PUCO

Hulp bij mail en website

Gebruik je PUCO al? Vrijwilligers mailen veilig en zeker met een e-mailadres @pkn-uithoorn.nl. Nog onwennig? Stel je vragen over PUCO aan Jeroen Borgman (j.borgman@pkn-uithoorn.nl).

PUCO inloopavond

Jeroen Borgman is dan aanwezig om vragen te beantwoorden over het werken met PUCO. Er zijn alvast twee data gevonden: 19 september en 30 oktober. De inloopavonden beginnen om 20.00 uur en vinden plaats in de jeugdruimte van De Schutse. Zet de data vast in uw agenda! Ook handig als je tips of vragen hebt voor de website.

Kerk e-mail met PUCO Office 365

Privacywetgeving wijst op de noodzaak om op een veilige manier te werken. Iedereen die te maken heeft met privacygevoelige informatie (dus namen, adressen, inhoudelijk gevoelige onderwerpen), gebruikt een pkn-account voor e-mail en opslaan van documenten.

Dit pkn-account bevindt zich in de zogenaamde cloud en is daardoor een beschermde omgeving. Hackers kunnen zo veel minder makkelijk bij gevoelige informatie komen. En een crash of diefstal van een pc of tablet heeft minder gevolgen, omdat de data beschikbaar blijft. Voor De Schutse noemen we de cloud PUCO (PKN Uithoorn Cloud Omgeving).

Login op puco.pkn-uithoorn.nl

In aanloop naar de nieuwe privacywet was er een cursus om mensen wegwijs te maken met de cloud. De cursus werd door Jeroen Borgman gegeven, beheerder van onze digitale omgeving. Inmiddels zijn al heel wat vrijwilligers naar de cursus geweest en is er enthousiasme over de mogelijkheden. Natuurlijk is niet alles even makkelijk, maar Jeroen is er om ons bij te staan op de inloopavonden.

Website pkn-uithoorn.nl

Heeft u wat voor de website? Co Walinga (c.walinga@pkn-uithoorn.nl) plaatst het graag. Of legt uit hoe je dat zelf kunt in WordPress, via pkn-uithoorn.nl/wp-login.php

Co Walinga en Jeroen Borgman