Kijk de kerk

Kijk de kerkKijk de Kerk

Kerkgebouwen – een bijzondere plaats

Kerkgebouwen hebben een bijzondere plaats in ons land. Ook nu, in het postchristelijk tijdperk. Op het platteland worden de dorpskerken gekoesterd en beschermd, al is er lang niet elke zondag meer een dienst. In de stad zijn veel kerken open voor toeristen, om binnen te lopen, ze te bewonderen, ruimte en stilte te ervaren, en voor de buurt, om elkaar te ontmoeten.

Ook wij willen graag dat ons kerkgebouw zichtbaar is in Uithoorn, als kerk, als plaats waar je naar binnen kan, waar het goed toeven is, waar je welkom bent. In allerlei kaders zoeken we naar mogelijkheden dit te realiseren, vanuit de gedachte Kijk de Kerk!

We zijn alweer hard bezig voor de nieuwe kerststallen expositie op 12 – 28 december. Dat kan dus in De Schutse!

Namens Kijk de Kerk
Henriëtte Wezelman