Kijk de kerk

Kijk de kerk in coronatijd

’s Zondagsmorgens na de dienst klinkt er een lied in de buitenlucht, op het terras voor de kerk en daarna is er koffie. Wat een prachtig en creatief idee om het een met het ander te verenigen: ons verlangen om gewoon weer te kunnen zingen en samen koffie te drinken met het laten zien en horen dat we er (nog) zijn als kerk. Als werkgroep KijkdeKerk bekijken we wat we het komend najaar wel en niet kunnen doen.

In elk geval blijft de kerk wekelijks open op donderdagochtend
Koffie-uur van 11.00 – 12.00 uur.

Ook zullen we de kerk open hebben rond de Gedachteniszondag.

De kerststallen-expositie slaan we een jaar over, hopelijk kan het volgend jaar weer! We willen in elk geval zorgen dat de kerk in de Advents- en Kersttijd een mooie uitstraling naar buiten heeft. Mocht je nog een goed idee of voorstel hebben, laat het weten aan KijkdeKerk!

Voor nu telt nog steeds: Houd moed, Heb lief.
Ton, Liesbeth, Jeannette, Gerie, Martin, Trudy, Tymen, Antoine, Henriëtte
henriettewezelman@gmail.com

Zaadjes

Een hele tijd geleden, vorig jaar alweer, deelden we zaadjes uit in de kerk. Niet zo lang geleden stuurde iemand mij deze foto – het resultaat, ook na een jaar, is een bonte hoeveelheid kleurige bloemen!

Zaad heeft veel in zich: het draagt het hele geheim van de bloem die het kan worden al bij zich, maar de omstandig­heden moeten ernaar zijn om dat zaad te laten opkomen.

Ik moet, beroepsmisvorming, meteen denken aan zinnebeeldig zaad, uit het evangelie, dat staat voor groeiend geloof. Aan de zaadkorrel die de aarde in moet gaan om vrucht te dragen. Aan mensen waar soms pas laat uitkomt wat erin zit. Aan onkruid dat de zaak versjteert… Maar waarom zo moeilijk: soms mag je gewoon genieten van kleur en geur van de schepping, en is dat al niet mooi genoeg?! Dankjewel, Hans Klees!

Joep Dubbink

Houd moed – heb lief

Een prachtige, krachtige tekst om voorbijgangers een hart onder de riem te steken. Gezien in Hilversum. Bedacht in Heerenveen. Als vlag al 145 keer besteld, zie protestantsegemeenteheerenveen.nl/Persbericht

Om wat terug te doen hieronder PDF posters van onze ds Opweg.

Kaartje sturen

Heb je de ansichtkaarten bij het kerkblad al gevonden? We willen iedereen een hart onder de riem steken, omdat dat nog steeds niet van dichtbij kan. Henriëtte van Kijk de kerk bedacht: Iets op de ramen van de kerk? Stoepkrijt? Een dakzeil? ‘Houd moed, heb lief’ had mijn zus onderweg in Hilversum bij een kerk gelezen. Dat bleek uit Heerenveen te komen. Daar kun je nog steeds vlaggen bestellen. Maar die zijn te klein voor ons dak… Ton kwam met een foto van onze bloeiende appelboom. Een prachtige combinatie! De berenspeurtocht voor kinderen en dominee Beer van KerkopSchoot liet zich op raamposters met ds Opweg combineren.
Als je trouwe kerkbladbezorger je kaart nog niet volgeschreven heeft, stuur ‘m gerust door! Wat bemoediging doet iedereen goed.

Extra kaarten vind je in De Schutse bij het Kaarsje branden, donderdag 11.00-12.00 uur.
Of vraag ernaar met je naam en adres via kb@pkn-uithoorn.nl

200 jaar Uithoorn

‘Kunnen jullie als kerk bijdragen aan de festiviteiten voor 200 jaar Uithoorn?’ Daar hadden we wat moois voor bedacht!

Heer Bommel en de Bijbel

Een tentoonstelling over verbinding van geloof en maatschappelijk leven zoals Marten Toonder in zijn Bommelverhalen laat zien en subtiel bekritiseert. Heel leuk en interessant. Wat in het vat zit…

Historisch kerkelijk Uithoorn

Historische bijzonderheden over kerkelijk Uithoorn, in geschiedenis en gebouwen, samen te stellen door Cees van Duren en Antoine van Mulukom. De bedoeling is dat we ons als kerk betrokken tonen bij het dorp en ons laten zien. Als u ideeën hebt, of iets toe wil voegen, laat weten aan Cees, Antoine of aan iemand van KijkdeKerk. Wordt vervolgd!