Over ons

Over De Schutse

Er is meer in De Schutse

In onze kerk is altijd wat te doen! Vind rust, inspiratie, troost in een viering, ontmoeting bij de koffie, inzicht door een cursus, een lezing over maatschappij, geloof en Bijbel, kringen. Van Bezinning en verdiepingKerkCafé tot Preek van de Leek, Er is zelfs zaalverhuur voor je eigen evenement of bijeenkomst.

Zaal huren?

Huur onze grote feestelijke zaal voor optredens, voorstellingen, vieringen. Of een van de praktische en sfeervolle kleinere zalen voor gezellige bijeenkomsten of vergaderingen. Er is meer >

Over onze gemeente

De kerk meer zichtbaar in de buurt
Die gedachte hebben we als  ‘Kijk de Kerk‘ in ons achterhoofd. Dat was heel zichtbaar na de Pinksterdienst. Buiten in de zon, met heel veel mensen, jong en oud, die allemaal gekleurde zeepbellen de lucht inbliezen, een schitterend schouwspel. Na een vrolijke kerkdienst, waarin we de verjaardag van de kerk vierden – de komst van de Heilige Geest. Het was prachtig en bepaalde ons ook bij het kerkgebouw en de ruimte er omheen: wat kan je daar veel mee! We hopen op meer mooie ideeën en gedachten van ieder die meeleeft. Kom er vooral mee! Kijk de Kerk‘ is van iedereen.

Henriëtte

Kennismaken? Kijk de kerk!

Welkom! Bij de Protestantse Gemeente te Uithoorn. Zo heet onze kerkelijke gemeente, want we horen bij de Protestantse Kerk in Nederland. Lees over onze kerkelijke gemeente, alle activiteiten en bij welke predikanten je terecht kunt, als je dat wil. Onze e-mail staat open voor reacties!

De Schutse is een plek om God te ervaren, een veilige plek voor …

· goede gesprekken · samen koffie drinken · momenten van rust · inzicht en inspiratie · vrolijkheid en troost · zijn zoals je bent · overdenking, lofzang en muziek in een kerkdienst · een kaars aansteken op zondagochtend · denken en praten over God en geloof · je geloof ontwikkelen op je eigen manier ·

Hier vindt niemand het vreemd als je over geloof praat. Of als je op zoek bent naar God of naar de zin van het leven. We hebben hier aandacht voor elkaar. We zeggen niet hoe het allemaal hoort of moet. Hier vind je een plek waar je je geloof op je eigen manier kunt ontwikkelen. Waar je dankbaar kunt zijn voor wat we ontvangen en waar je dat met anderen kunt delen.

We heten iedereen welkom in De Schutse. We maken graag kennis en stellen ons voor. Vraag gerust naar onze folder, of download de PGU-folder.pdf

Nieuwsgierig? Kijk ‘ns bij Activiteit!, kom een keer langs, of mail of bel.

Historie

Geschiedenis van Protestantse Gemeente te Uithoorn

Er is van alles te vertellen: over een kerkje dat in het veen wegzakte en over een uniek ontwerp van Rietveld. Over de bouw en sluiting van kerken. Kortom: de geschiedenis van de Protestantse Gemeente te Uithoorn en haar voorgangers de Hervormde Gemeente Uithoorn en de Gereformeerde Kerk Uithoorn die in 2006 fuseerden tot Protestantse Gemeente te Uithoorn. Er is meer > Download de pdf Historie Protestantse Gemeente te Uithoorn.pdf

Heeft u voorwerpen of foto’s over Uithoorns kerkelijke historie?

Organisatie

Wie doet wat?

Veel enthousiaste mensen zorgen samen voor het reilen en zeilen in de Protestantse Gemeente te Uithoorn. Dat doen zij in het bestuur en in allerlei werkgroepen. Iedereen naar wat hij kan en hoeveel tijd hij heeft. Er zijn drie betaalde krachten: twee predikanten en één jeugdwerker. Er is meer >

Beleid

Hoe willen we met elkaar kerk zijn in deze tijd, in Uithoorn en De Kwakel? Welke keuzes maken we? Daar gaat het om in beleidsplannen en visiestukken. Allemaal niet doel op zich, maar wel goede hulpmiddelen om samen na te denken over hoe we kerk willen zijn.

Meer lezen?  Download de pdf bestanden.

Bijlagen, informatie over de inspiratiebronnen voor deze nota, de werkwijze van de commissie en de organisatie van de PGU.

Oecumene

Samenwerken met andere kerken

We werken graag samen met andere kerken. In de Raad van Kerken van Uithoorn en De Kwakel met de rooms-katholieke Emmaüsparochie en parochie St. Jans Geboorte. De Raad van Kerken heeft contact met de Evangelische Christen Gemeenschap in Uithoorn en zo nu en dan met de Al Irchaad moskee. De Schutse wordt ook verhuurd aan de Indonesische Perki-gemeente en de Kameroense kerk.

In de Week van Gebed vindt er traditiegetrouw een oecumenische viering plaats. Onze activiteiten van Bezinning en verdieping verwelkomen graag anders-kerkelijken. Niet kerkelijk? Probeer KerkCafé of Preek van de Leek ook eens!

Oecumene op een laag pitje >