Kijk de kerk

Kijk de kerkKijk de Kerk

Gastvrouwen te gast

Bij de laatste KijkdeKerk-maaltijd van dit seizoen aten de gastvrouwen mee. Zij kregen de nieuwe badges aangeboden, waardoor ze duidelijk herkenbaar zijn in hun functie van gastvrouw als zij klaarstaan om een ieder te begroeten. Het welkom in de kerk begint immers in de hal! De gastvrouwen gaven overigens aan zelf ook graag begroet te willen worden. Nieuwe gastvrouwen en ook zeker -heren blijven welkom, aanmelden kan bij Gerie van Schaik.

Ook keken we naar mogelijkheden om op ‘Allerzielen’, op 1 november de kerkdeuren open te zetten voor ieder die een kaarsje wil aansteken voor een dierbare. Waarschijnlijk houden we de laatste vrijdag van september de voorbereidingsmaaltijd hiervoor. Als je mee wilt denken en eten: van harte welkom.

Maar eerst wensen we elkaar nog een goede zomer, met rust en veel buiten zijn in Gods goede schepping, zodat we straks weer geïnspireerd terugkomen.

Namens de ‘KijkdeKerk’,
Henriëtte Wezelman
henriettewezelman@gmail.com

Dakzeilen

Is dat een nieuwe sport? Zoiets als abseilen? Misschien zou zoiets wel kunnen vanaf het schuine dak van De Schutse (spectaculair), maar ik bedoel de zeilen die op het dak zijn bevestigd. Standaard (het lijkt zo wel of het gewoon is, maar het is echt heel bijzonder!) een groot geel/oranje zeil op het dak met logo en tekst. Als er KerkCafé is, of Preek van de Leek is de aankondiging daarvan erop bevestigd met een aparte strook. Met Kerst hangt er een donkerblauwe met sterren en een zegenwens. En voor we het wisten had Co alweer een fraai Paaszeil gemaakt, met geel(zon) en groen(gras) en blauw(lucht) erop en de tekst: ‘Pasen, feest van hoop’. We maakten een foto van de bloeiende appelboom (teken van hoop, geplant op 31 oktober 2017 in het Lutherjaar) met daarachter het Paaszeil. Prachtig. Om blij van te worden, dat we op zo’n creatieve manier kunnen laten zien dat de kerk er is, dat ieder welkom is. Allen die hier steeds weer voor zorgen, het maken, het dak opgaan om ze actueel te houden.

Henriëtte

Meedenken over Kijk de kerk? Kom naar de maaltijd! Er is meer >