Praktijkschool maaltijd

16 mei

Praktijkschool maaltijd

De leerlingen van de Praktijkschool Uithoorn koken donderdag 16 mei weer een heerlijk driegangenmenu voor ons. Voor de leerlingen begint het een klein beetje te wennen om ons aan tafel te nodigen, de borden uit te serveren, uitleg te geven over het menu en zorg te dragen dat wij, de gasten, niets te kort komen. Het blijft best spannend maar onder be-geleiding van hun 2 docenten is het met elkaar een heel plezierig samen zijn. De kosten zijn €7,- plus een kleine bijdrage voor het drankje vooraf en de koffie/thee na afloop. Heel fijn als u gepast betaalt. Vanaf 12.30 uur bent u welkom, we gaan om 13.00 uur aan tafel. Iedereen is wel-kom maar u moet u wel opgeven, zet uw naam vandaag nog op de lijst achter in de kerk!

Tot donderdag.
Namens het team: Foke van Baren 0297 562886.

Terugblik

Lunch in De Schutse

Op donderdag 18 april was er in De Schutse een ‘Praktijkschool-maaltijd’. Ik wilde dat ook wel eens meemaken, in de geest van Paulus: ‘onderzoekt alle dingen en behoudt het goede.’ Dus ik was keurig op tijd in De Schutse en we begonnen gelijk goed, met een drankje en lekkere hapjes. Zo kwamen we al kletsend met elkaar de tijd wel door.

Om 13.00 uur werden we (ongeveer veertien mensen) uitgenodigd door de leerlingen van de Praktijkschool om aan tafel te gaan. We kregen een heerlijke maaltijd voorgezet: een courgettesoep met gerookte zalm als voorgerecht, een stukje kabeljauwfilet met rijst en een kokossaus als hoofdgerecht en als toetje: trifle met aardbeien. Afgezien van het feit dat het allemaal erg lekker was, was het ook reuze gezellig! En dat allemaal voor 7 euro!

Alle lof voor de leerlingen (en begeleiders) van de Praktijkschool, alsmede voor de leden van de organisatie voor deze dag (Foke van Baren, Greet Bijlsma, Guusta en Henk Mathlener en Antoine van Mulukom)!

Joke Bos