Kijk de kerk

Kijk, de kerk is open!

Dat kon je de afgelopen weken zien, elke dag was de deur open voor wie even een momentje rust zocht of juist een praatje. Het ging een keertje mis, er was een misverstand rond het rooster, maar dankzij de actieve bezoeker werd koster Marten opgetrommeld en die deed alsnog de kerk open, waarvoor dank!

‘Het loopt niet storm’, zei een bezoeker eens. Nee, inderdaad, het loopt niet storm, soms twee bezoekers, soms eentje, soms niemand, soms drie. Maar de kerk is open en dat laten we zien door de letterlijk open deur, de banner, het bord. En dat voelen we als onze missie, dat we die ruimte bieden voor iedereen, ook zichtbaar voor de mensen die voorbijlopen voor de boodschappen.

Het is best een lastige tijd nu: er zijn versoepelingen, maar ook weer niet, het gaat lang duren, je went aan dingen, maar ook weer niet. Het is een kwestie van uithouden, soms word je er een beetje moe van. Een soort woestijntocht, zoals we gelezen hebben de afgelopen tijd. Met manna en kwartels, dat wel, en ook af en toe met fris water.

Veranderende tijden

Met de open kerk willen wij als een kleine oase met fris water bieden. De komende weken blijven we dat ook doen. De Schutse is tot en met 27 augustus open op donderdagochtend van 11.00-12.00 uur. We mogen dan ook samen koffiedrinken, door de gastheren/-vrouwen meegebracht van thuis. We gebruiken dan kartonnen bekertjes en melk en suiker in losse verpakkingen. Heet water voor eventuele thee zal ook wel goed komen. We blijven de regels gewoon volgen, maar kunnen elkaar ontmoeten en samen koffiedrinken. Welkom in de oase met water en koffie!

Namens KijkdeKerk,
Henriëtte Wezelman
henriettewezelman@gmail.com

Houd moed – heb lief

Een prachtige, krachtige tekst om voorbijgangers een hart onder de riem te steken. Gezien in Hilversum. Bedacht in Heerenveen. Als vlag al 145 keer besteld, zie protestantsegemeenteheerenveen.nl/Persbericht

Om wat terug te doen hieronder PDF posters van onze ds Opweg.

Kaartje sturen

Heb je de ansichtkaarten bij het kerkblad al gevonden? We willen iedereen een hart onder de riem steken, omdat dat nog steeds niet van dichtbij kan. Henriëtte van Kijk de kerk bedacht: Iets op de ramen van de kerk? Stoepkrijt? Een dakzeil? ‘Houd moed, heb lief’ had mijn zus onderweg in Hilversum bij een kerk gelezen. Dat bleek uit Heerenveen te komen. Daar kun je nog steeds vlaggen bestellen. Maar die zijn te klein voor ons dak… Ton kwam met een foto van onze bloeiende appelboom. Een prachtige combinatie! De berenspeurtocht voor kinderen en dominee Beer van KerkopSchoot liet zich op raamposters met ds Opweg combineren.
Als je trouwe kerkbladbezorger je kaart nog niet volgeschreven heeft, stuur ‘m gerust door! Wat bemoediging doet iedereen goed.

Extra kaarten vind je in De Schutse bij het Kaarsje branden, donderdag 11.00-12.00 uur.
Of vraag ernaar met je naam en adres via kb@pkn-uithoorn.nl

200 jaar Uithoorn

‘Kunnen jullie als kerk een bijdrage leveren aan de festiviteiten voor 200 jaar Uithoorn?’ Tja, daar hadden we wat moois voor bedacht!

Heer Bommel en de Bijbel

Een tentoonstelling over verbinding van geloof en maatschappelijk leven zoals Marten Toonder in zijn Bommelverhalen laat zien en subtiel bekritiseert. Heel leuk en interessant. Wat in het vat zit…

Historisch kerkelijk Uithoorn

Historische bijzonderheden over kerkelijk Uithoorn, in geschiedenis en gebouwen, samengesteld door Cees van Duren en Antoine van Mulukom.

Er moet nog van alles uitgewerkt worden. De bedoeling is dat we ons als kerk betrokken tonen bij het dorp en ons laten zien. We gaan ons best doen voor een goede PR. Als u ideeën hebt, of iets toe wil voegen, laat weten aan Cees, Antoine of aan iemand van KijkdeKerk. Wordt vervolgd!