Personalia

Laatste kerkdienst door Anton van Hilten

Op 3 november 2019 ging Anton van Hilten voor de laatste keer voor in een kerkdienst. Het was in de Ontmoetingskerk in Wilnis.

Anton verkreeg 35 jaar geleden het preekconsent, een leek die een kerkdienst leiden mag. Al die jaren is hij actief geweest. Hij was een geliefd voorganger in veel kerken in de omgeving; ook in Uithoorn heeft hij meermalen gepreekt. Het was voor hem heel moeilijk deze serieuze hobby op te geven. Maar ja, ook bij hem gingen de jaren tellen en nu ophouden leek een verstandig besluit.

In al zijn preken waren er voor Anton de vaste thema’s. Het onderweg zijn; God op jouw pad; de heel persoonlijke geloofsbeleving. Bij de afscheidsdienst ging het over Henoch: zijn wandelen met God. Kern van zijn preek: het geloof zit in je hart en daar beleef je vreugde aan.

Familie, vrienden en bekenden woonden de dienst bij. Er werden vele vertrouwde psalmen gezongen en natuurlijk ook zijn lievelingslied ‘Ga met God en Hij zal met je zijn’. Na afloop was er een gezellige lunch in een nieuw etablissement, verscholen in de Mijdrechtse polders. Het nageslacht ruimschoots aanwezig. Ook verder familie en andere genodigden. In een warme sfeer werden herinneringen opgehaald en oude bekenden ontmoet. Anton heeft de aanwezigen inmiddels laten weten hoe dankbaar hij is voor wat hij bij het afscheid ervaren heeft. Op deze plaats mag zeker vermeld worden hoe groot het respect is van onze gemeente.

Anton, je mag terug zien op een zeer bijzondere ‘staat van dienst’. Blijf je lievelingslied zingen!

Job Dienske