Lichtjesavond

Aanmelden bij Bezinning en verdieping

Voor wie steek jij een kaarsje op?

Kaarsjesmiddag in De Schutse

Zaterdag 31 oktober, voorafgaande aan Gedachteniszondag, is er van 16.00 tot 18.00 uur gelegenheid om in De Schutse in alle rust een kaarsje aan te steken voor een naaste, ver of dichtbij.

Voorin de kerk staan tafels met de ‘kaarsenblokken’, via de aangegeven route kun je daar rustig heenlopen. Daarna kan je via de andere kant teruggaan. Je kunt even aan tafel gaan zitten, of ergens in de kerk plaatsnemen, als je dat wilt. Meteen weer naar buiten gaan kan natuurlijk ook.

Wij zorgen voor goede sfeer met bloemen en muziek. Voor veiligheid: routes, afstand, mondkapjes en mensen die zo nodig aanwijzingen geven. De twee predikanten zijn aanwezig voor eventuele pastorale zorg. Een gesprekje aan tafel is mogelijk, maar ook op een rustige plek elders in de kerk.

We nodigen je hartelijk uit van deze gelegenheid gebruik te maken, ter ondersteuning, versterking, troost, juist nu.

Ton en Liesbeth, Jeannette, Gerie, Tymen, Martin, Trudy, Cathérine, Henriëtte
KijkdeKerk

Voor wie steek jij een kaarsje op?
Rond 1 november, Allerzielen (RK), later Gedachteniszondag (Protestants) of Lichtjesavond. Ook breed opgenomen in onze maatschappij als gelegenheid om dierbaren te gedenken. Ook op begraafplaatsen wordt steeds vaker gelegenheid geboden rond die datum een lichtje te branden.

Gedachteniszondag
De eerste zondag van november gedenken wij overleden gemeenteleden van het afgelopen jaar.

Rouwgroep

kro-ncrv.nl / voor wie steek jij een kaarsje op