Pinksteren

terugblik

Pinksteren

Pinksteren was in 2022 extra bijzonder omdat ds. Sibilla Verhagen aan onze gemeente verbonden werd. Beide predikanten gingen voor in de dienst.

Intrede

Met een grote glimlach denk ik terug aan de Pinksterdienst. Het was mooi en vrolijk en het deed me goed. En ik hoop dat het een ieder goed deed om erbij te zijn. Er waren vele positieve reacties van bekenden en voor mij (nog) onbekenden en ik voelde me zeer welkom. Mijn vrienden, de meesten uit mijn Delftse studententijd, vonden de ‘reünie’ erg fijn en de dienst heel ok. Ook (schoon)familie, nichtje, neefjes, tantes, zussen, mijn moeder, en mijn vader keek van afstand, was geroerd en vond het mooi. En de voorkeuren lopen nogal uiteen in de families en vrienden: van ongelovig, niet-kerks, niet-heel-erg-kerks meer, katholiek, keurig hervormd, serieus gereformeerd, evangelisch-baptist, tot licht reformatorisch (dit is een willekeurige volgorde).

Bij de voorbereiding was het even spannend of we het crêpepapieren werk op hoogte kregen, maar met vereende krachten is het gelukt. Zo zaten we opgewekt onder de kleuren van de Geest. De muziek op fluit, orgel, piano en de zang van velen was een feestje, het tilde ook mij een moment op.

In de toegezongen zegen voelde ik me opgenomen in jullie midden. De koffie maakte het compleet met alle zelfgebakken taarten. Ik had helaas de rust niet om er uitgebreid van te proeven. Een volgende keer hoop ik van elk baksel een hapje op m’n bordje te hebben. Veel eet ik niet voorafgaand aan een viering, dus na afloop lust ik best wel wat.

Iedereen die zich ingespannen heeft voor deze viering en het ontvangen van de gasten, en ik weet dat het er velen waren: een heel hartelijk dank! En dank aan Joep, mijn kersverse collega met wie het toch op de één of andere manier vertrouwd voelde om samen voor te gaan. Het was een goed begin en ik kijk er naar uit om nog vele goede momenten met jullie te beleven.

Sibilla Verhagen

Welkom!

Een welkomstwoord is vaak makkelijker en ook korter dan een afscheidswoord. Je hebt immers nog geen geschiedenis met elkaar. Maar dat gaat wel komen! Dus ook van mij een hartelijk welkom aan ds. Sibilla Verhagen – mocht zij er nog aan twijfelen welkom te zijn, wat ik me nauwelijks kan voorstellen na de Pinkster- en Intrededienst. Ik reken op een heel goede samenwerking, en hoop en verwacht dat we elkaar in veel opzichten kunnen vinden én kunnen aanvullen.

Joep Dubbink

Foto’s door Carel Westra

             .          .   .