Perki

Bijzondere eerste dienst met Perki-gemeente

‘Dat was mooi, om zo samen de eredienst te vieren.’ Zomaar een reactie na de eerste gezamenlijke dienst van de Perki-gemeente en onze eigen gemeente. De Perki-gemeente is een geloofsgemeenschap van mensen met Indonesische wortels. Al een paar jaar viert de Perki-gemeente twee keer per maand op zondagmiddag haar erediensten in De Schutse. Eind mei 2018 was de eerste dienst van Perki en PGU samen. Er was een grote groep gemeenteleden van de PGU aanwezig, voor sommigen een tweede kerkdienst op die dag.

Ds. Mozes Tahitu en ds. Florisca van Willegen gingen voor. We zongen in het Nederlands en in het Indonesisch en hoorden ook de lezingen uit de Bijbel in die beide talen, net als de preek. Deze dienst was een fijne manier om kennis met elkaar te maken en voor herhaling vatbaar gezien de enthousiaste reacties na afloop van alle kanten. Na de dienst was er een gezellig samenzijn, ramah tamah, waarbij we heerlijke hapjes konden proeven.

Persatuan Kristen Indonesia

Perki staat voor Persatuan Kristen Indonesia, Indonesische Christen Gemeenschap. In 2018 is de Perki-gemeenschap toegetreden tot de Protestantse Kerk Nederland. Zie ook Facebook Perki Amsterdam Buitenveldert te Uithoorn
en uitzendingen op YouTube