Kijk de kerk

Een Lazarusmoment?

Wat is dat? Ieder die het verhaal van Lazarus kent, waarin hij door Jezus uit de dood wordt opgewekt, kan zich er iets bij voorstellen. Maar als je het verhaal niet kent?

Storytelling is hip. Maar verhalen vertellen stokoud! Vertel een verhaal en iedereen luistert, als je het goed vertelt tenminste. Zo is het vertellen terug, bij het geschiedenisonderwijs, maar ook zelfs als trendy  marketing-middel bij bedrijven en banken.

In de kerk zijn wij al eeuwen gezegend met een Boek vol verhalen, die raken aan alle aspecten van ons mens-zijn.

Met Kerst mogen we het mooiste verhaal, de geboorte van het Vredeskind, weer vertellen. Veel kinderen kennen dit verhaal niet meer. Daarom zijn we extra blij, dat we in De Schutse in de kersttijd bezoek krijgen van schoolkinderen met hun meester en/of juf, die de kerststallen komen bekijken.

We hopen dat ze het Verhaal meenemen. In de kerk is iets goeds te vinden.

Henriëtte

PS
Over verhalen gesproken: mevrouw Nel Lakeman borduurde ooit in zwart-wit een aantal Bijbelverhalen op een kleed, dat tot eind november in de Aandachtswand hangt. Kom kijken en test jezelf!