Kijk de kerk

Kijk de kerkKijk de Kerk

… is van iedereen! Toch zijn er mensen nodig die het gezicht vormen, plannen maken, verbindingen leggen, ideeën uitwisselen en anderen uitnodigen. Wie zijn die mensen?

Denktank, werkgroep, stuurgroep, collectief? In elk geval geen commissie… Want dan zou je kunnen denken dat die alles bedenkt en doet. En ‘KijkdeKerk’ is van ons allen.

‘KijkdeKerk’: blijven bedenken waarom we doen wat we doen, en zo kom je altijd wel uit op de vraag hoe en waarom we kerk zijn en wat we voor ogen hebben, ook in tijden van krimp. Juist dan!

Nieuwe gordijnen, Kerk op Schoot, zondagse dienst, regenboogvlag, kerkblad, reclamezeil, kerkbalans, Preek van de Leek en ga zo maar door… Allemaal tekenen van het samen kerk willen zijn en als zodanig zichtbaar willen zijn. Je kan overal bij denken: ‘Kijk, de kerk’, wat mooi.

Bij de maandelijkse KijkdeKerk – maaltijden, staan ontmoeting, delen en plannen maken centraal. In de gezelligheid van samen eten met elkaar delen: ‘Wat gaan we doen, wat gaan we anders doen of niet meer doen?’ Voorafgaande aan het doen ligt immers het denken.

Meedenken over Kijk de kerk? Kom naar de maaltijd! Er is meer >