Kloosterweekend

Bezinning en Verdieping

Kloosterweekend april 2024

Met tien aangemelde gemeenteleden hebben we deelgenomen aan een kloosterweekend. Een weekend vol bezinning en verdieping in het klooster van Onze Lieve Vrouwe ter Nood in Heiloo. Van een vrijdagavond tot en met zondagmiddag in april 2024.

Soms wil je even overal van loskomen, los van alle drukte en druk. Of je hebt behoefte om weer ’ns te zoeken waar je het allemaal voor doet. Of je wilt er achter komen welke kant je met je leven op wilt. Een kloosterweekend geeft je tijd daarvoor.

Onze Lieve Vrouwe ter Nood is de grootste Maria-bedevaartsplaats in Nederland. Het Putje van Heiloo, een put met heilzaam water waarvan de geschiedenis teruggaat tot voor 1409. We verblijven in het gastenhuis, gevestigd in het voormalig Julianaklooster. Meer over het klooster en de geschiedenis van deze bedevaartsplaats vind je op www.olvternood.nl

Tijdens het weekend hebben we twee vieringen en een processie meebeleefd. De overste van vier ‘Blauwe Zusters’, Dienaressen van de Heer en van de Maagd van Matará, heeft ons open en gastvrij verteld over het kloosterleven en een film laten zien van hun missie-congregatie. Verder hebben we het programma zelf ingevuld met gesprekken over liederen, en de kern van ons geloof. Er was ruimte voor stilte en meditatie, wandelen in het park, labyrint lopen en… lekker eten!