Lichtjesavond

5 nov

Voor wie steek jij een kaarsje op?

Kaarsjesmiddag in De Schutse

Landelijk zijn er initiatieven om begin november overleden dierbaren te herdenken. Bij uitvaartcentra, begraafplaatsen en het tv-programma Voor wie steek jij een kaarsje op, waarin stilgestaan wordt bij wie zij waren en wat zij hebben betekend. Als kerk sluiten we graag hierbij aan. We nodigen iedereen, jong en oud, gelovig en ongelovig, van harte uit om dierbaren te herinneren. Welkom op zaterdag 5 november tussen 15.00 en 17.00 uur in De Schutse. Kom of ga wanneer je wilt, aanmelden is niet nodig.

Er branden kaarsen, je kunt zelf een kaarsje opsteken voor een dierbare. Zijn of haar naam mag genoemd worden op deze plek, die ruimte geeft aan verdriet en bezinning. Je kunt informeel, gewoon aan tafel, met elkaar praten over wie je ontvallen is, kort of langer geleden. Kortom, stilstaan bij het leven van overledenen, je eigen leven en dat van mensen om je heen. Koffie en thee staan klaar, er is muziek, je kunt luisteren naar gedichten.

KijkdeKerk

Voor wie steek jij een kaarsje op?

Rond 1 november, Allerzielen (RK), later ook Gedachteniszondag (Protestants) of Lichtjesavond. Breed opgenomen in onze maatschappij als gelegenheid om dierbaren te gedenken. Ook op begraafplaatsen wordt steeds vaker gelegenheid geboden rond die datum een lichtje te branden.

Gedachteniszondag
De eerste zondag van november gedenken wij in de kerkdienst overleden gemeenteleden van het afgelopen jaar.

Rouwgroep

KRO-NCRV.nl / Voor wie steek jij een kaarsje op