Kijk de kerk

Houd moed – heb lief

Een prachtige, krachtige tekst om voorbijgangers een hart onder de riem te steken. Gezien in Hilversum. Bedacht in Heerenveen. Als vlag te bestellen, zie protestantsegemeenteheerenveen.nl/Persbericht

Om wat terug te doen hieronder PDF posters van onze ds Opweg.

Kaartje sturen

Heb je de ansichtkaarten bij het kerkblad al gevonden? We willen iedereen een hart onder de riem steken, omdat dat nog steeds niet van dichtbij kan. Henriëtte van Kijk de kerk bedacht: Iets op de ramen van de kerk? Stoepkrijt? Een dakzeil? ‘Houd moed, heb lief’ had mijn zus onderweg in Hilversum bij een kerk gelezen. Dat bleek uit Heerenveen te komen. Daar kun je nog steeds vlaggen bestellen. Maar die zijn te klein voor ons dak… Ton kwam met een foto van onze bloeiende appelboom. Een prachtige combinatie! De berenspeurtocht voor kinderen en dominee Beer van KerkopSchoot liet zich op raamposters met ds Opweg combineren.
Als je trouwe kerkbladbezorger je kaart nog niet volgeschreven heeft, stuur ‘m gerust door! Wat bemoediging doet iedereen goed.

Extra kaarten vind je in De Schutse bij het Kaarsje branden, ma-vr 11.00-12.00 uur.
Of vraag ernaar met je naam en adres via kb@pkn-uithoorn.nl

Kijk de kerkKijk, een nieuw dakzeil

Het nieuwe dakzeil op De Schutse toont een prachtige tekst, uit Heerenveen, waar de PKN hem ook gebruikt, onder meer op een vlag: ‘houd moed, heb lief’. Tegen de achtergrond van een strakblauwe lucht, met een bloesemtak, als teken van hoop op de voorgrond. Prachtig ontwerp van Co Walinga en onverschrokken op het dak bevestigd door Henk en Guusta Mathlener. Nog extra mooi omdat de bloesemtak van onze eigen appelboom is, geplant in het Lutherjaar, als teken van hoop en toe-komst. Het thema voor de sectieavonden, waarvan de meeste plotseling niet doorgingen, was ook: ‘houd moed!’ Toen was het meer in het algemeen: Hoe blijven we samen overeind als kerk? Nu hebben deze woorden een extra dimensie gekregen. Alle goeds gewenst!

Namens KijkdeKerk,
Henriëtte Wezelman
henriettewezelman@gmail.com

Honderd worden, geen 1 april grap

Het zal je gebeuren. Op 1 april honderd worden, en dan zo’n zooitje ongeregeld op 1,5 meter voor je deur.
Je moet toch wat, om nu samen gemeente te zijn.

Toch een optocht!

Helaas was er geen Palmpasen optocht met alle kinderen. Maar wel een éénpersoons Palmpasenoptocht. Eva kon er niet buiten… Het is een prachtige stok geworden en ze heeft hem zoals het hoort afgestaan aan een eenzame buurman. Hulde!

200 jaar Uithoorn

‘Kunnen jullie als kerk een bijdrage leveren aan de festiviteiten voor 200 jaar Uithoorn?’ Tja, hoe doe je dat? Met twee tentoonstellingen in De Schutse, van 9 tot en met 23 mei!

Heer Bommel en de Bijbel

Een tentoonstelling over verbinding van geloof en maatschappelijk leven zoals Marten Toonder in zijn Bommelverhalen laat zien en subtiel bekritiseert. Heel leuk en interessant!

Historisch kerkelijk Uithoorn

Historische bijzonderheden over kerkelijk Uithoorn, in geschiedenis en gebouwen, samengesteld door Cees van Duren en Antoine van Mulukom.

Er moet nog van alles uitgewerkt worden. De bedoeling is dat we ons als kerk betrokken tonen bij het dorp en ons laten zien. We gaan ons best doen voor een goede PR. Als u ideeën hebt, of iets toe wil voegen, laat weten aan Cees, Antoine of aan iemand van KijkdeKerk. Wordt vervolgd!