Praktijkschool maaltijd

Bezinning en verdieping

11 mei

Praktijkschool maaltijd

Donderdag 11 mei is alweer de laatste keer dat we gezellig met elkaar kunnen genieten van een driegangenmenu, verzorgd door de leerlingen en docenten van de Praktijkschool. Het is een verrassing wat zij voor ons klaarmaken, maar gezond en smaakvol is het zeker. Vanaf 12.30 uur is er inloop met een drankje, rond 13.00 uur gaan we aan tafel. De kosten zijn €10 en aanmelden is nodig. De intekenlijst ligt tot en met zondag 7 mei achter in de kerkzaal.
Hartelijk welkom!
Foke van Baren
0297 562886

 

Lunch verzorgd door de Praktijkschool Uithoorn

Sinds een aantal jaren hebben wij een samenwerking met de Praktijkschool. De leerlingen die de richting verzorging-horeca volgen, hebben praktijkmomenten waarbij zij hun verworven kennis en vaardigheden inzetten. Afhankelijk van hun vorderingen verzorgen zij vanaf november of december t/m juni een aantal maaltijden in De Schutse.

De warme lunches zijn eenvoudig en bestaan uit een voorgerecht, hoofdgerecht en een dessert. Het zijn voor de leerlingen echt leermomenten. Nadat het eten op school is voorbereid, wordt er ter plekke de laatste hand aan besteed. Leerlingen nodigen de gasten aan tafel, serveren de borden uit en moeten vertellen waar het menu uit bestaat. Omgaan met vragen en gasten is soms moeilijk. Altijd zijn er twee docenten aanwezig die ondersteunen en alles in goede banen leiden.

De gasten kunnen vanaf 12.30 uur binnenlopen voor een drankje. Rond 13.00 uur gaan wij aan tafel en laten ons verrassen. Het menu wordt vaak gekoppeld aan een thema, bijvoorbeeld een land of tijd van het jaar. Na afloop schenkt het begeleidingsteam nog een kopje koffie of thee. Het zijn altijd gezellige bijeenkomsten en de gasten zijn heel divers, oud en jonger, man en vrouw, eenmalig of vaste bezoeker.

De kosten van ons driegangenmenu zijn noodzakelijkerwijs verhoogd naar € 10. Wij hopen dat dit geen bezwaar is. Mocht dit wel zo zijn, spreek iemand van de begeleiding aan, dan komen we daar zeker uit. Na afloop is er nog een kopje thee of koffie voor de liefhebber. Er is plaats voor ongeveer 20 gasten. Met dieetwensen wordt rekening gehouden, wel even noteren op de intekenlijst.

Weet U welkom voor de eerste keer of als vertrouwde gast, het eten is goed, de sfeer ontspannen.