Paasgroet

Paasgroeten aan gevangenen

De paasgroeten zijn zondag 11 februari meteen allemaal verkocht, waarvoor dank! De geschreven kaarten worden verdeeld over gevangenissen, en uitgedeeld aan gedetineerden. Gedetineerden stellen het enorm op prijs om een kaart met een groet te ontvangen. Het is heel prettig dat ze ook een kaart krijgen om zelf te versturen.

Nederlandse en buitenlandse gevangenissen

In De Schutse doen we al jaren mee met de paasgroetenactie van de PKN. Er worden kaarten verstuurd naar gedetineerden in Nederlandse gevangenissen en naar Nederlanders in buitenlandse gevangenissen.

Al weet je niet precies wie je kaart ontvangt, je mag ervan overtuigd zijn dat een bemoedigende groet gedetineerden erg goed doet. Het is een feestelijke gebeurtenis als de kaarten in de kerkdienst in de gevangenis worden uitgedeeld.

Ook een om verder te sturen

Het mooie aan deze actie is, dat de gedetineerden een dubbele kaart krijgen. De ene helft is voor henzelf, de andere helft met postzegel kan door de gedetineerde verstuurd worden.

Na de kerkdienst op zondag 11 kon je kaarten kopen en direct beschrijven en inleveren. Ruim voor Pasen verzenden we alle kaarten in een verzamelenvelop naar het dienstencentrum. Daar worden ze verdeeld over de penitentiaire inrichtingen.

veertigdagentijd