Kijk de kerk

Kijk de kerkKijk de Kerk

Een stil en leeg gebouw…

Wat een vreemde toestand. We raken er langzamerhand aan gewend dat alle bijeenkomsten geschrapt worden en toch…

Om kort te gaan: onze geplande tentoonstellingen: Bommel en de Bijbel en de historische tentoonstelling van Cees gaan ook niet door. Nu niet, maar hopelijk later wel! We denken aan september, misschien rond de startzondag, en dan niet meer in het kader van 200 jaar Uithoorn, maar we maken er toch iets moois van.

Het gebouw is wel leeg, maar de kerk, dat zijn wij. Voor iedereen: ‘vrede en alle goeds’.

Namens KijkdeKerk,
Henriëtte Wezelman
henriettewezelman@gmail.com

200 jaar Uithoorn

‘Kunnen jullie als kerk een bijdrage leveren aan de festiviteiten voor 200 jaar Uithoorn?’ Tja, hoe doe je dat? Met twee tentoonstellingen in De Schutse, van 9 tot en met 23 mei!

Heer Bommel en de Bijbel

Een tentoonstelling over verbinding van geloof en maatschappelijk leven zoals Marten Toonder in zijn Bommelverhalen laat zien en subtiel bekritiseert. Heel leuk en interessant!

Historisch kerkelijk Uithoorn

Historische bijzonderheden over kerkelijk Uithoorn, in geschiedenis en gebouwen, samengesteld door Cees van Duren en Antoine van Mulukom.

Er moet nog van alles uitgewerkt worden. De bedoeling is dat we ons als kerk betrokken tonen bij het dorp en ons laten zien. We gaan ons best doen voor een goede PR. Als u ideeën hebt, of iets toe wil voegen, laat weten aan Cees, Antoine of aan iemand van KijkdeKerk. Wordt vervolgd!