Pieter Oberholzer

Ontmoet ds Pieter Oberholzer op woensdagavond 16 mei

Begin jaren ’90 is ds. Pieter Oberholzer een aantal jaren onze gemeentepredikant geweest. Hij is daarna weer terug gegaan naar zijn geboorteland Zuid-Afrika en heeft daar de organisatie IAM (Inclusive Affirming Ministries) opgezet. Ds. Oberholzer is, na zijn pensionering, nog steeds als adviseur actief, andere predikanten hebben zijn werk overgenomen.

IAM heeft een visie van geloofsgemeenschappen in Afrika waar ieder mens welkom is, ook mensen die niet hetero zijn, maar lesbisch of gay. IAM werkt aan deze visie met programma’s die de LGBTI-gemeenschap, ouders, familie en vrienden en mensen met Hiv of Aids ondersteunen. Met deze programma’s en met dialoog wordt er gebouwd aan gastvrije, bevestigende en inclusieve geloofsgemeenschappen.

De Stichting Bijzonder Pastoraat Kaapstad, evenals Kerk in Actie en Icco, ondersteunt het werk van de organisatie IAM vanuit Nederland. Als Diaconie ondersteunen wij, dankzij u, dit werk van harte. In een kerk is ieder mens welkom.

Ds. Pieter Oberholzer is een paar dagen in Nederland en komt op woensdagavond 16 mei naar Uithoorn. Bent u ook benieuwd hoe het met hem en zijn organisatie gaat? U bent van harte welkom in De Schutse (aanvang 20:00 uur, inloop met koffie vanaf 19.45 uur).

Namens het College van Diakenen, Martin Joosse

Meer informatie bij Riet Westera en Martin Joosse (tel. 564519).

I AM Inclusive & Affirming Ministries
iam.org.za