Kijk de kerk

Kijk de kerkKijk de Kerk

Kerk in Mokum – Kruisweg door de binnenstad

Op veertien plaatsen in de binnenstad van Amsterdam word je uitgenodigd stil te staan en je te bezinnen op actueel lijden van mensen wereldwijd. Deze oude traditie, die stamt uit de 4e eeuw, krijgt zo een nieuwe vorm middenin Amsterdam.
 De Protestantse Kerk Amsterdam geeft op deze manier een visitekaartje af aan de stad.

– Hanna van Dorssen, ‘Kerk in Mokum’. Amsterdam, t/m Eerste Paasdag kruisweg door de binnenstad – de veertien staties uitgebeeld door kunstenaars (artstations.org).

Hoe zichtbaar kun je zijn als kerk? Het is toch bijzonder dat zoiets mogelijk is in onze dagen.

Oecumene

Net als ‘The Passion‘, waarbij duizenden mensen op de been zijn om op Witte Donderdag met een groot kruis door een stad te gaan, om welke reden dan ook. Bekende artiesten beelden het lijdensverhaal van Jezus uit. En dat in het post-christelijk tijdperk.

Het zet je aan het denken, inspireert en bemoedigt, ook al kan het zijn dat deze vorm van uiten je helemaal niet past.

Intussen zitten wij in De Schutse elke dinsdagavond met een klein groepje een half uurtje bij elkaar om stil te zijn, ook dat kan. Ook dat is kerk-zijn. Je bent van harte welkom om aan te sluiten: Meditatief moment 19.15 – 19.45 uur.

Henriette

Meedenken over Kijk de kerk? Kom naar de maaltijd! Er is meer >