Word ook jeugdleiding

Doe ’ns wat anders!

Het jeugdwerk in De Schutse loopt een beetje anders, wat zoekend. Een kans om het weer eens met een frisse blik te bekijken! Het zou fantastisch zijn als jij een steentje kan bijdragen. Misschien door weer eens iets anders te doen dan wat je gewend bent.
Met de jeugdraad hebben we een paar goede ideeën voor mogelijke jeugdactiviteiten. Veel kunnen we voorbereiden, maar natuurlijk niet zonder de hulp van een aantal vrijwilligers.
Lijkt ’t je leuk om mee te doen? Laat ’t weten, dan overleggen we over de planning. We houden er ook rekening mee dat activiteiten op het laatste moment bedacht of afgezegd kunnen worden.

Voor jonge kinderen (0-4 jaar)

Voor basisschoolkinderen (4-12 jaar)

Voor jongeren (12-18 jaar)

Bijvoorbeeld

Wellicht zit er wat voor je bij. Laat het me snel weten, dan gaan we ermee aan de slag.
Je bent alvast van harte uitgenodigd om mee te doen!

Oproep

Doe mee met onze jeugd

jeugdwerkBenieuwd naar waar de jeugd in de kerk toch is? Als je actief naar hen op zoek gaat, zijn er zeker kinderen en jongeren die graag meedoen in de kerk. Zij willen geïnspireerd raken en erbij worden betrokken. Daarvoor hebben we iedereen in onze gemeenschap nodig.

Kom langs

leiding - wie?Voel je aangesproken en doe eens mee met een van de activiteiten die we voor de jeugd doen, of kom gewoon langs om je betrokkenheid te laten zien. Leeftijd of kennis maakt niet uit, want kerk-zijn doen we met z’n allen. Alle jeugdactiviteiten kun je terugvinden bij Jeugd! of in Op Weg.

Pas op!

handjeConcreet hebben we op dit moment oppassers nodig tijdens de zondagsdienst. Eén keer in de zoveel tijd jouw zondagochtend geven aan een paar allerkleinsten en hun ouders, die daardoor af en toe rustig naar de kerk kunnen. Het zou fijn zijn als je daar een helpende hand kan bieden! Laat het weten via jeugdwerker@pkn-uithoorn.nl

Het jeugdwerk is het werk van ons allemaal!

Vrijwilligers gezocht!

We vinden het belangrijk dat onze jeugdactiviteiten blijven bestaan én dat er nieuwe impulsen komen. Vind jij dat ook en lijkt het je leuk om onze jeugd te leren kennen? Dit seizoen kan de jeugdleiding op allerlei plaatsen hulp gebruiken. Een keer oppassen, een keer kindernevendienst meedraaien, meekijken hoe de basiscatechese gaat, een spelletje spelen met de jongeren, meedoen met het kinderkerstkoor, chocolademelk schenken bij de kinderkerstdienst: je kan het altijd een keer proberen. Wij vinden het leuk om nieuwe krachten te verwelkomen en er samen wat moois van te maken. Doe je dit seizoen mee? Spreek ons aan of stuur een mailtje aan jeugdwerker@pkn-uithoorn.nl

Jeugdleiding worden?

Draag jij onze jeugd een warm hart toe?
Wil je iets meegeven van wat in je jeugd fijn vond in de kerk?

Jeugdleiding wordt je omdat je iets wat jouw eigen leven zin en inhoud geeft, wil doorgeven aan onze kinderen en jongeren. Je neemt verantwoordelijkheid voor jongere generaties om hen te begeleiden in het vinden van hun (geloofs)identiteit. Waarden en zingeving geef je door en leef je voor. Ons eigen verhaal verbindt het verhaal van kinderen en jongeren met het grote verhaal van God en alle mensen. Kwaliteit gaat boven kwantiteit – een goed gesprek is al waardevol en een succes op zich.

Als jeugdleiding we willen graag dat kinderen en jongeren …

 • op een positieve manier kennismaken met kerkzijn.
 • spelenderwijs leren omgaan met geloofszaken.
 • positieve rolmodellen rondom de kerk krijgen.
 • vrienden kunnen maken in een veilige omgeving.
 • mooie verhalen horen die ingebed zijn in onze cultuur en die richting kunnen geven aan het leven.
 • gelegenheid krijgen om te praten over onderwerpen die misschien niet zo snel aan bod komen op school, bij vrienden, of thuis.
 • ontwikkeling van hun (geloofs)identiteit gewoon leuk vinden.

Als je leiding bent …

 • leer je een heleboel kinderen, ouders en andere vrijwilligers kennen.
 • wordt je echt deel van de gemeenschap.
 • ervaar je de open houding van kinderen.
 • draag je op een laagdrempelige manier het geloof over.
 • vindt je zelf verdieping van het geloof.
 • leer je van elkaar, wat jouw geloof een extra dimensie geeft.
 • wordt je uitgedaagd om jezelf te bevragen waar je voor staat.
 • maak je de connectie tussen jongere en oudere generaties, een essentieel onderdeel van kerkzijn.

Ben je enthousiast om een keer mee te draaien in ons jeugdwerk? Bij al onze activiteiten kunnen we altijd (éénmalig of langer) handen en harten gebruiken! Stuur een mailtje aan jeugdwerker@pkn-uithoorn.nl