Lichtjesavond

Een kaarsje aansteken in de Schutse

Allerzielen zaterdag 2 november

Dit jaar deden we als Protestantse Gemeente Uithoorn mee met de landelijke trend om aandacht te geven aan herdenking van overleden dierbaren.

De kerk heeft oude papieren als het gaat om ruimte voor troost, stilte, nabijheid en gesprek.

We mochten ons verheugen in een groot aantal bezoekers van binnen en buiten de kerk, die De Schutse opzochten voor dat moment van herdenken.

De kerk was vredig en sfeervol, door alle kaarsen, de plek van ontmoeting, maar ook in de ruimte om gewoon alleen te zitten en met af en toe muziek van orgel en piano op de achtergrond. Het was goed.

Namens Bezinning en Verdieping en KijkdeKerk

Ton Kodde, Liesbeth Geudeke, Henriette Wezelman

Voor wie steek jij een kaarsje op?

Landelijk zijn er steeds meer initiatieven om op 2 november, Allerzielen (ook wel Lichtjesavond), overleden dierbaren te herdenken. Zo is er het tv-programma Voor wie steek jij een kaarsje op? waarin stil gestaan wordt bij wie ze waren en wat ze hebben betekend.

Als kerkelijke gemeente willen we hier graag bij aansluiten en iedereen, jong en oud, gelovig en ongelovig, van harte uitnodigen om dierbaren te herinneren.

Koffie en thee staan klaar, er branden kaarsen. Je kunt informeel, gewoon aan tafel, praten over de dierbare die je ontvallen is, kort of langer geleden. Zijn of haar naam mag genoemd worden op deze plek die ruimte geeft aan verdriet en bezinning. Er is muziek, je kunt luisteren naar gedichten. Natuurlijk kan je zelf een kaarsje opsteken. Kortom, stilstaan bij het leven van je overleden dierbare(n), bij je eigen leven en dat van mensen om je heen. Kom wanneer je wil, ga wanneer je wil.

Zaterdag 2 november van 16.00-18.00 uur, kerkzaal De Schutse.

Henriëtte Wezelman en Liesbeth Geudeke

Gedachteniszondag
De eerste zondag van november gedenken wij de overleden gemeenteleden van het afgelopen jaar.

Rouwgroep