Palmpasen

1 apr

Palmpaasstok versieren

Op zaterdag 1 april gaan we Palmpaasstokken maken om 10.00-12.00 uur in De Burght, in het Trefcentrum en de hal van die kerk. Samen met de kinderen uit De Burght. We hopen dat hier ook veel kinderen uit De Schutse bij zijn!

Op vrijdagavond (18.30 – 19.30 uur) wordt in De Burght al flink wat werk verzet. Ouders zijn natuurlijk welkom om te helpen bij de voorbereidingen, palmpaasstokken in elkaar zetten.
Groeten van Mieke van Amerom
Voor verdere informatie 06-41343862


2 apr 9.30

palmtak Palmpasen

Palmpaasoptocht

Zondag 2 april is Palmpasen! Het begin van de Goede Week. Voor de kinderen is Palmpasen een groot feest met zelfgemaakte Palmpaasstokken en muziek. Volwassenen en ouderen genieten vooral van het enthousiasme van de kinderen: de kerk leeft!

Daarom nodigen we dit jaar niet alleen de kinderen, maar iedereen uit om mee te doen aan de optocht. De dag begint om 9.30 uur in Schutse, Merodelaan 1. Na een kort verhaal lopen we via De Wildenborch naar het Karel van Manderhof, waar de koffie, thee en limonade klaarstaat.

De dag vóór Palmpasen worden veel Palmpaasstokken gemaakt door de kinderen. Weet u iemand in Uithoorn die heel gelukkig wordt van een Palmpaasstok, wilt u dan zijn of haar naam en adres aan ons doorgeven? Dat kan per mail m.vanamerom@pkn-uithoorn.nl

 


2 apr

Paaseieren maken

In Oost Europa geven mensen elkaar met Pasen een mooi beschilderd ei. Beschilderd met oude motieven of christelijke symbolen. Of alleen maar rood geverfd, verwijzend naar het bloed van Christus. Het ei herbergt het mysterie van het leven. Het kan ook ons inspireren om een ei te versieren en aan iemand te geven: ‘Ik wens je de kracht en vreugde van de Opstanding’. In Oekraïne delen mensen het ei. Elk de helft, vertelde Olena ons. Zondag 2 april om 11.00 uur, na de Palmpasenviering en optocht kun je in De Schutse een ei beschilderen. We werken met natuurlijke kleurstoffen. Twee deskundigen helpen ons daarbij: Kamila uit Polen en Olena uit Oekraïne. Zij weten er al doende ook veel over te vertellen! We doen dit achterin de ontmoetingsruimte, bij en na de koffie. Doe vooral mee!

Groeten van Henny, Mieke, Natasja, Kamila, Olena en Henriette

Er zijn veel technieken om eieren te schilderen. Bijvoorbeeld met schilders tape strepen maken, elastiekjes er om heen, waskrijtjes (duurt langer voor resultaat). We willen ook wat prachtige voorbeelden laten zien. Maar om een paasei met betekenis weg te geven mag het ook heel eenvoudig, hoor!

veertigdagentijd