Oecumene

Passion in De Kwakel

Iedereen kent The Passion die op de tv wordt uitgezonden vanuit een grote stad. Dit jaar op 18 april in Dordrecht. Maar… ook in De Kwakel willen we een Passion ten uitvoer brengen. Niet met een groot kruis lopend naar een groot podium, maar in de Parochiekerk St. Jans Geboorte.

In de Franciscus en Clara federatie (regio Nieuwkoop en omstreken) is het al een goede gewoonte, dat er een Passion in een kerk door het koor van die kerk wordt opgevoerd. In 2018 heeft het koor Revival de Passion verzorgd in de kerk van Zevenhoven. Dit deden zij tweemaal voor een volle kerk.

Dit jaar zijn zij bereid gevonden om de Passion in De Kwakel uit te voeren. Het lijdensverhaal wordt verteld in eigentijdse woorden, met lichtbeelden die de woorden ondersteunen en het koor Revival dat toepasselijke hedendaagse liederen zingt, zoals in de landelijke Passion.

Dit alles zal plaats vinden op zondagmiddag 14 april om 15.00 uur, in de R.K. kerk St Jans Geboorte, aan het Kwakelsepad 4, De Kwakel.

Het geheel zal ongeveer anderhalf uur duren.

U kunt nu entreekaartjes kopen à € 5,00 incl. een kopje koffie of thee.

De opbrengst zal aan een goed doel geschonken worden.

De kaartjes kunt u bestellen op passiondekwakel@outlook.com onder vermelding van uw naam en adres. U krijgt daar instructies hoe te betalen en hoe u de kaartjes in uw bezit krijgt.

Ook kunt u de kaartjes tegen contante betaling verkrijgen bij:
Slagerij Eijk en Veld, Kerklaan 2, De Kwakel
Margret Endhoven, Grift 18, Uithoorn
Marijke Onderwater, Jozeflaan 9 De Kwakel
Anja Könst, Geometrielaan 16, Uithoorn.

Werkbezoek de Egmonden

Over oecumenische vieringen

Dit eerste werkbezoek van het Oecumenisch Platform Noord-Holland is voorbereid met de Oecumenische Werkgroep de Egmonden. Er wordt stilgestaan bij de betekenis van de oecumenische viering.

De oecumenische vieringen vormen het hart van de jaarlijkse agenda van de lokale raden van kerken en oecumenische werkgroepen. Ook als de slagkracht afneemt dan blijven de vieringen. De vieringen brengt mensen samen op vaste tijden, zoals in januari de oecumenische viering voor de eenheid van de christenen, in de Vastentijd en de Adventstijd, op Wereldgebedsdag, in de Vredesweek of de Oogstdienst. Soms wordt een oecumenische viering gehouden als onderdeel van een jaarmarkt of een feestweek of bij ingrijpende gebeurtenissen.

Op de dag zelf wordt samen gevierd, een wandeling langs de kerken in Egmond aan Zee gemaakt, zullen leden van de Oecumenische werkgroep De Egmonden iets vertellen over hun ervaring met de oecumenische viering en in de middag is er ruimte om goede voorbeelden en ervaringen te delen.

De inzet van het Oecumenisch Platform Noord-Holland is om jaarlijks één studiedag te organiseren en één werkbezoek ergens in NH.

Het Platform wil op deze manier de samenwerking over kerkgrenzen heen stimuleren en deelnemers de gelegenheid geven om bij een ander inspiratie op te doen over wat er samen allemaal mogelijk is.

Vrijdag 24 mei 2019 van 11.00-15.00 uur, inloop vanaf 10.30 uur. Egmond aan Zee

Info en uitgebreid programma via oecumenischplatformnh.nl of 06 55884486.

Er is meer Oecumene >