Palmpasen

Palmpasen

Op zaterdag 1 april hebben we Palmpaasstokken gemaakt samen met de kinderen uit De BurghtPalmzondag 2 april luisterden we in De Schutse eerst naar dominee Joep. We liepen een rondje door de kerk en gingen met Slagwerkgroep Aalsmeer in optocht naar de Karel van Manderhof, waar de bewoners ons al verwachten. Na wat lekkers en wat drinken waren we op tijd voor de paaseieren terug in De Schutse.

 

palmtak Palmpasen

 

 


 

Paaseieren maken

In Oost Europa geven mensen elkaar met Pasen een mooi beschilderd ei. Beschilderd met oude motieven of christelijke symbolen. Of alleen maar rood geverfd, verwijzend naar het bloed van Christus. Het ei herbergt het mysterie van het leven. Het kan ook ons inspireren om een ei te versieren en aan iemand te geven: ‘Ik wens je de kracht en vreugde van de Opstanding’. In Oekraïne delen mensen het ei. Elk de helft, vertelde Olena ons. Zondag 2 april kon je in De Schutse een ei beschilderen, met natuurlijke kleurstoffen. Twee deskundigen hielpen ons: Kamila uit Polen en Olena uit Oekraïne. Zij wisten er veel over te vertellen!

Groeten van Henny, Mieke, Natasja, Kamila, Olena en Henriette

Er zijn veel technieken om eieren te schilderen. Bijvoorbeeld met schilders tape strepen maken, elastiekjes er om heen, waskrijtjes (duurt langer voor resultaat). We willen ook wat prachtige voorbeelden laten zien. Maar om een paasei met betekenis weg te geven mag het ook heel eenvoudig, hoor!

 

veertigdagentijd