Kijk de kerk

Na Pasen houden we vol

De kerkdiensten in de Stille Week waren erg mooi en gaven moed op weg naar Pasen, ondanks het feit dat we elkaar al zolang missen. Gelukkig zien we nu wel heel wat mensen na de dienst  op de foto’s! We hopen dat iedereen daar nog steeds van geniet. Het is zo leuk om zoveel mensen zo vrolijk in hun deuropening te zien zwaaien. Soms zie je ineens weer een nieuw  gezicht. Dank, Martin, Jeannette, Liesbeth en Henk, het is een succesformule.

Rijksmuseum Ferdinand Bol tekening Christus verschijnt als tuinman aan Maria Magdalena

De paaskaarten waren dit jaar ‘aangekleed’, als zoet gebaar in barre tijden. De prachtige tekening van Ferdinant Bol erop en de tekst van ds Joep Dubbink erin. Er hing ook nog iets aan: een elegant geel zakje met paaseitjes. Dat kleine gele zakje kan ons blijvend herinneren aan deze tweede Pasen in afzondering van elkaar. De inhoud ervan zal hopelijk intussen verdwenen zijn!
Op Stille Zaterdag stond er een tafel op het kerkplein voor de kerk. Natasja liet zich niet afschrikken door corona en stond er met wat jongeren en heel veel narcissen. De enige echte trompetnarcissen, die zo bij Pasen horen. Toch nog trompetmuziek.
Er kwamen mensen langs om hun narcis op te halen, sommigen hadden elkaar een jaar niet gezien! Het waren prachtige momenten en ook hier was De Schutse zichtbaar in de buurt.
Het gaat niet altijd vanzelf, maar: we houden vol en hebben lief.

Kijk de kerkMet hartelijke groeten namens KijkdeKerk
Ton, Liesbeth, Jeannette, Gerie, Martin, Trudy, Tymen, Antoine, Catherine, Natasja, Henriëtte
h.wezelman@pkn-uithoorn.nl

Elke donkere wolk een zilveren randje?

Kijk de kerk

Niet helemaal altijd, maar wel vaak. John Milton bezigde de uitdrukking dark clouds en silver lining al in 1643! In de Victoriaanse tijd, eind 19e eeuw werd het een bekend spreekwoord in Engeland: Every cloud has a silver lining. Leuk om te weten en vooral nu we zelf een mooi exemplaar op het schuine dak van De Schutse hebben: het nieuwe dakzeil! Daarop zie je een grote donkere wolk, met een prachtige lichtzilverige rand, waarachter je iets moois vermoedt, waarschijnlijk het genoemde sprankje hoop. Zo gaan we ook hoopvol richting Pasen.

Elke zondag een online kerkdienst in De Schutse, (zoveel mensen zijn daarvoor in touw, heel bijzonder)… Terugkijken in het Veertigdagenboekjeds Beer in zijn nieuwe outfit onder de bloesemtakken in de hal van De Schutse… De kerk knipoogt naar ons door de versierde ramen… Buiten straalt het dakzeil! Houd moed, houd hoop, heb lief.

Houd moed – heb lief

Een krachtige tekst op ons kerkdak om je een hart onder de riem te steken. Gezien in Hilversum. Bedacht in Heerenveen. Als vlag al 145 keer besteld, zie protestantsegemeenteheerenveen.nl. Om wat terug te doen hieronder PDF posters van onze ds Opweg.

Kaartje sturen

Heb je de ansichtkaarten bij het kerkblad gevonden? Om je een hart onder de riem te steken, omdat dat nog steeds niet van dichtbij kan. ‘Houd moed, heb lief’ had iemand in Hilversum bij een kerk gelezen. Dat bleek uit Heerenveen te komen. Daar kun je nog steeds vlaggen bestellen. Maar ze zijn te klein voor ons dak… Met een foto van onze bloeiende appelboom erbij werd het een mooi dakzeil. Dominee Beer van Kerk op Schoot liet zich op raamposters met ds Opweg combineren. Als je trouwe kerkbladbezorger je kaart nog niet volgeschreven had, stuur ‘m gerust door! Wat bemoediging doet iedereen goed. Extra kaarten vind je in De Schutse of vraag kb@pkn-uithoorn.nl ernaar, met je naam en adres.