Praktijkschool maaltijd

Bezinning en verdieping

Praktijkschool maaltijd

Lunch verzorgd door de Praktijkschool Uithoorn

Sinds een aantal jaren hebben wij een samenwerking met de Praktijkschool. De leerlingen die de richting verzorging-horeca volgen, hebben praktijkmomenten waarbij zij hun verworven kennis en vaardigheden inzetten. Afhankelijk van hun vorderingen verzorgen zij vanaf november of december t/m juni een aantal maaltijden in De Schutse.

De warme lunches zijn eenvoudig en bestaan uit een voorgerecht, hoofdgerecht en een dessert. Het zijn voor de leerlingen echt leermomenten. Nadat het eten op school is voorbereid, wordt er ter plekke de laatste hand aan besteed. Leerlingen nodigen de gasten aan tafel, serveren de borden uit en moeten vertellen waar het menu uit bestaat. Omgaan met vragen en gasten is soms moeilijk. Altijd zijn er twee docenten aanwezig die ondersteunen en alles in goede banen leiden.

De gasten kunnen vanaf 12.30 uur binnenlopen voor een drankje. Rond 13.00 uur gaan wij aan tafel en laten ons verrassen. Het menu wordt vaak gekoppeld aan een thema, bijvoorbeeld een land of tijd van het jaar. Na afloop schenkt het begeleidingsteam nog een kopje koffie of thee. Het zijn altijd gezellige bijeenkomsten en de gasten zijn heel divers, oud en jonger, man en vrouw, eenmalig of vaste bezoeker.

De kosten zijn € 8 inclusief het drankje en koffie/thee.
Wij hopen dat er in het nieuwe schooljaar/seizoen genoeg ruimte en veiligheid is zonder corona-maatregelen om te kunnen starten met de maaltijden. Data en verdere informatie leest u in Op Weg en Zondagsbrief.

Welkom namens het begeleidingsteam!
Foke van Baren
0297 562886