Palmpasen

veertigdagentijd

terugblik

Palmpasenoptocht

palmtak PalmpasenMet Palmpasen, het weekend vóór Pasen, organiseerden De Schutse en De Burght een gezamenlijke Palmpasen-optocht door de straten van Uithoorn. Ondanks het voorspelde noodweer durfden veel kinderen het aan om mee te lopen in de optocht. 

Het weekend begon op zaterdagochtend. Al vóór tien uur waren kinderen hard aan het werk met de Palmpaasstokken en de zogenaamde Palmpaaspotjes. Halverwege de ochtend was er een pauze en luisterden de kinderen en hun ouders naar het verhaal van de intocht van Jezus in Jeruzalem. Ook werd een lied gezongen en vertelde pastor Marco wat er allemaal gaat gebeuren in de Goede Week. Na de koffie en limonade werd de laatste hand gelegd aan de Palmpaasstokken en werden de Palmpaaspotjes gevuld met viooltjes. 

Zondagochtend kwam iedereen naar de Schutse. De kinderen waren vrolijk en gespannen om wat er ging gebeuren. Dominee Sibilla heette iedereen welkom. Alle kinderen werden naar voren geroepen en de drumband opende de optocht met de klanken van ‘Oh, when the Saints’. Na twee rondjes door de kerk vertrok de stoet. Het regende wel, maar gelukkig niet zo hard als voorspeld was. Langs de route keken vele mensen naar buiten om te zien waar de muziek vandaan kwam. 

In het Karel van Manderhof speelde de drumband nog twee liedjes. De kinderen deelden de palmpaaspotjes uit. De ouderen genoten van de energie en het enthousiasme van de kinderen. Kortom, voldoende redenen om volgend jaar weer een gezamenlijke optocht te organiseren, met hopelijk wat meer zon. 

Mieke en Bart