Paasgroet

Verhaaltjes, liedjes en knutsels

Maak een narcis, je eigen Paas-bloem (of voor iemand anders!)

Als je meer wilt weten over Pasen en de verhalen die daarbij horen: hieronder een paar links met dingen die je thuis kunt doen rond Pasen. Thuis vieren met verhaaltjes, liedjes en knutsels. Voor allerlei leeftijden.

 

Voor de kinderen van De Schutse en hun ouders

Hoi allemaal!

Hoe is het met jullie? Wij vinden het heel erg jammer dat we jullie met Pasen niet gaan zien in De Schutse. Dat kan voorlopig helaas niet. We willen natuurlijk wel dat iedereen gezond blijft.

We hebben jullie al een tijdje niet gezien, en we zouden graag eens horen hoe het met jullie is. Of je het een beetje uithoudt, zonder school. Had je dat kunnen denken, dat je nog eens graag naar school zou willen!? En schoolwerk thuis maken, hoe is dat? Kun je nog een beetje buiten spelen, rennen, plezier maken?

We vinden het extra jammer omdat we met zo’n mooi project waren gestart. Een spannend verhaal over de mensen van Israël die slaven waren in Egypte. We gaan je nu maar vertellen hoe het afloopt: goed! Ze zijn vrij: door wat Mozes deed en vooral, door wat God deed. Zelfs toen het héél spannend werd, Egyptenaren achter ze aan en een zee voor ze, toen kwam het goed: de zee ging voor ze open en maakte een weg voor ze over het droge: zo was er weer toekomst en leven!

En we hadden jullie willen vertellen over Jezus, die probeerde echt vrij te leven. Hij leerde mensen om ook vrij te leven, om goed te zijn voor elkaar en blij te zijn met elke dag. Ook met hem kwam het goed, al leek het daar eerst helemaal niet op. Er waren mensen die geen zin hadden in zijn manier van leven, die de baas wilden blijven spelen over anderen. Die mensen hebben hem doodgemaakt. Maar zelfs dood kon hem niet tegenhouden: op Pasen vieren we dat God hem heeft opgewekt uit de dood en dat hij weer bij ons is, voor altijd.

Dat zijn verhalen waar wij nog steeds blij van worden. En we hopen dat ze ook voor jullie en voor ons waar worden. Daarom zetten we zaterdagavond om 9 uur een kaars voor het raam om iedereen te laten weten: juist in het donker hoop je op het licht. Doen jullie ook mee?

 

Van ons drieën een groet-op-afstand. Het zou ook leuk zijn iets van jou te horen. Bel of app of sms of stuur gerust een kaartje. Fijn Paasfeest en hopelijk weer snel tot ziens!

Cathérine, Florisca, Joep

Pasen thuis!

PaasChallenge

Licht van Pasen – ontsteek een kaars

Verhaaltjes, liedjes en knutsels

Paasgroetenactie