handjejeugdwerkleiding - wie?

29 jan

Toerusting veilige kerk voor jeugd

Op maandagavond 29 januari komt Jeannette Voskamp, nieuwe vertrouwenspersoon van onze kerk, om ons toe te rusten op het gebied van veilige kerk. Voor ieder betrokken bij jong (kerkopschoot, kindernevendienst, tienerleiding en joppersleiding). We gaan het hebben over wat veiligheid is in de omgang met kinderen en jongeren. Eerst in het algemeen en daarna specifieker in een aantal werkvormen, elk in de eigen groep. Dit is een belangrijk onderwerp om ons bewust van te worden of te blijven en elkaar bij te helpen! Dus kom, het is van 20.00-21.00 uur. (En voor wie eerst op de jeugdraad komen: die is om 19:30 uur). Sibilla

Jeugd… leiding?

Doe ’ns wat anders!

Bekijk het jeugdwerk in De Schutse eens met een frisse blik! Het zou fantastisch zijn als jij een steentje kan bijdragen. Misschien door weer eens iets anders te doen dan wat je gewend bent.
Met de jeugdraad hebben we een paar goede ideeën voor mogelijke jeugdactiviteiten. Veel kunnen we voorbereiden, maar natuurlijk niet zonder de hulp van een aantal vrijwilligers.
Lijkt ’t je leuk om mee te doen? Laat ’t weten, dan overleggen we over de planning. Of over activiteiten die snel bedacht en gedaan zijn.
Heb je meer met aandacht voor ouders en gezinnen? Misschien is jeugdouderling wat voor jou!

terugblik

Kerkkamp

Wat fijn dat mensen met autorijden, tenten opzetten/afbreken, jongerendienst houden, het kamp mogelijk hebben gemaakt. Groene Hart camping in De Hoef had een mooie zaal voor spelletjes met slecht weer. Spelen van tafeltennis, Jenga en pesten was daar fijn om te doen.

De opdrachten van het fotospel in Mijdrecht vonden de jongeren leuk en de dropping was een grote hit. Ze kwamen niemand tegen in de nacht, dat was stiekem best spannend.

De eerste avond was er al aansluiting bij de buren door hun kampvuur en onze spekjes op stokken. John en Tineke van de camping kwamen af en toe gezellig langs. De skelter en trampoline werden gebruikt door alle leeftijden.

Van rivierklei werden beelden van dieren gemaakt en het startspel met namen oefenen, bleek nodig. Ineens hadden we een Hans in ons midden. Op de bonte avond zijn twee mannen van de Joppers getrouwd door de jongeren. Inclusief boeket en confetti. Geniet van de herinnering.

Bedankt allemaal!

Co en Natasja