Kijk de kerk

Buiten.

Corona heeft ons beperkingen opgelegd maar ons ook vernieuwingen gebracht, zoals bijvoorbeeld het buiten zingen (daar zijn we intussen alweer mee gestopt omdat het niet meer ‘hoeft’?) en het buiten koffiedrinken na de dienst.
We hebben op hete zondagen vaak verzucht als we in de nog hetere ontmoetingsruimte zaten: waarom gaan we niet naar buiten? We hebben een mooi kerkplein? En ziet, nu doen we het gewoon en worden zo ook meteen ‘zichtbaar voor de buurt’: ‘Kijk, hier zijn we. Je bent ook welkom’. Hopelijk stralen we dat ook uit en blijven we naar buiten gaan, ook als het weer ‘mag van Corona’.
Op 5 september komen we als ‘denktank’ weer bij elkaar na de dienst, na de koffie,  bij een broodje, en kijken vooruit. Als je mee wilt doen: welkom! Laat dan even weten bij Henriette. Wat aan de orde komt: de Bommeltentoonstelling van twee jaar geleden, Kerststallen (?), boekje ‘Tips en Stops’, hoe kijken we daar na vier jaar “KijkdeKerk’ tegenaan? Wat hebben we gedaan en wat niet en waarom? Hoe gaan we verder?
Belangrijk vanuit de missionaire gedachte: Geen extra werk, we hebben het al druk genoeg, maar juist blijven kijken naar het ‘hoe en waarom’ van ons doen en laten. Dan straalt ook onze kerk haar hoop en vertrouwen naar buiten uit.

Namens KijkdeKerk,
Henriëtte

Elke donkere wolk een zilveren randje?

Kijk de kerk

Niet helemaal altijd, maar wel vaak. John Milton bezigde de uitdrukking dark clouds en silver lining al in 1643! In de Victoriaanse tijd, eind 19e eeuw werd het een bekend spreekwoord in Engeland: Every cloud has a silver lining. Leuk om te weten en vooral nu we zelf een mooi exemplaar op het schuine dak van De Schutse hebben: het nieuwe dakzeil! Daarop zie je een grote donkere wolk, met een prachtige lichtzilverige rand, waarachter je iets moois vermoedt, waarschijnlijk het genoemde sprankje hoop. Elke zondag een online kerkdienst in De Schutse, (zoveel mensen zijn daarvoor in touw, heel bijzonder)… Buiten straalt het dakzeil!

Houd moed, houd hoop, heb lief.

Kijk de kerkMet hartelijke groeten namens KijkdeKerk
Ton, Liesbeth, Jeannette, Gerie, Martin, Trudy, Tymen, Antoine, Catherine, Natasja, Henriëtte
h.wezelman@pkn-uithoorn.nl

Houd moed – heb lief

Een krachtige tekst op ons kerkdak om je een hart onder de riem te steken. Gezien in Hilversum. Bedacht in Heerenveen. Als vlag al 145 keer besteld, zie protestantsegemeenteheerenveen.nl. Om wat terug te doen hieronder PDF posters van onze ds Opweg.

Kaartje sturen

Heb je de ansichtkaarten bij het kerkblad gevonden? Om je een hart onder de riem te steken, omdat dat nog steeds niet van dichtbij kan. ‘Houd moed, heb lief’ had iemand in Hilversum bij een kerk gelezen. Dat bleek uit Heerenveen te komen. Daar kun je nog steeds vlaggen bestellen. Maar ze zijn te klein voor ons dak… Met een foto van onze bloeiende appelboom erbij werd het een mooi dakzeil. Dominee Beer van Kerk op Schoot liet zich op raamposters met ds Opweg combineren. Als je trouwe kerkbladbezorger je kaart nog niet volgeschreven had, stuur ‘m gerust door! Wat bemoediging doet iedereen goed. Extra kaarten vind je in De Schutse of vraag kb@pkn-uithoorn.nl ernaar, met je naam en adres.