Meelezen

Meelezen op maandag

Weet je nog? Maandagavond de teksten voor de komende zondag bespreken met de voorganger van dienst. Het mes snijdt aan twee kanten: Je hoort over achtergronden van Bijbelverhalen. Je raakt als kerkganger zo meer betrokken bij de dienst. En de voorganger wordt geconfronteerd met de vragen die de tekst oproept bij lezers en hoorders.

We hielden Meelezen voor de zomer een aantal keren online, nu proberen we het weer in De Schutse. Uiteraard met de nodige voorzorgen, zoals afstand houden. Om die reden is opgave van tevoren noodzakelijk. Bel of mail de voorganger!

ma 21 sept 20.00-21.30 uur

ds Joep Dubbink
Daniël 2
De droom van Nebukadnessar. Een verhaal dat tal van vragen oproept: zijn dromen bedrog? Wie heeft de wijsheid in pacht? Ligt het lot van wereldrijken vast in een goddelijk plan van opgaan, blinken en verzinken? Het is trouwens ook een aflevering uit de cursus ‘hoe neem ik een dictator op de hak’, waar Daniël sterk in is!

ma 28 sept 20.00-21.30 uur

Jesse de Bruin, predikant-in-opleiding
Daniël 6
Volgens het leesrooster lezen op deze Israëlzondag het (over)bekende verhaal van Daniël in de leeuwenkuil. Een verhaal dat velen al uit de Kinderbijbel zullen kennen. Welke lagen heeft dit verhaal? Wat verrast? Wat spreekt aan? Wat juist niet? Kan de verhouding tussen de Judeeër Daniël, de Perzische koning Darius en de God van Israël ons iets zeggen over de relatie tussen kerk en Israël vandaag?
Van harte welkom!

Preken van onze eigen voorgangers in De Schutse kun je na de zondag nog teruglezen >