Kloosterweekend

aanmelden tot 12 jan

Bezinning en Verdieping

Kloosterweekend april 2024

Wij nodigen jou, van jong- tot wat langer volwassene, van harte uit deel te nemen aan een kloosterweekend. Een weekend vol bezinning en verdieping in het klooster van Onze Lieve Vrouwe ter Nood in Heiloo. Van vrijdagavond 19 april tot en met zondagmiddag 21 april 2024.

Soms wil je even overal van loskomen, los van alle drukte en druk. Of je hebt behoefte om weer ’ns te zoeken waar je het allemaal voor doet. Of je wilt er achter komen welke kant je met je leven op wilt. Een kloosterweekend geeft je tijd daarvoor.

Onze Lieve Vrouwe ter Nood is de grootste Maria-bedevaartsplaats in Nederland. Het Putje van Heiloo, een put met heilzaam water waarvan de geschiedenis terug gaat tot het eind van de 14e eeuw. We verblijven in het gastenhuis, gevestigd in het voormalig Julianaklooster. Meer over het klooster en de geschiedenis van deze bedevaartsplaats vind je op www.olvternood.nl

Tijdens het weekend zijn we van harte welkom om het ritme van de vieringen mee te beleven. Verder wordt het programma deels ingevuld met de zusters of een priester en deels door onszelf, met voldoende ruimte voor stilte en meditatie. Je krijgt daar nog informatie over.

Praktische informatie

De kosten voor dit weekend (vanaf vrijdagavond ná de maaltijd tot zondag na de lunch) bedragen €200. Het tarief is inclusief zaalgebruik, biologische koffie en thee, kannen water, alle maaltijden en overnachtingen. Ook voor een versnapering en frisdrank wordt gezorgd. Mochten de kosten een probleem zijn, voel je dan niet bezwaard contact op te nemen met Sibilla, Tietia of Jeannette. Zij zullen samen met jou een passende oplossing zoeken.

De maaltijden zijn vegetarisch. Er kan rekening gehouden worden met allergenen en diëten (op medische gronden), geef dit indien nodig s.v.p. aan bij het aanmelden. Het is in dit klooster niet toegestaan alcoholische dranken mee te nemen.

Er zijn 18 bedden beschikbaar voor ons, verdeeld over eenpersoons- en tweepersoonskamers met douche en toilet.

Voor de definitieve bevestiging van het aantal kamers en de organisatie van het weekend vragen we je om je aan te melden. Dit kan tot 12 januari via bezinning.en.verdieping@pkn-uithoorn.nl

Aanmelden kan ook bij
Tietia van Dijk 06-30446368
Jeannette Voskamp 06-12135317