PUCO

Inloopavonden PUCO en website

Gebruikt u PUCO al? Vrijwilligers mailen veilig en zeker met een e-mailadres @pkn-uithoorn.nl. Vindt u het nog onwennig? Kom naar de inloopavond voor tips en uitleg. Ook kunt u daar terecht met uw eigen vragen over PUCO en onze website. Jeroen Borgman helpt! (j.borgman@pkn-uithoorn.nl). Hij weet wat er allemaal kan met PUCO. Bijvoorbeeld hoe u bestanden kunt plaatsen op Sharepoint. Wordt u ook ‘key-user’?

Website pkn-uithoorn.nl

Ook als u wat voor de website weet of heeft, kom naar de inloopavond! Co Walinga (c.walinga@pkn-uithoorn.nl) plaatst ’t of legt ’t uit zodat u het zelf kunt!

De eerstvolgende inloopavond is op maandag 15 oktober in de jeugdruimte in De Schutse, om 20.00 uur. De volgende is ook al gepland: maandag 19 november, zelfde tijd, zelfde plaats.

 

 

Kerk e-mail met PUCO Office 365

Nieuwe privacywetgeving dwingt ons op veilige manier te werken. Iedereen die te maken heeft met privacygevoelige informatie (dus namen, adressen, inhoudelijk gevoelige onderwerpen), gebruikt een pkn-account voor e-mail en opslaan van documenten.

Dit pkn-account bevindt zich in de zo genaamde cloud en is daardoor een beschermde omgeving. Dat betekent bijvoorbeeld dat hackers niet, of in ieder geval veel minder makkelijk, bij gevoelige informatie kunnen komen, maar ook dat een crash of diefstal van een pc/tablet geen gevolgen meer heeft, omdat alle data zich in de cloud bevinden. Voor De Schutse heet deze cloud: PUCO (PKN Uithoorn Cloud Omgeving).

Login op puco.pkn-uithoorn.nl

In aanloop naar de nieuwe privacywet was er een cursus om mensen wegwijs te maken met de cloud. De cursus werd door Jeroen Borgman gegeven, beheerder van onze digitale omgeving, van onze cloud. Inmiddels zijn al heel wat vrijwilligers naar de cursus geweest en over het algemeen is men enthousiast over de mogelijkheden. Natuurlijk is niet alles even makkelijk, maar Jeroen is er om ons bij te staan op de inloopavonden.