Kloosterweekend

23 apr

Bezinning en Verdieping

Kloosterweekend

We hebben een nieuwe datum voor ons kloosterweekend gereserveerd

vrijdag 23 tot en met zondag 25 april 2021

Het Dominicanenklooster in Huissen ontvangt ons graag binnen de regels en houdt zich aan een strak protocol. Maar er is ook de dringende oproep is om niet onderweg te gaan tenzij strikt noodzakelijk. Niet alles wat mag móet ook. We zijn blij dat we het kloosterweekend nog een keer mogen uitstellen. Het weekend van 23-25 april 2021 is voor ons gereserveerd. We hopen dat jullie mee kunnen en willen komend voorjaar,  drie keer is scheepsrecht! Zou heel fijn zijn om alsnog samen dat weekend te beleven. We horen het graag, zodat we als er ruimte is ontstaan nog andere mensen kunnen vragen.

Lieve groet, blijf gezond,
Liesbeth en Jeannette

Weekend vol bezinning en verdieping

Wij nodigen je van harte uit deel te nemen aan een weekend vol bezinning en verdieping in het Dominicanenklooster in Huissen.

Het Dominicaanse kloosterleven kenmerkt zich door een leven van eenvoud, verstilling, verkondiging, met bijzondere aandacht voor de kwetsbaren en sociaal en kerkelijk ontheemde mensen. Dominicanen verbinden contemplatie met actie en zoeken naar innerlijke vrijheid en waarachtigheid, met speciale aandacht voor de kwetsbaren in onze samenleving. De Dominicanen zijn als predikbroeders vanuit hun kloosters de wereld in gegaan om mensen vanuit innerlijke vrijheid en waarachtigheid te laten leven en werken.

Het klooster wordt bewoond door acht Dominicanen die naast hun eigen kamer beschikken over een huiskamer, eetzaal en bibliotheek. Enkele broeders hebben hun werkzaamheden buiten het klooster, drie zijn er werkzaam in het gastencentrum, en een aantal geniet de rust die bij hun leeftijd past.

Wij zijn als gast van harte uitgenodigd deel te nemen aan de dagelijkse vieringen in de kloosterkapel. Verder zal het programma deels ingevuld worden met behulp van de Dominicanen en deels door onszelf, je krijgt daar later meer informatie over.

Praktische informatie

Er zijn twaalf eenpersoons- of zes tweepersoonsslaapkamers voor ons beschikbaar. De slaapkamers zijn eenvoudig, maar ruim en comfortabel. Toilet en douches in het kloostergebouw bevinden zich op de gang. De maaltijden worden in buffetvorm geserveerd en zijn vegetarisch en grotendeels biologisch en fairtrade. Er kan rekening gehouden worden met allergenen en diëten (op medische gronden), geef dit indien nodig aan.

Kosten

De kosten voor het weekend zijn € 220,- per persoon. Dit bedrag is inclusief biologische koffie en thee, twee drankjes per persoon (fris/alcoholisch), kannen water, maaltijden en overnachtingen. Mochten de kosten een probleem zijn, voel je zich dan niet bezwaard contact op te nemen met Jeannette Voskamp of Liesbeth Geudeke. Zij zullen samen met jou een passende oplossing zoeken.