jozef en het kindje… In De Schutse kun je van 17 tot en met 28 december heel verschillende kerststallen bewonderen. Grote en kleine, kleurrijk of heel eenvoudig. Zo gaat met kerst een wereld voor je open!

Jan van Hulst uit Krimpen aan de IJssel heeft een grote verzameling kerstgroepen en kerststallen uit de hele wereld. Een deel daarvan is te bewonderen in De Schutse, de kerk in Uithoorn bij winkelcentrum Zijdelwaard. Van Hulst is ooit begonnen met een kerststalletje van de HEMA, voor zijn kinderen. Nu heeft hij er meer dan duizend en leent hij ze in december uit aan kerken en musea. In De Schutse zijn ook kerststallen van mensen uit Uithoorn te zien. Ook zeer de moeite waard!

Nieuwsgierig naar de kerststallen? Of even genieten van de kerstsfeer? Iedereen is welkom! Er is koffie en thee en er klinkt muziek. In de kerk kun je een kaarsje aansteken voor iemand die je dierbaar is, of voor jezelf. Kortom, een echt kerstmomentje, voor groot en klein. Op woensdag 19 december om 15.00 uur wordt er een verhaal verteld, voor jong en oud.

Open in december van 10.00 – 16.00 uur op

madiwodovrzazo
17181920+2122
24262728++

+ do 20 dec 15.00 · Verhaal voor jong en oud
++ vr 28 dec 11.00 · Rondleiding door Jan van Hulst, de eigenaar van de kerststallen, met toelichting en verhalen.

De tentoonstelling wordt georganiseerd door Kijk de Kerk, Protestantse Gemeente te Uithoorn, www.pkn-uithoorn.nl
Alie, Antoine, Cathérine (schoolkinderen), Henriette