13 okt

Kijk de Groene Kerk

Lees alles over de Inspiratiemaaltijd om groen te denken

Kijk de Kerktuin

Op het kale grasveld naast De Schutse staat een prachtige nieuwe appelboom, beschermd met palen. Rond de stam ligt een mini-tuintje. Grijp die unieke kans aan om samen iets moois te maken. Help je ons mee het fleurig te houden?

Henriëtte Wezelman, Ronald en Judith Meijles

KijkdeKerk?

Een klein idee, een ingeving, een brainwave, signaleren dat iets anders kan – het kan leiden tot iets moois. Een voorbeeld uit het boek Kijk de Kerk, over kerkvernieuwing in Londen:
Een groepje van vijf oude mensen, dat overbleef na leegloop en verkoop van hun kerkgebouw. Zij hielden hun eredienst in een pub. Bij dat tafeltje werd de kring steeds groter en het leidde tot een nieuwe gemeente.

Vaak wordt jouw ‘droomgedachte’ door anderen ontvangen met allerhande bezwaren. Maar dat geeft niet, die ander heeft er nog niet over gedroomd. Je kan ook samen doordenken tot de gedachte reëel wordt en al dan niet leidt tot iets nieuws. Bijvoorbeeld ‘Schutse in het Groen’ – appelboom, misschien bessenstruiken, een paadje, een bankje naast de kerk. Meehelpen aan de vergroening van de buurt. Het terras toegankelijk, om buiten koffie te drinken.

Heb jij een plannetje of wil je praktisch helpen? Alles is welkom bij onze denktank!

Kijk de kerkKijkdeKerk

Martin, Trudy, Ton, Liesbeth, Henny, Gerie, Jeannette, Tymen en Henriette
h.wezelman@pkn-uithoorn.nl 06-43064132