Over De Schutse

Er is meer in De Schutse

In onze kerk is altijd wat te doen! Vind rust, inspiratie, troost in een viering, ontmoeting bij de koffie, inzicht door een cursus, een lezing over maatschappij, geloof en Bijbel, kringen. Van Bezinning en verdiepingKerkCafé tot Preek van de Leek, Er is zelfs zaalverhuur voor uw eigen evenement of bijeenkomst.

Zaal huren?

Huur onze grote feestelijke zaal voor optredens, voorstellingen, vieringen. Of een van de praktische en sfeervolle kleinere zalen voor gezellige bijeenkomsten of vergaderingen. Alle informatie en beschikbaarheid vindt u op Vind je ruimte. Met foto’s van de verschillende ruimtes in De Schutse en de voordelige huurtarieven. Ook kunt ook zien of een ruimte op de gewenste datum nog beschikbaar is en kunt u een reserveringsverzoek doen.
Ga voor zaalverhuur rechtstreeks naar de zalen van De Schutse op www.vindjeruimte.nl

Voor nadere informatie kunt u ook contact opnemen met
Nico van der Horst
Boterdijk 129, 1424 ND De Kwakel
tel 0297-285835 of 06-43801173
verhuur@pkn-uithoorn.nl

Over onze gemeente

Kennismaken? Kijk de kerk!

Welkom! Bij de Protestantse Gemeente te Uithoorn. Zo heet onze kerkelijke gemeente, want we horen bij de Protestantse Kerk in Nederland. Lees over onze kerkelijke gemeente, alle activiteiten en bij welke predikanten u terecht kunt, als u dat wil. Onze e-mail staat open voor reacties!

De Schutse is een plek om God te ervaren, een veilige plek voor …

· goede gesprekken · samen koffie drinken · momenten van rust · inzicht en inspiratie · vrolijkheid en troost · zijn zoals je bent · overdenking, lofzang en muziek in een kerkdienst · een kaars aansteken op zondagochtend · denken en praten over God en geloof · je geloof ontwikkelen op je eigen manier ·

Hier vindt niemand het vreemd als je over geloof praat. Of als je op zoek bent naar God of naar de zin van het leven. We hebben hier aandacht voor elkaar. We zeggen niet hoe het allemaal hoort of moet. Hier vind je een plek waar je je geloof op je eigen manier kunt ontwikkelen. Waar je dankbaar kunt zijn voor wat we ontvangen en waar je dat met anderen kunt kelen.

We heten iedereen welkom in De Schutse. We maken graag kennis en stellen ons voor. Vraag gerust naar onze nieuwe folder, of download de PGU-folder.pdf

Nieuwsgierig? Kijk ‘ns bij Activiteit!, kom een keer langs, of mail of bel.

Geschiedenis van Protestantse Gemeente te Uithoorn

Er is van alles te vertellen: over een kerkje dat in het veen wegzakte en over een uniek ontwerp van Rietveld. Over de bouw en sluiting van kerken. Kortom: de geschiedenis van de Protestantse Gemeente te Uithoorn en haar voorgangers de Hervormde Gemeente Uithoorn en de Gereformeerde Kerk Uithoorn die in 2006 fuseerden tot Protestantse Gemeente te Uithoorn. Er is meer > Download de pdf Historie Protestantse Gemeente te Uithoorn.pdf

Wie doet wat?

Veel enthousiaste mensen zorgen samen voor het reilen en zeilen in de Protestantse Gemeente te Uithoorn. Dat doen zij in het bestuur en in allerlei werkgroepen. Iedereen naar wat hij kan en hoeveel tijd hij heeft. Er zijn drie betaalde krachten: twee predikanten en één jeugdwerker. Er is meer >

Beleid

Hoe willen we met elkaar kerk zijn in deze tijd, in Uithoorn en De Kwakel? Welke keuzes maken we? Daar gaat het om in beleidsplannen en visiestukken. Allemaal niet doel op zich, maar wel goede hulpmiddelen om samen na te denken over hoe we kerk willen zijn.

Meer lezen?  Download de pdf bestanden.

Bijlagen, informatie over de inspiratiebronnen voor deze nota, de werkwijze van de commissie en de organisatie van de PGU.

Oecumene

Samenwerken met andere kerken in Uithoorn en De Kwakel

We werken graag samen met andere kerken in Uithoorn en De Kwakel. Dat doen we in de plaatselijke Raad van Kerken met de rooms-katholieke Emmaüsparochie en parochie St. Jans Geboorte. De Raad van Kerken heeft contact met de Evangelische Christen Gemeenschap in Uithoorn en zo nu en dan met de Al Irchaad moskee. Kijk op de website van de Raad van Kerken voor meer informatie en voor alle activiteiten.

Zondag van de eenheid

Die dag, 21 januari, collecteerden we, zoals altijd, voor een goed, gemeenschappelijk doel. Dat werd gevonden bij de stichting ‘Wilde Ganzen’, die een langlopend project in Bolivia ondersteunt. Dit project is opgezet door de Boliviaanse stichting Voserdem en de Nederlandse stichting Samay ter ondersteuning van boeren, die door extreme bodemerosie in hun bestaan getroffen worden.

De provincie Potosi ligt op 3800 meter hoogte en lijkt op een koude woestijn met slechts enkele groene zones, terwijl het daar bijna niet regent. De erosie wordt veroorzaakt door monocultuur en het loslopende vee, dat in het droge seizoen alles opeet wat groen is.

Door gemengde aanplant van fruitbomen, gewone bomen en groenten neemt de kwaliteit van de grond toe, waardoor boeren meer kunnen produceren en een betere opbrengst krijgen. Er zullen 5000 fruitbomen, die goed gedijen op een hoogte tussen 2400 en 3200 meter en 20.000 bomen bij dorpsscholen, die als windvangers en bodemverstevigers dienst doen, geplant worden.

Daarmee wordt dus de levensomstandigheid van de boeren sterk verbeterd en de bodem in stand gehouden tegen erosie.

Verder zullen irrigatiesystemen en tien waterreservoirs worden aangelegd en wil men de duurzaamheid van het project garanderen door training van de boeren, scholieren en leraren.

Door dit ambitieuze plan gaat de leefomgeving van 100 boeren en hun gezin, 1200 leerlingen en 40 leerkrachten aan 16 scholen, er beter en groener uit zien.

Voor dit project bracht de collecte het mooie bedrag van € 447,62 op, waarvoor hartelijk dank.

Karel Burger, secretaris Raad van Kerken Uithoorn / De Kwakel